ראיון עם בראדלי

Guy K

New member
ראיון עם בראדלי

התפרסם השבוע ב SOD. מאוד מעניין לשמוע את בראדלי סופסוף מודה שהוא עשה כמה טעויות רציניות ומתעמת עם שאלות לא קלות מצד המראיין. מבטיח לתרגם את כל הראיון מאוחר יותר, בינתים הנה כמה טיזרים: "(הצניחה ברייטינג) לא היתה באשמת השחקנים, הם עשו עבודה מצוינת. הבעיה היתה הכתיבה. זה לא היה ברמה שזה היה צריך להיות... עכשיו יש לי צוות כותבים שמאוד נוח לי איתם... ואנחנו כותבים עלילות טובות מתמיד." על שימוש בעלילות קצרות וחסרות משמעות בטווח הרחוק: "אתה רוצה למשוך תשומת לב.. ואתה כותב משהו שיביא הרבה רייטינג לשבוע אחד, אבל יישאר לך לשבוע הבא?" על החזרה לשורשים: "אנחנו נפשט את ההפקה ונחזור למה שחשוב באופרות סבון: סיפורים." על רידג'ט: "(כתבתי את הסיפור כדי) לעשות קצת רעש. אבל אני לא מצטער על העלילה". על מה שההורים שלו (יוצרי הסדרה) חשבו על העלילות שהוא כתב בשנה האחרונה: "הם ידעו שהעלילות יכלו להיות טובות יותר, אבל אני הייתי זה שהכי הרגיש את זה... היו כתבות שליליות בעיתונים, והן היו נכונות."

Guy K

New member
והנה הראיון המלא (חלק ראשון)

