ראיון עם לירון תאני

ראיון עם לירון תאני

-------------------------------------------------------------------------- לירון תאני (39) הוא אחד מהאנשים החשובים בסצינת ההיפהופ הישראלית אם לא הכי. הוא מנחה (או הנחה?) את "עסק שחור" בגלגל"צ (שירדה לפניי כחודש מהאוויר{ותחזור הערב בחצות}אחרי 10 שנות עבודה רצופים, מתוכן כ8 לצד קוואמי דה לה פוקס ועוד 2 לצד גורי אלפי.) הוא חבר בעמותת "פסטיבל בשקל" שייסד שאנן בין היתר, חבר במערכות של כל מיני תכניות טלוויזיה (יתוש בראש, משחק מכור) והנחה ראיון בערוץ המוזיקה הישראלי לפני כשנה במסגרת התכנית "כיסאות מוסיקליים" עם שאנן וגיא שבסופו הלהקה ביצעה ביצוע אקוסטי ל"מספרים". סביר להניח שלא קיים ראפר ישראלי שלא עבר בשערי העסק, אלא אם כן הוא בטח שר איזה משהו מזרחי
-------------------------------------------------------------------------- -איך שמעת על הדג נחש? אבישר (סביר), חבר קרוב, שאיתו קוואמי ואני עבדנו, במסגרת מועדון "הקמלוט", יום אחד אמר לי: "תשמע, שמעתי להקה אחת גדולה - אני חושב שאני יתחיל לטפל בהם, קוראים להם הדג נחש." הייתה מסיבת יום עצמאות, שאני וקוואמי תקלטנו אותה בקאמלוט ושאנן הגיע עם אבישר. אמרנו לשאנן: "יאללה, פתח מיקרופון - תעשה ראפ" וזו בעצם הפעם הראשונה ששמעתי אותו והכרתי אותו, והוא היה ראפר מהתחת, זוועתי, וזה היה לפני תחילת העבודה על האלבום הראשון (1997, למי ששכח מהראיון ממה שהיה כתוב בראיון עם אבישר) אבל מאז אני חייב להגיד שעברו הרבה מים בירקון וגם שאנן היום כבר רץ לגמרי והוא ראפר מצויין אחרי זה יצאנו איתם לסיבוב הופעות במסגרת "מסע ההיפהופ של גלגל"צ" הופענו איתם 3 פעמים קוואמי ואני תקלטנו בו והם הופיעו. -מה אתה מוצא בהם, ז"א מה אתה אוהב במוזיקה שהם יוצרים ובדג כהרכב מוזיקלי בפרט? הדג נחש לא מנסים להשמע כמו ראפרים מאמריקה. הם המציאו סאונד משלהם, החיבור שלהם לישראליות, הישראליות שלהם - לדעתי היא הבולטת ביותר והמחוברת ביותר לסגנון ומעבר לזה, הם מוזיקאים מוכשרים אחד אחד. -יש אלבום או שיר מסויים שאהבת במיוחד? אין דבר כזה אלבום או שיר, בכל אלבום יש שירים שאני נורא אוהב ויש שירים שבא לי פשוט לקחת את הדיסק ולשבור להם אותו על הראש. -מה אתה רוצה לאחל להם לשנים הבאות? המשך יצירה והמשך התפתחות ושימשיכו לעשות שירים יפים והם יודעים לעשות את זה מצוין, ואני מאמין בהם, הם להקה לעוד הרבה שנים שתשאר בשטח עם האגו שלהם הם לא פתאום יתנפח ויתפוצץ והם יחשבו שעדיף שהם לא יעבדו ביחד מה שקורה לפעמים, וחבל. -איך הגעת לעמותת פסטיבל בשקל? האם העבודה שלך הצליחה? היתה בעייה כספית? שאנן התקשר אמר לי תשמע הקמנו עמותה רוצה להנחות בחינם? אמרתי לו: "בחינם? בשמחה! אם היית מציע לי כסף לא היתי בא" ומאז אני בעצם מלווה את הפסטיבל. הייתה גם את סדנת הראפ, סדנת "ירושלמים מדברים" שהנחתי ביחד עם שאנן וזה היה לי לעונג. וזה שאלת אותי קודם גם למה אני אוהב את הדג נחש, אם זה שאנן אם זה דודוש ואם זה גיא מר, הם לא רק מדברים, הם אנשים שעושים. הדג נחש רוצים שינוי חברתי, והם מופיעים מתוך אהבה - וזה נדיר, הם בני אדם וזה דבר שנורא חשוב, בקטע הזה הם פשוט אנשים טובים. -ולסיום, מתי עסק שחור תחזור? אני לא חושב שאי פעם העסק תחזור, אבל מצד שני יכול להיות עוד שבועיים. בעצם שראפיד ימכור אלבום פלטינה ואולי שאיתן קודמן ימכור פלטינה כפולה.

RunNGun

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אגב, חשוב לציין שהעסק חוזרת ממש הלילה אחרי שלושה שבועות שהיא לא היתה באוויר חצות גלגל"צ שווה

chen2408

New member
כן, אבל עכשיו אני בקורס...

נו מור חמשושים לחודש הקרוב... :/

כל הכבוד לכם ../images/Emo45.gif../images/Emo47.gif

הכי קורע
: בכל אלבום יש שירים שאני נורא אוהב ויש שירים שבא לי פשוט לקחת את הדיסק ולשבור להם אותו על הראש. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח......... האיש הזה שרוט

למעלה