ראיון פולואפ ב-Facebook

king iverson

New member
ראיון פולואפ ב-Facebook

היי
לאחר הליך ארוך שכלל מספר ראיונות מרחוק (טלפון + וידאו ) וסדרת ראיונות במטה החברה, קיבלתי הודעה שצוות הגיוס לא הגיע להחלטה ולכן יערך איתי ראיון נוסף ואחרון בהחלט באמצעות וידאו.
גיגול מהיר הראה לי שהתופעה הנ"ל אכן קיימת, אך לא קיים מספיק מידע על תוכן הראיון ועל עצות לצליחתו.
אשמח לשמוע עצות ממגוייסים שעברו חוויה דומה, ובנוסף, אשמח לשמוע מהן להערכתכם הסיבות לראיון הנוסף וכיצד הייתם ממליצים להתכונן אליו.
אני מעדיף לא לחשוף פרטים נוספים מעבר לפרטים שכבר ציינתי כאן (תפקיד, מיקום המשרה וכד').

תודה רבה

יבגניי34

New member
אין לי מושג אבל בהצלחה

GuestOfHonor

New member
השערה

במה שנוגע לראיונות - פייסבוק היא האמא של הקורפורטים הבירוקרטיים.

אני משער שיש להם רשימה מסודרת של תכונות שהחברה דורשת מהמראיינים לחפש אצל מועמד במהלך התהליך. משהו כזה, רק פלצני ואמריקאי יותר:

https://www.entrepreneur.com/article/240644

סביר שכל האנשים שראיינו אותך התכנסו כדי לעבור על הרשימה ולסמן V-ים. יכול להיות שיש תכונה אחת או יותר שלגביה הם לא בטוחים אם צריך לסמן V או X. אם זה המצב, הראיון הנוסף יתמקד כנראה באזורים האלה.

מהם האזורים? יכול להיות שיש טעם לשאול את המגייס\ת מה החששות שלהם לגביך, אבל היות שפייסבוק היא האמא של הקורפורטיים הבירוקרטיים לא הייתי מפתח ציפיות לגבי קבלת תשובה כנה.

אני משער שה'ראיונות הסופיים' האלה שונים זה מזה ותלויים בראיונות שעברת עד כה ובמה שהמראיינים מזהים כ'חוסר פוטנציאלי'. לכן, אם לא הייתי מקבל משוב מהמגייס, הייתי מנסה לחשוב על החסרונות שלי כמפתח תוכנה, ואיך אני יכול לשווק אותם בצורה שתניח את דעת המראיין האחרון.

zaske

New member
ארחיב בהמשך יותר

פייסבוק לא נותנים לך פידבק אמיתי למה לא עברת.
מה שאומר שאתה צריך להיות כנה (כן?) עם עצמך , להרהר במהלך האונסייט אינטרוויו ולהבין איפה נקודות הכשל שלך.

להרהר ולנתח את עצמך זה תמיד קשה, זה כן קל יותר אם אתה מאוד משופשף בראיונות הן כמרואיין והן כמראיין, ועדיין - לא תמיד פשוט.

zaske

New member
צור קשר בפרטי, אולי אוכל לסייע

מטה החברה זה לא מנלו פארק?

king iverson

New member
עדכון ושאלה נוספת

הראיון עבר בצורה די טובה, נאמר לי שאקבל תשובה בתוך יום, אך פעם נוספת קיבלתי דחייה במספר ימים להחלטה הסופית.
מה יכולה להיות הסיבה? התחרות מול מועמד נוסף? לחכות אם מועמד אחר מסרב לחוזה? בעיות תקן? או אשכרה חוסר זמן לקבלת החלטה?

ipv6

Member
לא תמיד אתה יכול לדעת איך זה נראה מהצד שלהם

אין שום נתונים אבל אם אני צריך לנחש בשקלול כל הראיונות שלך לא הגעת לרף שהם רוצים..

בד"כ לפייסבוק אין בעיה של תקנים, הבעיה היא מועמדים מתאימים.

למעלה