(כן, אני יודע שטיזר בדרך כלל אמור להיות הרבה לפני ההודעה עצמה כדי שתצטרכו לחכות במתח אבל יש לי זמן עכשיו ואין מה לעשות. אין מתח, תתחילו לקרוא בכל זאת
) הרשיתי לעצמי להעיר כמה הערות לאורך הראיון. תמצאו אותן אחרי האייקון הזה:
איך אתה מרגיש בקשר לסדרה עכשיו? נהדר. הכי טוב שהרגשתי ביותר משנה. זו היתה שנה קשה, אבל עכשיו יש לנו בסיס יציב יותר. חזרנו למקום שבו אנחנו מספרים סיפורים על משפחות, אהבה, גורמים לדמויות לסבול כדי שיגיע להם לנצח אחר כך. אלו סיפורים שמשפחת בל (בראד והוריו, יוצרי הסדרה ומפיקי צעירים חסרי מנוח) ידועה בהם.
שנה קשה? זה התחיל להיות קשה כשברוק שכבה עם דיקן. היפים והאמיצים נפלו ברייטינג. למה זה קרה? אם לאמר את האמת, אני חושב שהאיכות של הסדרה ירדה לתקופה מסויימת. הצניחה לא היתה באשמת השחקנים, הם עשו עבודה מצוינת. הבעיה היתה הכתיבה. זה לא היה ברמה שזה היה צריך להיות. נשארתי ער הרבה לילות, מנסה להבין מה בדיוק קרה, אבל אני חושב שזה עניין של השקעה ורווח. עכשיו יש לי צוות כותבים שמאוד נוח לי איתם, אז אנחנו כותבים במלוא המרץ ואנחנו כותבים עלילות טובות מתמיד.
נדמה לי ששמענו על העלילות הטובות מתמיד כבר כמה פעמים בשנתיים האחרונות. בכמה אופרות סבון יש רוצחים סדרתיים, מאפיה, מכשפות. חשבת להוסיף פעם אלימות או עלילות פנטסטיות? אני חושב שכן. כדי לקבל צופים חדשים אתה מעלה עלילה כזו ונותן להם לטעום מהסדרה. אבל אם אתה מרגיש שזה לא עובד, ואתה רוצה למשוך תשומת לב, אתה כותב משהו שיביא הרבה רייטינג לשבוע אחד, אבל מה יישאר לך לשבוע הבא?"
שאלה מצוינת בראדלי. אולי כדי להפסיק להעלות רעיונות טפשיים ולשכוח מהם אחרי שעתיים (מייגן ואריק, אריק וג'קי, טבעת מארונה, אוסקר והמאפיה, הקאמבקים של שילה, אמבר ואוסקר, ברידג'ט/אוסקר/דיקן, השיתוק של דיקן, התאומות שגדלו בעשר שנים וחזרו לגיל 12. וזה רק מהחודשים האחרונים). אתה חושב שערוצי הכבלים פוגעים באחוזי הצפייה בסבוניות? זה בהחלט קורה. CBS עדיין מובילה ברייטינג של אופרות הסבון אבל יש לנו תחרות עם מאות תחנות אחרות. זה קשה, אבל אנחנו צריכים לזכור שאנחנו בראש הטבלה ואסור לנו לרדת. קשה לנצח בתחרות הזו, צריך להפיק את הסדרה בעלויות נמוכות יותר, ואנחנו נעשה את זה. איך? אנחנו נפשט את ההפקה ונחזור למה שחשוב באופרות סבון: סיפורים מעניינים, אבל זולים להפקה.
לא עוד מאסימו על אופנועים. לא עוד שחקניות אורחות יקרות כמו פריסיליה. לא עוד שמלות פורסטר. מעכשיו בל ילביש את הנשים של הסדרה באופנת ספקטרה הזולה משמעותית. האם ההצלחה של הסדרה בחו"ל גורמת לך להיות יותר מתוסכל מצניחה ברייטינג בארה"ב? זה מאוד מעודד לדעת שהקהל שלנו מחוץ לארה"ב מאוד יציב, אבל הקהל בארה"ב הוא הקהל הכי משמעותי. קשה לראות את המספרים יורדים, אבל זו לא אשמה של כותב או שחקן או מפיק; זה קורה בכל הרשתות, ולא רק בסבוניות. ה NHL, ה NBA - כל המוסדות הגדולים של הטלויזיה כבר לא מביאים את אותו הרייטינג שהיו מביאים פעם. למה אופרות סבון פופולריות יותר מחוץ לארה"ב? אופרות סבון מתקבלות בצורה אחרת מחוץ לארה"ב. בדרום אמריקה ואיטליה, לאנשים יש יותר זמן. אנחנו כאן (בארה"ב) כל כך עסוקים, ויש כל כך הרבה אופציות אחרות, רשתות ותוכניות מתחרות, שהכל השתנה.
אני מקווה ששמתם לב לשחצנות האמריקאית של בל, שבטוח שבאיטליה ומקסיקו אנשים לא הולכים לעבודה, או חיים את החיים שלהם. הוא בטח חושב שבמקומות האלה אנשים יושבים כל היום מתחת לעץ דקל וצופים באופרות סבון.

