ראיון קבלה

ראיון קבלה

שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו יודע מה שואלים בראיון הכניסה לכתות המחוננים ויותר מזה איך. בתי חמודתי די שקטה ולא בולטת בסיטואציות חברתיות (כמו אמא שלה, מן הסתם) אז אני קצת חוששת מכיון שהראיון קבוצתי.
אשמח לכל אחד שישתף מחויותיו בשנים עברו...

נטלי22

New member
אצלנו הראיון לא היה קבוצתי.

ישבנו אנחנו והילדה, מול מנהלת ביה"ס, יועצת, ורכזת מחוננים.
שאלו אותה שאלות כלליות על אילו מקצועות היא אוהבת ללמוד ואילו פחות, על התחביבים והחוגים שלה, על החששות והציפיות שלה, וזהו.
אני חושבת שצריך להיות משהו חריג במיוחד כדי שלא יקבלו ילד לתכנית לאחר שעבר את המבחן של מכון סאלד.

הכי מצחיק, שהבת שלי אמרה שהיא הכי אוהבת אמנות, מוסיקה והתעמלות, והכי שונאת חשבון, כי כל הזמן חוזרים שם על אותם דברים. ראו שלא הכנו אותה מראש לראיון

שיהיה בהצלחה!

ligiligi

New member
ראיון עם היועצת והמנהלת

אצלנו הראיון לא היה קבוצתי
המנהלת והיועצת שוחחו עם הילדה וגם איתי.
שאלו שאלות כלליות כמו מה אוהבת לעשות וכשאמרה לקרוא שאלו מה למשל את קוראת עכשיו ואיזה סגנון של ספרים היא אוהבת. שאלו איזה מקצועות אוהבת ללמוד.
הסתכלו בתעודה ושאלו על מקצועות שהציון שלה בהם היה נמוך

נטלי22

New member
אגב, היום היא כבר לומדת בכיתה ח

(מחוננים), ממוצע הציונים שלה במתמטיקה הוא מעל 95 והיא מאוד נהנית מהמקצוע...מעניין איך זה קרה

tomi32

New member
נצל"ש

מה באמת עושים בשיעורי מתמטיקה בכיתת מחוננים?
מגיעים יותר מהר לחומר של הבגרות? (בתור ילד הייתי מעדיף ללמוד פשוט פחות שעות, אבל אני מניח שלא זו התשובה)

נטלי22

New member
קודם כל הם לומדים מספרי לימוד

מעניינים יותר. כל מיני ספרים מיוחדים עם בעיות אתגריות וחידות וכאלה. שנית, לפני כמה חודשים הם כבר עברו לספר שמיועד לכיתות ט. גם בשנים קודמות הם למדו הרבה פעמים מספר מתמטיקה שמיועד לכיתה גבוהה יותר.
עם זאת, לפי מה שאני זוכרת מלימודי בכיתת מחוננים בתיכון, דווקא את הבגרות במתמטיקה עשינו באותו זמן עם כולם. עם האנגלית סיימנו או ב-י או ב-יא (כבר לא זוכרת. עבר יותר מדי זמן), מה שהשאיר לנו לא מעט שעות פנויות ב-יב.

אגב, יש בכיתה שלה לא מעט תלמידים שמשתתפים בתכנית של אוניברסיטת בר אילן לנוער מוכשר במתמטיקה. מי שנשאר בתכנית הזאת ועומד בדרישות שלה עושה בגרות כבר ב-י, אבל אין קשר לכיתת מחוננים. כל אחד שמוכשר במתמטיקה ומוכן להשקיע בתכנית יכול להצטרף אליה (כמובן התנאי של מעבר מבחן קבלה).

tomi32

New member
מעניין

אצלנו בכיתת מחוננים הכיתה התפצלה לשניים בכיתה יא' והחצי ה"מתמטי" יותר עשה את הבגרות ב-5 יח"ל באותה שנה. אני זוכר שהשתוממתי איך הספקנו חומר של שנתיים בשנה בלי להרגיש כמעט לחץ. מצד שני, למדנו בקבוצה קטנה עם המורה הכי טובה בעיר.

פולספגן

New member
רק לכיתה ט'

אני לא למדתי בכיתת מחוננים, אך הייתי בהקבצה א' מוגברת ובבי"ס יסודי סיימנו את החומר של גיאומטריה של המישור, קרי בעצם סיימנו את כיתה י' של 5 יח"ל.
כנ"ל, באגברה ואפילו התחלנו ללמוד טריגו.

נטלי22

New member
הרעיון הוא לא לרוץ בחומר קדימה

ולסיים איתו כמה שיותר מהר, אלא למידה יותר חווייתית, שונה ומעמיקה.
ואני בהחלט מברכת על כך.

dafnapo

New member
ראיון אישי לא קבוצתי

ולמיטב ידיעתי הוא יותר סוג של היכרות ולא ראיון במלוא מובן המילה. דרושה התנהגות או חוו"ד קיצונית של ביה"ס כדי לא לקבל ילד אחרי שעבר את המבחנים.
הייתי עם שתי בנותי (אחת לפני שנתיים ואחת לפני שבוע) ובשני הראיונות נכחו רכזת המחוננים והיועצת ובאחרון גם המנהלת.
גם אני לא הכנתי לראיון, נתתי לבנות לדבר. הקטנה אמרה בשבוע שעבר שהמקצועות שהיא הכי אוהבת הם ספורט ומוסיקה ואני לא התאפקתי ושאלתי "באמת?" וכולן צחקו בחדר..

למעלה