ראיונות במקביל

katon

New member
ראיונות במקביל

אני נמצא בתהליך בכמה מקומות עבודה במקביל שכולם מעניינים אותי מבחינת התפקידים והמקום עצמו.
העניין הוא שרק באחד מהם אני עלול לקבל מחר הצעת עבודה ואני לא בטוח מה כדאי להגיד להם במעמד קבלת ההצעה.
בכל שאר המקומות התראיינתי ראיון ראשון ועוד לא קיבלתי תשובה למרות שייתכן שכן אתקדם לראיון שני .

חשבתי להגיד למקום הראשון שאני צריך לקבל תשובה מעוד שני מקומות ואני צריך כשבוע-שבועיים לשקול גם את ההצעה וגם להמתין למקומות האחרים. הבעיה שייתכן שהמקומות האחרים ייקח להם יותר משבועיים.

חשוב לי לציין שכל המקומות חשובים לי לא רק לעכשיו אלא גם במידה שארצה להיקלט לעבוד אצלם בעוד מספר שנים אז חשוב לי להישאר בקשרים טובים מאוד עם כולם .

אני חושש שאישאר בלי האפשרות להיקלט למקום הזה (ואולי בכלל לשאר המקומות) בגלל שאני לא מסכים להצעה היחידה תינתן לי השבוע .

אשמח לדעת דעות על איך ומה כדאי להגיד או לפעול.

choo

Active member
יש נוהל ברור, מעכבים את המקום שנתן הצעה מהר, מזרזים את האיטי

&nbsp
אם קיבלת מהר הצעת עבודה ממקום אחד (משהו שניתן לשלוט בו במידה חלקית למדי על ידי קביעת מועדי ראיונות לא צמודים מדי אחד לשני באותו מקום), אפשר בהחלט לאמר להם שאתה מעוניין למצות את תהליך חיפוש העבודה, כדי שאם תחתום אצלם תהיה שלם עם ההחלטה ולא תישאר עם תחושות של "מה היה קורה אם". ברגע שקיבלת הצעת עבודה ממקום מסוים, אם יש מקום אחר שאתה באמת מעוניין בו (ולא רק כדי שתוכל לשפר את יכולות המיקוח שלך) - אתה מרים טלפון למקום האחר, מסביר שאתה בשלבים מאוד מתקדמים במקום אחר, אינך יכול לחכות יותר מדי, ואתה תוהה אם אפשר לזרז את התהליך אצלם. שים לב - חשוב שזה יהיה בתום לב - לא רק כי אתה מעוניין בכמה שיותר הצעות עבודה - אלא אם אתה באמת מאמין שאתה מעדיף לעבוד באותו מקום שני - אין טעם לזרז מקום עבודה שבפועל מהווה מבחינתך עדיפות נמוכה יותר.
&nbsp
וזכור משהו חשוב - אם בפועל הצעת עבודה שקיבלת היא טובה, מבחינת התפתחות מקצועית, מבחינת עניין בעבודה, האנשים שתעבוד איתם והתנאים הכספיים ותנאי העבודה - אין צורך באמת להתעקש על מיצוי התהליך עם מקומות שלא מהווים בעינייך אופציה טובה יותר. צריך לדעת לזהות הצעה טובה ולהתאפס עלייה. מצד שני - אם אותה הצעה ראשונה באמת לא טובה בעינייך - היא יכולה להיות מנוף יעיל לזרז את התהליך במקום שכן נראה לך כמו "ה-מקום" בשבילך.
&nbsp
מקומות עבודה סבירים לא יראו נגדך שהעדפת לבחור במקום עבודה אחר שהגיע איתך לסיכום מהר יותר. כבר יצא לי לאמר בעבר לא למקום עבודה, ולאחר תקופה קצרה כשנאלצתי לחפש שוב עבודה בגלל נסיבות חיצוניות, לא הפריע להם לקבל אותי לעבודה אצלם

katon

New member
תודה על התשובה

זה בערך מה שאני חושב , למרות שייתכן שבמקום השני ייקח להם הרבה יותר משבוע - שבועיים עד להתקבל... אז בינתיים אי אפשר למרוח את המקום עם ההצעה הרבה זמן.

choo

Active member
אלו החיים. צריך לקחת החלטה עם מידע חלקי.

katon

New member
להתקדם בכרגיל

ברמת העיקרון אין לי עוד הצעות. אני חושב "להתעלם" מזה שהייתי בראיונות ראשונים בשאר החברות ולהתקדם עם ההצעה שאקבל. מה שאני מנסה למנוע זה מצב שאני חותם על חוזה ולאחר חודש בערך אני מקבל הצעה אטרקטיבית הרבה יותר (עוד לפני שהתחלתי את העבודה בפועל אפילו)...

האם זה מצב שיכול לקרות? כמובן שזה לא מצב טוב לדעתי שאני מנסה להימנע ממנו...

choo

Active member
לא יקרה אם "תעשה את הדבר הנכון" - תודיע לחברות אחרות שחתמת

&nbsp
ביום אחרי שחתמת על חוזה במקום שנתן לך הצעת עבודה שהיא טובה בעינייך (מקצועית, עניינית, כספית, אנושית) - אתה מפסיק להתראיין במקומות אחרים, ומתרכז במקום הזה.
&nbsp
במצב כזה, לא יתנו לך פתאום הצעות אטרקטיביות יותר.
&nbsp
אם אינך נמצא תחת לחץ (כספי, מנטלי), ומציעים לך הצעת עבודה (=חוזה לחתימה, לא "הצעה להגיע להתראיין") שלא מספיק טובה עבורך - אל תחתום עליה והמשך לחפש עבודה.
&nbsp
אם כל הזמן תהיה עסוק בלחשוב על המקומות האחרים שהיית יכול לעבוד בהם (אם אתה מאזור המרכז, יש כמה אלפים כאלו) - סביר שלא תצליח לספק את הסחורה בשום מקום שתעבוד בו בפועל.
&nbsp
אם המקום שתחתום בו יתגלה אחרי כמה שבועות או חודשים כפלופ - זה ישנה את התמונה, ואז יהיה טעם לחפש שוב

GuestOfHonor

New member
תודיע לשאר המקומות מחר על הבוקר שאתה על סף קבלת הצעה רצינית

ומי שיוכל וירצה, יזדרז ויתן לך הצעה נגדית.

אף אחד לא ימתין לך שבועיים. גם שבוע זה גבול עליון מאוד עד כמה שאני מכיר.

למעלה