Guy K

New member
והמשך הראיון

אם היפים והאמיצים תבוטל בארה"ב תמשיכו להפיק אותה לשווקים של חו"ל? אני לא חושב. השוק האמריקאי ו CBS הוא הכי חשוב בעינינו. אבל למזלנו, אני לא רואה ביטול בעתיד הקרוב. מה ההורים שלך חושבים על מה שעשית לסדרה? הם אוהבים אותה. הם מאוד תומכים. הם בהחלט התעניינו בסדרה, במיוחד בתקופה האחרונה.
שמועות מאחורי הקלעים טוענות שלבראד היה ויכוח קשה עם ביל בל, אבא'לה ויוצר הסדרה. ביל הודיע לו שהוא יצטרך להתחיל לשפר את הרמה של התוכנית ונתן לו עלילות עתידיות שבל הקטן צריך להעלות לאוויר. הם נותנים לך עצות? הם ידעו שהעלילות יכלו להיות טובות יותר, אבל אני הייתי זה שהכי הרגיש את זה. אני לא מהאנשים שהולכים אחרי התוכנית באולפנים ואומרים "תוכנית מצוינת" אם היא לא היתה כזו. אני רואה מתי היא לא טובה, קל מאוד לרואת את זה. היו כתבות שליליות בעיתונים, ואני לא מאשים אותם בכתבות שהם כותבים. הן היו נכונות.
שמתם לב איך הוא מתחמק מהשאלה, נכון? מדי פעם, אתה נהנה לזעזע את הצופים. אלו רעיונות שלך או של הכותבים? (צוחק) אני חושב שהרעיונות המעוותים יותר הם שלי. זה נהדר שיש לנו זוגות מובילים רגילים ונורמלים שהקהל אוהב, אבל גם הזוגות הפחות שגרתיים שאוהבים לא פחות.
רעיונות מעוותים. זה באמת נכון. ניסית לעצבן את הצופים עם העלילה של ברידג'ט ורידג'? תראו, כשכותבים עלילה שערורייתית אי אפשר לדעת איך היא תסתיים ומה יהיו הדיעות עליה בקרב הצופים. בעיני הכי מרגש זה לכתוב עלילות שאני לא בטוח לאן הן יגיעו. אז אפשר לאמר שכן, רציתי לעשות קצת רעש. אבל אני לא מצטער על העלילה הזו.
ג'ניפר פיניגן לא הסתירה את הסלידה שלה מהסיפור הזה, ובמפתיע, היא עזבה בהזדמנות הראשונה שהיתה לה. בל הפסיד אחת מהשחקניות הצעירות הכי נחשבות באופרות הסבון. אז אם הוא אומר שהוא לא מצטער, אל תאמינו לו. למה הפרדת בין ברוק ורידג' שוב?(אחרי החתונה בפוארטו ויסטו) חשבתי שנוכל לספר את הסיפור עוד פעם אחת. הליהוק של ג'ק וואגנר בתור ניק היה בהחלט עוד סיבה להפריד ביניהם. הוא שחקן מצוין, אז רציתי לשים אותו במרכז הסדרה. ובאמת, אחרי כל העלילות של ברוק שנכנסת להריון מאריק ומדיקן, חשבתי שכדאי שיהיה לה עוד ילד, והילד הזה היה חייב להיות של רידג'. זה היה הנצחון האולטימטיבי. לא רק שברוק ורידג' יתמודדו עם אתגר אחרון, אלא גם שהם יקבלו פרס בצורת ילד משותף.
אני מניח שהביטוי "אתגר אחרון" מראה שבל לא מתכנן להפריד ביניהם יותר? אני מקווה שבאמת יהיה לנו שקט משני אלה. זו היתה הפעם הראשונה שהמעריצים באמת רצו את ברוק עם מישהו אחר. לא התפתית להשאיר את ברוק עם ניק? בוודאי. זה היה מאוד קשה להחליט מי יהיה האבא של התינוק. שיניתי תא דעתי לפחות עשר פעמים, אבל בגלל ההיסטוריה המשותפת של השניים, הגיע להם לקבל את הילד. והמעריצים של ברוק ורידג' שהיו נאמנים במשך כל השנים - מגיע גם להם לקבל עלילה כזו. בקשר לניק, בתור גבר פנוי וסקסי, בלי אישה וילדים - הוא נכס לסדרה. מה מתוכנן לברוק לתקופה הקרובה? יש לנו הרבה תוכניות עבורה. היא לעולם לא תהיה עקרת בית מאושרת. זה לא האופי שלה. דבר ראשון, יהיה לה תפקיד משמעותי בסכסוך בין רידג' לת'ורן. היא היתה נשואה לשניהם ויהיו לה כמה לבטים קשים. היא גם תתערב ביחסים של ריק עם קייטלין. היא תהיה קצת מודאגת מהפרשי הגילאים ביניהם, אבל רק כשהקטור יתערב היא תמצא לעצמה אתגר של ממש. יהיו כמה סצינות ברוק/הקטור מצוינות בסתיו הקרוב. משהו רומנטי? טוב, הם מאוד שונים והדיעות שלהם לגבי מה שנכון לילדים שלהם שונות מאוד. אבל מעבר לזה, תצטרכו לחכות ולראות.
הרי הוא כבר אמר למעלה - "האתגר האחרון". בכל מקרה הוא התחמק יפה מהשאלה בלי ממש להגיד שלא יהיה שום דבר רומנטי ביניהם. המעריצים אהבו את ג'קי ואריק ביחד. למה ויתרת על העלילה הזו? גם אני אהבתי אותם ביחד. היתה להם כימיה מצוינת, אבל הרגשתי שצריך לחזק את התאים המשפחתיים - הפורסטרים והמארונה. זה נראה כאילו אף אחד לא היה מרוצה ממה שיש לו. המשפחות הראשיות היו מפוצלות, וכדי להקל על כתיבת עלילות בעתיד, הייתי צריך שמשפחת פורסטר תהיה מאוחדת. למה היית אומר לצופים לחזור לצפות בסדרה? כי לקיץ ולסתיו הקרובים אנחנו מתכננים עלילות רומנטיות, שיגעו בכם וירגשו אתכם. עושה רושם שעלילות כאלו כבר לא כל כך קיימות באופרות סבון, אבל אני חושב שככה אופרות הסבון התחילו - וזה מה שתקבלו אצלנו.
עוד הזדמנות? נו, בסדר. מה לעשות, אנחנו די טמבלים

