ראיון עם מהנדס העיר

dw2322

New member
ראיון עם מהנדס העיר

http://www.themarker.com/realestate/1.2786671
דעתי מעט שונה משלו. הנה הערותי:
1. אפשר להקים בית אבות גדול במתחם התחנה המרכזית. ת"א, כמו גם רמת השרון, בת ים, חולון וראשל"צ אלה ערים ותיקות, שמזדקנות. מספר הקשישים הולך ועולה ומי שיברר כמה עלה היום לגור בבית אבות יקבל חום.
אפשר להסב חלק מהמבנה לבית אבות ענקי, בן אלף יח"ד. במתחם יהיו לקשישים שפע חנויות כמו גם תח"צ מצויינת. בית אבות זה גם יציע הרבה מקומות תעסוקה חדשים (אחיות, רופאים, עובדי סיעוד, אנשי אחזקה).
2. אם עודד גר ברמת השרון אז אפשר רק לעודד אותו לקדם מיזוג של עיר קטנה ודלילה זו לתוך ת"א (או הרצליה), מה שיוסיף הרבה שטח לת"א (או הרצליה). אין הצדקה לערים כ"כ קטנות במדינת ישראל (על 8 מיליון תושב יש פה 250 רשויות, בזבוז, יש לייעל ולמזג את רובן, למשל עם קביעת רף מינימום של 100 אלף תושב פר רשות, לא פחות, ומי שלא עומד ביעד זה תוך עשור? ממוזג, בפקודה)
3. לא נכון להגביה עוד את קרן הקריה. כבר 80 הקומות הנוכחי מדאיג (זה כפול ממגדלי yoo, שהינם מגדלי המגורים הגבוהים בישראל, עוד אין לנו 20 שנה ניסיון איתם) אז עוד יותר? אני הייתי מוותר. לא חסר בנייה חדשה למגורים באזור בעשור הקרוב (פינוי בינוי רחוב דפנה)
4. אפשר להפשיר שליש מפארק אריאל שרון השומם, ועל השטח להרים 3 מגה שכונות: דרום מזרח ת"א (נקרא לה כוכב הדרום, ע"ש מקבילתה הצפונית), צפון חולון ומערב אזור (שאותה הייתי בכלל ממזג לתוך חולון). עדיין הפארק יהיה גדול בהרבה מפארק הירקון, ועם מעט מדי תושבים מסביב, אך לפחות לא יהיה כ"כ מביך בשממונו כפי שהוא היום. 5000 דונם שוממים בגוש דן, וכמעט ללא שימוש ציבורי.
5. כבר יש לנו אצטדיון גדול ומיושן בגוש דן: האצטדיון הלאומי בר"ג. נכון יותר להרוס אותו ולבנות מחדש, במקום זה בצומת חולון. עדיף לנו שהמדינה תממן זאת במקום הארנונה שלנו התושבים.

simo34

New member
מספר שאלות אל עיריית תל אביב

הבטחתם בשנת 2014 לסגור את התחנה המרכזית החדשה -
איפה זה בדיוק עומד עכשיו ? .............................................

הבטחתם בשנת 2009 לשפץ את שוק הכרמל -
מתי בדיוק יתחיל השיפוץ ? ................................................

הבטחתם בשנת 2012 לשפץ את רחוב העלייה -
האם השיפוץ המיוחל יגיע ויכלול גם את שוק לוינסקי ? ..................

