יש מכשירים לא מסובכים שעושים עבודה מצויינת
יש לי מכשיר שהמנוע חשמלי בגודל אגרוף, מיכל זכוכית עם סכין מסתובבת מלבישים אחד על השני וזה קוצץ לפי הצורך מסלט אפילו עד כדי ייצור מחית.
כך למשל אשתי אוהבת את סלט הירקות, יחד עם מלח ושמן זית וטובלים בזה פיתה.
היום יש מכשיר מתקדם יותר שאני חושב לקנות, גם הוא קטן אבל מספיק לצרכים של מטבח משפחתי והוא עשוי מנוע קטן ואליו מתחברת כוס זכוכית גדולה שבה שמים את המוצרים, טוחנים לגודל הרצוי, ואחר כך כל מה שיש לעשות זה לשטוף את הכוס, זה הכל. המכשירים הללו יעילים מאוד וקלים להפעלה (חשמליים).
לגבי חיתוך בצל, שמעתי על כל מיני פטנטים אבל ישנה אפשרות פשוטה לגמרי:
יום אחד נכנסתי למטבח של המסעדה "טו חאני" בכרתים (מול בית הכנסת ובבעלות יהודיה אוסטראלית) וראיתי שכל העובדות בוכות בדמעות שליש.
שאלתי מה קרה? והראו לי ארגז בצל שצריך לקצוץ וכבר בתחילה התחילו לדמוע.
הראיתי להן איך עושים זאת, והן תמהו שאני מתעקש לעשות את הפעולה בישיבה .....
הסברתי להן היכן טועים כולם ואיך נמנעים מזה, ומאותו רגע אף אחת לא דמעה יותר. מאז הן טוענות שדמעות יורדות להן רק כשרואות אותי, משמחה (עזרתי להם בעוד כמה מתכונים פשוטים וטעימים מאוד שלי, הבאתי להם גם לטעום סחוג וגם חריין/חזרת).
ובכן , אנשים לא שמים לב, אבל כאשר רוב האנשים חותכים בצל, הם לא חותכים בפעולת סכין לחם, אלא כמו הפעלת גרזן. משמע, לא רק בהנעת הסכין קדימה ואחורה בלבד, אלא בלחץ מלמעלה על הבצל תוך כדי חיתוך.
זה גורם לכך שמיצי הבצל מושפרצים כלפי מעלה, בדיוק לעיניים של החותך.
הפתרון:
לשבת עם כסא כאשר הבצלים והקרש חיתוך מולך, אתה מתחיל לחתוך את הבצל כאשר בשום רגע הפנים שלך לא נמצאות מעל הבצל אלא במרחק מה (יושבים ישר וידיים מושטות קדימה). ואגב, זו פעולה הרבה יותר פשוטה מאשר בעמידה שאז אוטומטית אתה כפוף מעל הבצל, חותך ובוכה.....
אגב, פעולות רבות במטבח אני עושה בישיבה, אין לי כח לעמוד זמן רב, ולא משנה אם זה פילוח חצילים לסלט פיקנטי או חיתוך ירקות למרק ירקות או קילוף וחיתוך תפוחי אדמה לצ'יפס.
תנסו ותהנו.