ראיון עם יוסי פיין

ראיון עם יוסי פיין

-------------------------------------------------------------------- האם צריך לפרט על מעשיו ואודותיו של האיש הזה? התפרסם לראשונה כשהפיק את אלבום הבכורה של נייג'ל האדמו"ר בתחילת שנות ה90, בין היתר ניגן גם עם דיוויד בואי, המשיך להפיק את אלבומי השב"ק [עד האחרון שלהם הוא הפיק], והפיק מוסיקלית את "לזוז" ו"חומר מקומי" חי בחו"ל ועובד כיום עם הרכבו, האקסנטריקס סאונד סיסטם. אחד הבסיסטים המבוקשים בעולם כבר מאמצע שנות ה80. -------------------------------------------------------------------- -איך נוצר הקשר שלך עם הלהקה? ב1997\98 אבישר סביר, אז כמנהל הלהקה, רצה אותי שאני אפיק את הדיסק הראשון של הדג, אבל אני באותו זמן סירבתי, ואז ב2002 יא-יא שאל אותי אם אני רוצה להפיק להם את הדיסק השני ומאז אנחנו עובדים ביחד. -מה אתה אוהב בלהקה, איך היה לעבוד איתם ומה אתה חושב שהם למדו ממך? אני אוהב את העובדה שהליריקס שלהם מבטאים משהו ויש להם משהו להגיד, גם כולנו אוהבים מוסיקת פ'אנק וזה פלוס ענקי, הם מוסיקאים טובים והתקשורת ביניהם קלה בדרך זו ואנחנו מתקשרים באימייל על מוסיקה. בקשר למה שהם למדו ממני אתה תצטרך לשאול אותם, אבל אני חושב שעשיתי אותם מוסיקאים\ראפרים הרבה יותר טובים (אני מקווה) -איך העבודה שלך נעשית? האם אתה מלחין את השירים, עורך אותם ו\או בוחר את השירים שיבחרו לאלבום כל מה שתיארת, קודם אני בוחר את השירים, אח"כ אני מסתכל במילים ואז אני עורך הרבה מהם לפני שהם הולכים להקלטה. אז אני מנסה להתאים את המוסיקה הכי מתאימה למילים, לפעמים זה כבר שם ולפעמים אני צריך לבוא עם רעיון למוסיקה, לפעמים עם קצב התופים כמו הכאפה המצלצלת, ושאר העבודה זה שלהם. לפעמים כן ולפעמים לא התפקיד שלי בלהקה הוא להחליט את ההחלטות מכיוון שהם 7 גברים ואני בא מבחוץ ומחליט החלטות בתוך האולפן, איך ולמה זה הולך להיות. -האם אתה עורך את השירים להופעות? לא. -האם אתה תפיק את האלבום הבא של הדג נחש? האם אתה יכול לשתף אותנו עם מידע על האלבום הבא כמו כיוון המוסיקה? האם הוא יהיה אלבום שמח כמו 'לזוז'? האם יש חומר כבר מוכן? אני אפיק את האלבום הבא, אנחנו נקליט את האלבום בסטודיו שאני עובד מידי פעם, שהוא בצפון קליפורניה, אנחנו נתחיל ב18 לאפריל, אחרי סיבוב ההופעות. בקשר לאיך זה הולך להיות אני לא יודע, אני אף פעם לא יודע לפני שזה הסתיים, אני מחליט את ההחלטות על המקום, אבל האלבום הזה הולך להיות שונה, בגלל כל אלבום שאני מפיק להם הוא אף פעם לא הולך להיות דומה לקודמים. אני אוהב את האלבום לזוז, זה היה בתקופה שמחה בחיי, וחומר מקומי נעשה בתקופה עצובה בחיי וזה בא לידי ביטוי באלבומים, אני שמח עכשיו בינתיים... בכל מה שנוגע לחומר, אנחנו נחליט על המקום. -האם ציפית להצלחה גדולה לדג נחש כמו סיבוב הופעות בארצות הברית? לא גדול כמו שהם קיבלו, אבל זה ממש נהדר. -האם יש מישהו בלהקה שהשפיע עלייך? אני אוהב כל אחד בנפרד באופן שווה, באמת. -האם אוהב אוהב לבקר בישראל? האם אתה חושב שהמצב הכללי של המוסיקה בישראל הוא טוב מספיק או שיש מקום לשיפור? אני אוהב להיות בישראלנד, המצב המוסיקלי הוא הכי טוב ממה שאני זוכר, דברים טובים מצליחים, כמו הדג נחש, שוטי הנבואה, מוש בן ארי, מוקי ועוד הרבה. יש תמיד מקום לשיפור, תמיד. -מה אתה עושה בימים אלה? על מה אתה עובד? אני עובד עם ex-centric sound system שהיא הלהקה שלי, אנחנו עושים סיבוב הופעות בארצות הברית, קנדה ושאר העולם. אנחנו נהיה בישראל במאי\יוני, אני גם מפיק להקות בארצות הברית ואמנים בג'מייקה. -מה אתה רוצה לאחל להדג נחש לשנה הבאה? עוד מוסיקה טובה, התקדמות, $$$$ (כסף, יא עילגים, כסף!) ויחסים טובים. אנחנו מאחלים לכם המשך גלישה נעימה בפורום! עידו & ערן.

