ראיון עם הילדה בת ה- 9

עופר ב.ה

New member
ראיון עם הילדה בת ה- 9

שנחנקה כמעט למוות ע"י פדופיל לפני כשבועיים, ועם בני משפחתה. סגנון הכתבה מעט ילדותי, אך היא עדיין מרתקת, ומעוררת הערכה גדולה לילדה.

לא מצליחה, בינתיים, להביא את עצמי

לקרוא את הכתבה. כתבות כאלה, בדרך כלל, מעוררות אצלי תחושה של חדירה חוזרת לפרטיותה של הקורבן. האם כתבה זו יוצאת דופן? האם מועלים שם נושאים עקרוניים לדיון? האם מדובר שם על יחס המשטרה למקרים כאלו? האם מדובר על אפשרויות מניעה? על חזרת מקרים אצל פושע בודד? על היכולת לעקוב אחרי מי שכבר ידוע שהוא פושע מין? באיזה מידה "שווה" לתמוך בפרסום סיפורים אישיים באופן הזה - כשהרווח הוא עליה במודעות, וההפסד, כאמור, חשיפת הקורבן?

טל קר

New member
לי היה מאוד קשה לקרוא.

אין שם תיאורים פלסטים של תקיפה מינית. אין שם אף אחד מהדברים שהעלית - לא נושאים עקרונים לדיון, לא יחס המשטרה למקרים כאלו, לא על אפשרויות מניעה וכו´ וכו´. יש שם את הפחד והכאב של המשפחה.

soulbird

New member
אסור לשכוח שהקורבן פה היא ילדה בת

9 שאני לא בטוחה עד כמה היא באמת עיקלה את הטראומה . אגב המטפלים שלה גם היו נגד החשיפה . ועוד דבר למה שמו את התמונה שלה ככה בעמוד הראשון של העיתון??? אין שום בעיה לזהות אותה!!! אין חוק נגד חשיפת קטינים???

וב YNET - מואשם בניסיון לרצח

הצעיר שניסה לאנוס ילדה בת תשע. מדובר באורן דנן, בן 23 מתל אביב. "הנאשם הורשע בעבר שש פעמים בעבירות שונות, כולל עבירות מין. הוא השתחרר מבית הסוהר לאחר שריצה מאסר של שנתיים בגין עבירות מין"

זה אותו החלאה שעופר מדבר עליו

ואי אפשר לי שלא להביע תמיהה על שאלותייך, רוני, לעיל: את באמת לא יודעת שעיתון מעוניין למכור את עצמו? מה מוכר היטב? דיונים מעמיקים או רכילות בצבע של קיא?

hypatia

New member
מרדנות תציל ממוות

שימו לב לאופן בו מתאר האב את בתו בכתבה ב"הארץ": "היא טיפוס מיוחד. הילדה הכי מרדנית שלנו. על כל דבר יש לה דעה משלה. איתה תמיד יש בעיות. היא עושה רק מה שבראש שלה. ושום דבר לא משכנע אותה. יש לי... היו לי הרבה תאקלים איתה. היא חצופה. עצמאית. איתה יש הכי הרבה חריקות. עכשיו אני מודה לאלוהים על האופי הזה. אני מבין שהתכונה הזאת הצילה את חייה." בפעם הבאה שיצפו מכן/מאחיותיכן/חברותיכן/בנותיכן "להיות נחמדות ופחות בעייתיות", זכרו את הילדה המרדנית והאמיצה בת ה-9. נראה לי שכל מילה נוספת מיותרת.

למעלה