יניב1

New member
טוב, אז ככה:

קודם כל, כנראה שמיסטר בראטלי הבין סוף סוף את הטעויות המרות שהוא עשה. אנחנו צריכים להודות לאבא שלו, וויליאם בל, שהכניס כנראה קצת שכל לבן המתוסבך שלו ועוד יותר על כך שנתן לו כמה רעיונות לעלילות חדשות, שלא נראה לי שבראדלי היה מעלה בעצמו (האם יש להסיק כי עלילת רידג'-ת'ורן היא העלילה שאבאל'ה בל יצר?). "צעירים" עדיין נחשבת לסבונייה המובילה בארה"ב וכולי תקווה שהיפים תחזור להיות מספר שתיים אחריה, כמו בימים הטובים ההם. העובדה שההורים של בראדלי נמצאים בתמונה תעזור לפי דעתי להחזיר את הסדרה למקום הטוב ממנו היא באה וודאי להחזיר אותה לרמה גבוהה, ככה שאני די אופטימי. אני שמח שברוק כהגדרתו, "לא תהיה אף פעם עקרת בית מאושרת" אבל מקווה באמת שהסכסוך בין רידג' לת'ורן והמעורבות שלה ביחסים של ריק וקייטלין (שנלקחה מתומאס) לא יעיבו מחדש על נישואיה לרידג' ואלו יישארו מבוססים וחזקים. חבל שהמראיין לא הוסיף שאלות נוקבות יותר, אם אני הייתי במקומו הייתי שואל אותו על השטות שעשה עם מייסי (הרג, החזיר, שוב הרג), השטות עם טיילור (תמצא דרך להשיבה!), והאם יש סיכוי שקימברלין בראון תשוב לקאסט בקרוב. אה, וכמובן על ברידג'ט - שנעלמה כך פתאום ואני דורש הסבר הגיוני! לסיכום, אני די אופטימי, מקווה שיהיה שיפור ומזל שיש אימא ואבא, לא חושבים?

Guy K

New member
אמא ואבא זה סבבה

מעניין אם הוא התכוון לרמוז שברוק לעולם לא תהיה טיילור כשהוא אמר שברוק לא תהיה עקרת בית מאושרת. טיילור, עם כל ההערכה שלי אליה כרופאה, לא היתה הרבה מעבר לעקרת בית. גם כשהיא כבר יצאה לעבוד היה מדובר במסע הרצאות עם רופאים מטורללים, ייעוץ בפורסטר, או ישיבה בחבר נאמני החברה. הדגש היה עליה תמיד בתור אמא ואשה נשואה, אף פעם לא בתור אישה קרייריסטית - מה שבהחלט הודגש אצל ברוק, שעם כל החסרונות שלה, אין ספק שהובילה את פורסטר למעלה בתקופה שניהלה אותה. אני מאוד מקווה שאמא ואבא ימשיכו לשמור על אצבע על הדופק. כל הסדרה נראתה בשנתיים האחרונות כאילו היא מתפרקת. התמונות בפתיחה היו לא עדכניות (מילא סטפני שנראתה בת 15, אבל מה הקטע לשים תמונה של ברידג'ט הישנה כשהחדשה כבר בסדרה?). שחקנים הגיעו ועזבו. עלילות התחילו ונעלמו. ההפקה הבטיחה דברים ולא קיימה - עלילות שלא קרו (אריק וקייטלין למשל), פתיחה מחודשת של הסדרה (שהתעכבה ביותר משנה מהתאריך המקורי), ואפילו הנסיעה המתוכננת של הצוות לאיטליה שאמורה היתה לקרות באוגוסט השנה. אני לא שמעתי על כך שהצוות יצא לדרך כך שכנאה גם זה בוטל. הקיצר, מה אני אומר. בשנתיים האחרונות קיווינו והתפללנו שהבלים יבינו שהבן שלהם מאוד לא מוצלח ויעיפו אותו מהמשרה. אז אולי הוא עדיין שם, אבל עכשיו כבר ברור לכולם שהם חזרו לפקח על הסדרה, ויש להם כבר לפחות צופה אחד, מאוד מאוד אופטימי.

