ראיתי דירה היום!

• פותח הנושא NiR0S
  • פורסם בתאריך

NiR0S

New member
ראיתי דירה היום!

טוב אז פעם ראשונה שאני יוצא לחפש בכלל וראיתי אחת שממש אהבתי... בכלל, העצות בפורום עזרו מאוד, בדקתי שקעים, חלונות, כיווני אוויר, ריהוט, סביבה... אפילו תחבורה ציבורית יותר טובה לי מהבית שלי כרגע... הדירה בגודל מצויין, סלון מרווח, חדר שינה גם כן, היא גם בנויה בצורה נוחה כזאת שאם מישהו במטבח אז הוא לא קשור לאנשים שבסלון והחדר שינה בצד. באמת שבעלת הדירה השאירה הכל ובטעם טוב. הבעיה היחידה שלפי כל העצות שניתנו כאן היא שיש דוד חשמל. עכשיו, מה בדיוק הסיפור עם הדוד חשמל? הרי הוא אמור להיות דולק כל יום, זה לא מוגזם מידי? אני מפחד שזה יגרור חשבונות חשמל מנופחים, למרות שמי שהראה לי את הדירה זה הדייר ממול שטוען שאצלו כל היום הוא וחברה שלו משתמשים בדוד והחשבון ברצפה (לא נראה לי אמין במיוחד).

im mitzi

New member
לא לא לא לא לא!

דוד חשמל אסור שיהיה דולק כל היום, הוא יתפוצץ ככה. העניין הוא שיש לנו מדינה שמשית ודוד חשמל זה פשוט בזבוז של חשמל ואנרגיה, ולכן עדיף דוד שמש. אבל אם הבעיה היחידה היא דוד חשמל אז אין באמת בעיה, תבקש מחשמלאי שיתקין לך שעון שבת לדוד ותכוון אותו לזמן שאתה רוצה שיהיו לך מים חמים, ככה שלא תבזבז חשמל מיותר.

NiR0S

New member
חחחח מה הפאניקה

התכוונתי כל יום לא כל ה-יום... משהו כמו שעה כדי שיהיו מים... אני ידליק ואני גם יכבה את יודעת כמו שנהוג לעשות... אבל מבדיקה שעשיתי על כמה W יש בדוד חשמל, ועל ממוצע חשבון חשמל של המשפחה שלי (5 נפשות) זה לא הולך להיות קריטי.

im mitzi

New member
חחח אופס

פיספסתי אות
אגב, שעה זה המון, ברוב הדוודים חצי שעה בהחלט עושה את העבודה

jeffy1

New member
יתפוצץ? מה קרה לטרמוסטט?

בזבוז חשמל כן. נזק ממש לא נראה לי

im mitzi

New member
כשמשאירים את הדוד דולק כל היום

אז יכול להיות בנזק אני מבינה שאף פעם לא קמת בבוקר למפל של מים מפיצוץ הדוד, אבל אני כן, אצל ההורים שלי כשאמא שלי שכחה לכבות את הדוד 3 ימים.

jeffy1

New member
אם הדוד תקין אז גם אם נשאר שנה רצוף

לא יתפוצץ. הטרמוסטט יכבה את החימום כשיגיע לטמפ' שכוון אליה ויידליק שוב כשיתקרר מתחת לטמפ' מסויימת שכוון עליה. כל זאת כחלק מפעולה תקינה של הדוד. יש מדינות (מתוקנות) שכשמגיע תינוק חדש הביתה אז חשמלאי בודק ומכוון את מערכת החימום למניעת "אסונות" שונים ומשונים... יכול להיות שהפיצוץ בדוד של הוריך היה ביום קר במיוחד? מים חמים מאוד בפנים נראה לי כמתכון לזה

im mitzi

New member
לא זוכרת בדיוק מתי זה היה

עברו מאז לפחות 6 שנים. אגב, מדינות מתוקנות ככל הנראה ישראל לא נחשבת כאחת כזאת כי כל מה שאמרת טוב ויפה אבל עדיין אסונות קורים, גם הדבר השני קרה אצלנו. אז התיאוריה יפה, אבל התכלס הוא זה שמשנה.

tenen

New member
כמו כן אתה טועה בנוגע לנחיצות "נוהל תינוק"

