ראיתי אותה שם...

ראיתי אותה שם...

אישה שהוכתה ע"י בעלה. עיניים מפוחדות,הליכה מהירה כאילו היא מבקשת להיות אינה נראית... עד שהגיעה לאיזה פינה שקטה הוציאה את הפון ובקצרה סיפרה: "הוא שוב היכה אותי...אני בחוץ...אני מפחדת להתלונן...מה עם הילדים שלי" היא ירתה צרורות של שאלות... ואז,כשהבחינה שיש מי שמביט בה היא קמה ונבלעה בבניין סמוך ועדיין יכולתי לשמוע את הד קולה המדבר ונשנק לחילופין... נעצרתי, עצרתי את הדמעות שלי פלאשבאק מבלי היכולת לנוע קדימה, התיישבתי בפינה... עם בקבוק שתי'ה ביד... ניסתי להרטיב את היובש בגוף ואולי כך הוא יצליח לקום רעדתי...הצטמררתי... מה הייתם עושים???

וואלה שאלה קשה אבללללללללל

לא חושבת שהייתי מתערבת. כל אחד וסיפור חייו, קשה לקבל זאת ונשמע אפילו די אגואיסטי מצידי אבל עם כל הכאב הייתי ממשיכה ללכת כאילו לא שמעתי כלום.

מקסימית...

אני לא אשכח את היום ההוא... יום שישי אני במטבח הוא לידי... נואם בעצבים עד כמה אני זבל ועושה לו רע ואני בשקט...לא מגיבה... מנתבת את המחשבות שלי לאפיקים אחרים העיקר לא להגיב לו ולצור ויכוח נוסף "את לא עונה לי???" ו..בום!!! מכה אחרי מכה אין לי כבר נשימה הוא מעלי חובט בי... ופתאום הוא קלט את הילדים בפתח המטבח ונעצר... מביט בי ונאלם... אני יושבת שם בפינה מכווצת כולי מלאה דם וסימנים הוא מתקרב ואני צורחת "סליחה,לא התכוונתי..." "אני אוהב אותך" לקחתי את הילדים וברחתי כולי כואבת עומדת בקושי הולכת ומועדת כל רגע איך שאני עם הדם יורדת למטה חייגתי לאחותי... שהזעיקה את אחי והם באו לאסוף אותי... אני למטה עם הילדים והוא רודף אחריי מנסה להתקרב ולגוע בי ואני בוכה "תעזוב אותי...אל תתקרב אליי" הילדים נצמדים אליי,הקטנה על הידיים שלי בוכה איתי והשכנים...עומדים מסביב...בחלונות,מביטים בהצגה... ואיש לא בא להציל אותי... איש לא טרח להתקשר למשטרה ולדווח... הם שמעו את הצעקות,כן,הם אמרו לי אח"כ שהם שמעו אבל הם לא מתערבים בין זוגות... אתה יודע מה איחלתי להם??? שיבוא היום שהם יצטרכו את העזרה ואיש לא יהי'ה שם כדי להושיט להם אותה!!!

יקירתי, יש הבדל

אם זו מישהי שאני מכירה ברור שהייתי מנסה לעזור לה ולהזעיק עזרה. אבל פה המקרה קצת שונה כי את לא מכירה אותה ולא את סיפור חייה וזה לא שהיא מלאת זם וזועקת לכולם שיעזרו לה, זה קצת שונה.

היא לא צריכה לצעוק...

אז לא מזמינים משטרה, אבל כן קונים לה בקבוק שתי'ה וטישו ומגישים לה מניחים לידה,עם מס' הפון שלך למקרה שהיא תצטרך משהו...

מלודי6

New member
מסכימה עם מאושרת

לא צריך להיות קרוב בשביל לעזור. כנראה שמי שלא חוותה התעללות כלשהי מאדם, לא תבין את גודל החשיבות שבדבר. כל עזרה כלשהי ותמיכה חשובה ברגעים כאלה. אני זוכרת שכשהייתי בתוך כל הסבל של ההתעללות המילולית והכלכלית, ופעם נכנסתי לחנות בגדים, בין כך וכך נוצרה שיחה ביני לבין המוכרת, היא נתנה לי את מספר הטלפון שלה וביקשה שאני אתקשר אליה כשאני אצטרך אוזן קשבת, ואכן, ביום אחד לאחר שכבר לא יכולתי להעמיס יותר על הקרובים לי, כי מרוב שהם קרובים, דאגתי גם להם, מפני שסבלי הוא גם סבלם, אז התקשרתי, ופרקתי מטען רגשי, והיא הקשיבה וביקשה למעני שאני אקרא ספר מסוים, ואכן קראתי אותו. היא אפילו הציעה שאני אשן אצלה בשבת, והיא בכלל לא הכירה אותי לפני כן. מספר שבועות לאחר מכן, באתי עד אליה להודות לה באופן אישי פנים אל מול פנים. הקב"ה זימן לי תזמון מצויין, כי אם הייתי מגיעה יום אחרי כן, היא כבר לא הייתה נמצאת, היא סגרה את החנות שלה יום למחרת.