Mikel20

New member
למר בל (ג'וניור) היקר

נחמד לדעת שהוא קלט לפחות חלק מהשגיאות שהוא עשה בשנה האחרונה בקשר לכתיבה שלו, חבל רק שהוא לא היה יותר ספציפי לגבי אילו עלילות היו גרועות, אבל מאחר שהייתה רק עלילה אחת אפשר להבין למה הוא מתכוון. הוא שכח לציין עוד כמה טעויות שלו בקשר לכתיבה/ליהוק בסידרה ולהודות שזו הייתה טעות לשחרר את בובי (מייסי) האנטר (טיילור) ועל כך שהוא באמת איבד את אחד הנכסים העתידיים הכי חשובים שהיו לסידרה הלא היא ג'ניפר פיניגן! בכל מקרה לא נראה לי כ"כ שדווקא בגלל מה שאבא שלו אמר לו הוא שינה את העלילות, לי יש הרגשה שהרייטינג עשה את שלו והחבר'ה מCBS הלכו לביל בל ואמרו לו לתת לבן שלו איזו "סטירה" בכל מה שקשור לעלילות אחרת הסידרה תיהיה היסטוריה ומזה הוא באמת נבהל. העיקר אבל שהוא מודה בטעויות וכמובן שניתן לו עוד הזדמנות - רק שינצל אותה כמו שצריך.

Guy K

New member
אני מאוד בספק

ירידה ברייטינג היתה, אבל לא ברמה של איום על סגירה. גם בימיה הקשים ביותר היפים והאמיצים עדיין היתה במצב טוב יותר מרוב אופרות הסבון. לדעתי אלו היו התחינות של הצופים שעשו את העבודה. אבל מה זה משנה, העיקר שקיבלנו מה שרצינו!

NarihS

New member
פשש יפה..

אבל מזה אמור להביע:"היא לעולם לא תהיה עקרת בית מאושרת"????? לא איכפת לי שלא תיהיה עקרת בית, אבל שלא תיהיה מאושרת???????? הוא ממש דורש שאני אהרוג אותו הנודניק הזה!!!!!! חסר לו שהוא מאמלל שוב את ברוקי שלי בזמן הקרוב!!! אני רוצה לראות אותה מחייכת! את החיוך היפה שלה!!!!!

sashkashurik

New member
../images/Emo6.gif

דווקא מאז שאני בארה"ב יש לי יותר זמן (כמובן לפני שיונתן נולד
). בארץ הסוף שבוע קצר - כי בימי שישי אין כל מיני פעילויות כמו פה בימי שבת, אלא זה סתם יום של סידורים, בעבודה יש לחץ, כאשר פה שוכרים מיליון אנשים כדי לעשות את אותו הדבר, ואז אין הרבה מה לעשות בעבודה, וכו'. אני לא סובלת טלויזיה אמריקאית ורואה את היפים רק בגלל שהתרגלתי בארץ, אבל אם הייתי אוהבת, היה לי המון המון זמן לראות טלויזיה. ככה את כל הזמן הזה אני מעבירה על האינטרנט. עוד פעם, כל זה לפני שיונתן נולד, עכשיו יש לי בקושי זמן ללעוס איזה סנדוויץ', אבל זה לא קשור להיותי באמריקה.
חוץ מזה, מי זו פריסיליה?

למעלה