הגירסה האנגלית לראיון עם יוסי פיין

How did the connection with the band created? in 97/98 avisar savir, then the bands mannger,wanted me to produce their first cd, but at that time i said no, then in 2002 ya ya contacted me,if i wanted to produce their 2nd cd, and since then we work together. What do you like about the band? How was working with them? What do you think they learned from you? i like the fact that their lyrics means some thing and they got stuff to say, also we all like funk music,and that is a big plus, they r good musicians and players, so comunication is easy that way,so we deal with the music maily you will have to ask them what they learnd from me, but i think i made them better players/rappers{i hope so}. How does your work get done? Do you compose the song? Do you edit the song? Or/and you select which songs will be selected to the album? all of the above , first i choose the songs, than i look at the lyrics, and i edit lots of it before we go to record, then i try to match the best music that would fit the lyrics, some times its alraedy there, and some times i come up with the music ,some times with the drum beat ,like hakafa hametsaltselet, and the rest of the music is theirs, some times with the whole thing ,and sometimes not, my role in the band is to make the decisiones, since they are 7 guys, i come from the out side and make the decisionsin the studio, of what and how is it going to be. Did you edit the songs for the concerts like line up, edits and performance? no. Will you produce the next album for Hadag Nahash? Can you share us with information about the next album such as the musical direction? Is it going to be happy album like 'To Move'? Are there any materials ready for the next album? i will produce the next album ,we will record it in a studio that i am working often, which is in northern california. we will start on april 18,after there usa tour finishes, as far as what is it going to be i dont know, i never know before its done, and i make decisions on the spot, but this album is going to be diferent, because every cd that i will produce for them is never going to be the same as before, i like to move forword,lazooz, was in happy time in my life, and chomer mekomi, was in a very sad time in my life, and it reflects in the albums, i am happy now so.... as far as material, we will make it on the spot. Did u expect such success for Hadag Nahash like tour in United States? not as big as they got, but that is so great. Is there anybody from the band that affects you? i like all of them equal,really. Do you like staying in Israel? Do u think the general situation of the music is Israel is good enough or is there any space for improvement? i love being in israeland the music situation is the best i remeber,good stuff is being succsessfull, like hadag,shotey,mosh, mookie,and meny more there is allways room for improovment,always. What do you do these days? What are you working about? i am working on ex-centric sound system which is my band , we r touring the us,canada,and the rest of the world, we will be in israel in may/june, i also produce bands in the us, and artists in jamaica. What do you want to wish to the Hadag Nahash for the next year? more good music, progress,$$$$,and freindshipץ

חחחחחחח עליי

התווכחנו על מה יוסי תרם ללהקה
ערן אמר שלפי דעתו הם לא היו מתקדמים משו ואני אמרתי שגם בלי עזרתו הם היו יכולים להצליח!

טיפקסית

New member
כמה טוווווווב כמה יווווווווווווסי

יוסי אנחנו אוהבים אותך! ערן ועידו תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה 18.4.2005-מתחילים עבודה וצפון קליפורניה-אחלה מקום אז שיהיה לכולנו........בהצלחה

shiroo

New member
האמת היא שאין מילים בפי.....

אבל רק במובן החיובי כמובן.....

FunkyGiraffe

New member
ברור שכן, אבל המחשב שלו לא מסוגל

אפילו לקרוא עברית - על לכתוב עברית אין מה לדבר בכלל

RESTO

New member
וואלה תודה רבה!!!

לא מביע את דעתי על יוסי, אבל תודה רבה עידו וערן על ההשקעה וחיפוש המתראינים...

mtny

New member
עידו וערן שיחקתם אותה!

אין ספק שהתרומה של הבחור מאוד גדולה אבל מעצבן אותי שהוא קצת משתחצן הבחור.. למה מי הוא שיחליט על אלבום "שמח" או "עצוב".. יעני אחרי הכל הם הלהקה והם אלה שאמורים להעביר את המסרים והרגשות חרה לי הקטע הזה ומדוע צריך להעזר בו כדי לבחור את השירים?..מוזר לי

SHIKO2000

New member
והם בחרו שהוא יפיק להם תאלבום

לא סתם. התפקיד של מפיק הוא להוציא מהלקה דברים שמתי שהם כתבו את החומר הם לא הגיעו אליהם.ולקחת את השירים האלה ולעשות להם כיוון משותף ולתת זוית שההרכב לאו דווקא חשב עלו. אני ממליץ לך לראות את שנה וחצי בחיים של מטליקה בכדי להבין מה זה מפיק מוסיקלי. בעולם ההיפ הופ מפיק מתקשר מאוד עם ביט מייקר וכאן פשוט זה לא הסיפור. ויש לבחור קבלות בשביל להשתחצן עליהם.

למעלה