../images/Emo24.gif לך .צימררת אותי .

אני לא מבינה את ה"כלל" הזה שלא מתערבים בין זוגות ..כנראה שלחברה נוח יותר לעצום עיניים מאשר לפעול ...שמחה שאת איתנו כאן וניצלת בזמן , בשבוע שעבר נרצחה אשה בגלל אטימות החברה והמשטרה .

ציפי81

New member
צימררת אותי

מקרה מעניין קרה כאן אצלי בשכונה: באחת בלילה שמעתי צעקות גוברות והולכות מאחד הבתים, ובעצה אחת אם עוד שכנים באיזור הזמנו משטרה. הצעקות היה חסרות פשר, אבל גם מילים כמו "אבל אתה בעטת בי!!!!" כשהשוטרים הגיעו, הזוג סירב בתחילה לפתוח את הדלת, אחר כך טענו שניהם גם יחד שזו פשוט (???) מריבה שיצאה מכלל שליטה. מאחר וגם בעבר היו צעקות מהבית הזה, החלטתי לא לוותר, והעדתי באוזני השוטרים על מה ששמעתי. הבעל נעצר ללילה, ומאז יש שקט בבית הזה. לפעמים יכול להיות שכל מה שצריך זה ניעור קל, התערבות, ידיעה שיש מי ששומע כדי לעצור את ההידרדרות.

בסיפור שאת מספרת האשה לא שותקת

עובדה שהיא מספרת למישהו בטלפון ..היא אמנם בפחד אבל היא משתפת מישהו/י ..נקווה שהאדם ששותף למידע יעזור לה למצוא את הדרך . יותר מפעם אחת מצאתי את עצמי בסיטואציות שלאחריהן הצטערתי שלא נשארתי שם להגיש עזרה , שהייתי נבוכה מידי או שלא רציתי להביך ולא הצעתי את עזרתי . אני מאמינה שזה קורה לכולנו . כנראה שכך צריך היה להיות והפעם לא היה התפקיד שלך לעזור לה . אתם פה בפורום, יותר ממני, מאמינים בהשגחה מלמעלה כך שאל לך לייסר את עצמך במחשבות .

כן...היא מספרת בפון...

אבל המישהו הזה לא לידה כדי לנגב את הדמעות ולחבק... אז המינימום שאפשר לעשות {זה יישמע גאוותני מידי אבל זה מה שעשיתי...} התאוששתי,התעשתתי... הנחתי לידה,ככה,פשוט בלי לדבר בקבוק שתי'ה,עוגה קטנה וחבילת טישו. בפנים צירפתי פתק מבינה אותך,הייתי בצד הזה והיום אני חי'ה. אם תצטרכי משהו כל דבר תתקשרי...ורשמתי לה את הפון שלי. וזהו... הלכתי משם... הלכתי הביתה נכנסתי למקלחת לנקז מתוכי את הכאב...

reo2

New member
עשית דבר מצויין. היא תדע שיש למי לפנות

ואולי את זו שתעזרי לה לצאת מהסבך הזה בסופו של דבר.

כל הכבוד לך...

מצדיעה לך על כוחות הנפש שבך.. למרות כל מה שעברת.. היכולת לעזור.. כח הנתינה שלך.. מ-ד-ה-י-ם! שהקב"ה יראה לך רק טוב בע"ה..

touti

New member
מה שתמיד עיצבן אותי

זה ששכנים סוגרים את דלת ביתם במקום לעזור לשכנתם אך כנראה שהכלל לא להתערב לאחרים חזק מכל.

reo2

New member
צריך להזהר גם עם זה ולא למהר לשלוח

איש מקצוע. אנחנו לא יודעים מה ההשלכות לכך. יכול להיות שאם איש מקצוע יגיע לביתה היא תהיה בסכנה גדולה יותר. עדיף לנסות (אם אפשר) את המצב איתה ורק אחר כך לבדוק מה האופציה הטובה יותר מבחינתה.

אiר1

New member
מאושרת יקרה

אין גבול, כמה יצורים הנקראים "בני אנוש" יכולים להיות מעוותים ודורסניים, בלי קשר למציאות. עשית את הדבר הנכון עבור האשה שסיפרת עליה. שולחת לך חיבוקים עצומים.

למעלה