dw2322

New member
תשובות חלקיות

בכתבה מסבירים אודות המורכבות במתחם התחנה המרכזית החדשה, שזה שטח פרטי של חברת נצבא. אתה מוזמן לפנות אליהם כדי לנסות ולהבין מהם תוכניותיהם לגבי המתחם (האמן לי שהם לא קנו אותו ליופי). מתחם התחנה הישנה נמכר ב 2015 והולך לעבור פיתוח עצום. מתחם אחר כבר גודר והולכת לקום בו מכללה. בעוד 20 שנה לא תכיר את האזור.
2. שיפוץ שוק הכרמל ככל הנראה יבוצע בשנים הקרובות. עלות הפרוייקט אדירה (כ 100 מלש"ח), שלטעמי זה חסר כל פרופורציה למול השקעה מקובלת במרכול (רמי לוי או ויקטורי קונים כיום סניפים של מגה במלשחים בודדים, ורוב מוחלט של הציבור עורך בכלל את קניותיו במרכולים ולא בשוק), על חשבון הארנונה של כלל התושבים, בעוד יש עוד הרבה דברים טובים שאפשר לעשות ברחבי העיר במקום לשרוף כ"כ כ"כ הרבה כסף על מתחם כ"כ קטן. בסכום כזה אפשר להרים 3 בתי ספר גדולים חדשים למשל, לתועלת אלפים רבים של תושבים משלמי ארנונה. לחילופין לשפץ עשרות מרכזים מסחריים (או רחובות מסחריים) ברחבי העיר, היכן שהתושבים תכל'ס מבצעים את קניותיהם. לו אני הייתי ראש העיר הייתי מוותר על פרוייקט השוק הבזבזני הזה.
ב 2015 כבר ראיתי למשל שיפוץ ופיתוח ברחוב אלחנן הסמוך לשוק. יפה.
3. ראיתי שב 2015 כבר בוצעו מספר שיפוצים ברחוב העלייה (מדרכות, תאורה וכו). בעתיד יוקם באזור מתנ"ס חדש הכולל אפילו בריכה, לטובת משתמשים משכונת פלורנטין הסמוכה. מדהים.

עלה13

New member
כמה תשובות...

לגבי רחוב העליה, השיפוץ בשלבים מתקדמים, מקטע דרך סלמה לווינזקי הסתיים ופתוח לציבור ולרוכבי אופניים, מקטע הוסף לפני וסיום ומקטע אחרון לדעתי כבר בעבודה..
תחנה מרכזית החדשה כפי שצויין היא שטח פרטי, העירייה יכולה רק להמליץ, המצב מורכז יש כ500 בעלי עסקים וועד ויש סוגיות לא פתורות, אני לא רואה שינוי בקרוב אלה אם כן יוחלט על השארתה ושיקומה בתוספת ביצוע תורניות שכבר קיימות כבניית מגדל בין עשר קומות מעל הקומה השביעית של דן ששוה למגדל בן שישים קומות, שיקום ואיכלוס כל קומותין, כמי שחוקר את המבנה אני יכול לומר שהמפתח הוא קריאת המבנה של התחנה שהוא בעל שתי אטריומים גבוהים מקומה אחת לחמש ומקומה רביעית לתקרה, יצירת כיכר אחורית מכיוון סלמה מדורגת לקומה אחת תהפוך אותה רלוונטית לאיכלוס כל הקומות התחתונות שאינם בשימוש, שימור חלק מהצריפים ההיסטוריים לפרויקט דרומי מסוג שרונה,והתחנה בנווה צדק, עטיפת מעטפת הראש האחורי לפרויקט קפסולות הביטאט שווה לכשתי מגדלים ביני שלושים קומות, בהחלט יהפכו את המקום לראוי וכלכלי, תכנון נכון של כל המעטפת הקיימת יצור בעיר ובדרום תל אביב מונומט שיהפוך את נווה שאנן ושיפרא לשכונה ראויה ותיירותי פנים וחוץ
שוק הכרמל, אישית לא מת על התוצאה ולא בטוח שהיא נכונה להיום, שמח שעדיין לא יצא לפועל ושווה לפתוח אותו לדיון לא רק למפרט בעיקר לתכנון חלק האחורי שצמוד לגן הכובשים , ראו עיקוב פרויקט הטיילת שהתוצאה שלו היום טובה ביחס למקור

למעלה