הסיבה שבישראל אין נוהל תינוק זה משום שבישראל מראש לא מוכרים כבר שנים רבות דוד בלי טרמוסטט, למעשה טרמוסטט הינו חלק מחייב בתקן ואסור למכור דודים ללא טרמוסטט וחלק מהמלצות מכון התקנים זה לכוון הטרמוסטט לעד 60 מעלות וכמו כן רוב הדודים בישראל הם חדשים יחסית ולכן עומדים בתקן נחיצות נוהל תינוק זה באיזורים בהם מערכת חימום המים ממש לא נמצאת אצל הלקוח הסופי ומוחלפת כל 15 שנה שהדוד שובק חיים. בחלקים גדולים באירופה וחלקים עוד יותר גדולים מברית המועצות לשעבר החימום הוא בכלל עירוני ואפילו לא פר בניין, המערכות בנות עשרות שנים ולכן הסיכוי לתקלה גבוהה בהרבה ואתה לא יכול לפטור בעצמך עם חשמלאי בשקל שיסתכל על חימום המים אצלך כי אצלך במקרה הטוב יש רק טרמוסטט כדי שלא תקבל מים חמים מדי. תקלות יכולות לקרות תמיד, קרתה אצלי וקרתה גם אצל הוריה של הגולשת שדנה איתך (הדוד אמור לעמוד בלחץ של עד 12 אטמוספרות וספק שהדוד אצל הוריה עמד במשימה ועדיין התפוצץ). אבל לאמץ נוהל תינוק במדינה בה הרוב המוחץ של הדודים הם חדשים ועומדים בתקינה מחמירה זה לזרוק כספים רבים לפח ללא שום סיבה טובה.

tenen

New member
תיאורטית אתה צודק, בפועל זה הימור מסוכן

אצלי הטרמוסטט לא היה תקין. למזלי פיצוץ של הדוד זה לא הביא כי כנראה שבכל זאת שחרור הלחץ עבד חלקית אבל זה כן הביא לקריעה של צינור מים חמים שיוצאים מהדוד ולהצפת הדירה וזה לא ששכחתי את הדוד דולק ליומיים, דלק סה"כ שעה וכנראה משום שהיה קיץ הצליח לחמם מהר מהרגיל (המים יצאו ב 90 מעלות במקום ב50-60 והצינור לא עמד בזה). למזלי הרב זה קרה שהיית בדירה כך שנזקי ההצפה היו בעיקר כמה בגדים וכנראה בלאי מוקדם של ארון שממילא תכננתי לזרוק שאצא מהדירה. למזלי העוד יותר רב לא עמדתי מתחת לדוש שהצינור נקרע אחרת הייתי מבלה בהיכרות עם מחלקת כוויות הסמוכה. טרמוסטט הוא דבר שאתה לא בודק בדירה וגם הוא סובל מבלאי, טרמוסטט שהותקן על דוד בן 10 שנים אני לא הייתי מהמר עליו.

shron17

New member
חשמלאי יכול להרכיב לך גוף חימום מהיר לדוד ,ו,

בעזרת גוף חימום מהיר,המים יהיו חמים מאוד לאחר 30 דקות הפעלה בלבד. וכמו שהמליצו לך , כדאי שהחשמלאי ירכיב לך גם שעון לכוון השעה לתחילת חימום המים , והמפסק האוטומטי של השעון ,כבר יכבה אותו.( ע"פ הזמן שתרצה ואליו הוא יהיה מסומן).

NiR0S

New member
כן שמעתי על השרוול הזה

זה מקצר את החיים של הגוף חימום, מעניין אם בצורה קריטית או סתם... ועולה איזה 250 שקל. בסדר לא נראה לי יהיה משמעותי כל הדוד חשמל הזה

30 דקות?

ממה שאני זוכרת בדירה שבה גרתי עם דוד חשמלי, בימים הכי קרים הייתי צריכה כ40 דקות דוד. ברוב הימים (גם בחורף אך בימים חמים יותר) הייתי צריכה כ25-30 דקות ובקיץ בכלל רק רבע שעה. שזה אגב הפתיע אותי, אם הדוד הוא חשמלי למה הוא מושפע מהמזג אוויר בחוץ? או שזה הצינורות? אף פעם לא הבנתי איך העניין הזה עובד.....

דוד חשמל

לדעתי דוד שמש זה פינוק נחמד מאד אבל זה לא שיקול כל כך חשוב בדירה. דוד חשמל לא מייקר מאד את חשבון החשמל, אתה יכול לראות באתר של חברת חשמל כמה עולה שעת דוד חשמל - לדעתי זה בערך שקל. משך הזמן תלוי בעוצמת הדוד, הגודל והמיקום, בדירה הקודמת שלי הספיקו איזה 20 דקות כדי שיהיו מים חמים.

NightElf

New member
אני גרתי בדירות עם דוד שמש

ובלי דוד שמש (תמיד היה דוד חשמלי) והאמת שלא היה הבדל משמעותי, אבל אולי הדוד שמש לא היה כזה יעיל. בנוגע לדוד חשמלי, גם בדירה עם דוד חשמל ישן וגם עם כזה חדש לא קיבלתי חשבונות מנופחים ככה שנראה לי שאין מה לדאוג מזה במיוחד.

למעלה