ראיון לויזה

ZoorbaRos

New member
ראיון לויזה

היי,

באתר של פולברייט, תחת ההסבר על מסמכים שצריך להביא לראיון לויזת לימודים, מופיעים שני הסעיפים הבאים:

1. מסמכים המעידים על כוונתך לחזור לישראל עם השלמת תוכנית הלימוד, כגון מכתב ממעסיק, מסמכים המעידים על בעלות נכסי נדל”ן, או כל מסמך המעיד על עומק מעורבותך בחברה הישראלית ובכלכלה המקומית.
2. מכתב המסביר את הסיבות שבגינן ברצונך ללמוד בתכנית בארה”ב במקום בישראל, סיבותיך לבחירת המוסד שבו תלמד, ותכניותיך לטווח הארוך.

זה אמיתי הדבר הזה? או שמישהו פה חומד לצון???
אם אני מגיש בקשה לויזת F1 לתוכנית MBA בארה"ב אני באמת צריך איזה מכתב שבו אני מספר למה אני לא מתכנן להישאר לעבוד שם?

אשמח לעזרה מבעלי הניסיון היקרים בפורום.

תודה מקרב לב

Gidi Shemer

New member
אני לא בקי בפולברייט אז לא ממש אוכל לעזור

אבל לא הבנתי, מדוע אתה חושב שמישהו חומד לצון?

מישהו נותן לך כסף ומצפה שתחזיר את ההשקעה במדינת המוצא. מדוע לא?

ZoorbaRos

New member
טעות שלי, לא הייתי ברור

הציטוט נלקח מאתר פולברייט אבל להבנתי מתייחס באופן כללי לתהליך הגשת הבקשה לויזה.

אם הוא מתייחס באופן פרטני להגשת בקשה דרך מלגת פולברייט אז הכל די ברור. מה ששאלתי הוא האם הסעיפים הנ"ל רלוונטיים לכל הגשת בקשה לויזת F1.

Gidi Shemer

New member
הבנתי. יענו לך אנשי ה F1 בקרוב

אבל אני מניח שהשגרירות רוצה לראות שאינך מהגר פוטנציאלי. ויזת F1 היא לא dual intent, ולכן אתה על תקן "חשוד" לאדם עם פוטנציאל הגירתי.

מן הסתם, עול ההוכחה (מדוע אתה לא עומד להגר) הוא עליך ולא עליהם.

זה לא מתייחס באופן כללי, זה ציטוט שמתייחס למי

שמקבל ויזת J דרך פולברייט, ומחוייב לחזור לארץ בסוף הלימודים.

Philip Jr

New member
תשובה

תראה - הראיון לויזות לימודים קצר, וברוב המקרים הקונסול יעבור בעיקר על מסמכי הקבלה לאוניברסיטה, ה - I20 ושאר מסמכי הגירה נלווים, וההוכחות למימון התוכנית, במקרה שלך פולברייט אני מבין.

סביר להניח שלא יבקשו ממך מכתבים ומסמכים כמו שתיארת, אבל אף פעם לא מזיק להכין משהו, או להתבסס על פורמטים קיימים. אני מניח למשל שעל מנת להתקבל ל - MBA כבר כתבת אי אילו מכתבים לצורך הקבלה עצמה שאולי תוכל להשתמש בהם.

יש לציין שבעיניי סעיף 1 בעייתי, ומעולם לא הבנתי מה הכוונה בזה.. לפני המעבר ללימודים דווקא ניתקתי את רוב קשריי עם הארץ. לדעתי זה די מצופה ממישהו שעובר לתקופה של כמה שנים לחו"ל. לא ברור לי מה אני הייתי מראה כדי להראות קשר לארץ גם אם היו מבקשים ממני..

גברת בץ

New member
מעולם לא שמעתי על הדרישות האלה

תאורטית אני יכולה להבין את ההגיון כיוון שמדובר בויזת לימודים ללא מסלול הגירה. כך שכן, ההנחה היא שתחזור לארץ המוצא שלך. עם זאת, אם מדובר בדרישות לויזה ולא לפולברייט, הייתי בודקת את הדרישות באתר השגרירות.

ושאלה בחזרה - אפשר לקבל פולברייט ל-MBA?

boneguy

New member
מיקס וסלט

יש פה קצת שיח חרשים. הבחור לא קיבל מלגת פולברייט - הוא רצה להתרשם כיצד יש להתכונן לראיון על סמך ה"טיפים" שמפורטים למקבלי מלגת פולברייט.

הבעיה שזה פחות רלוונטי אלייך. מלגת פולברייט היא מלגה בה חייבים לחזור לארץ לאחר סיום הלימודים (בניגוד למלגות אחרות, שלכאורה גם חייבים לחזור, אבל אם האוניברסיטה למשל מציעה לך לעבור לגרין קארד או לויזת עבודה, זה אפשרי). זה מה שנקרא חוק השנתיים (אסור לחזור לארה"ב על ויזת לימודים או חילופין למשך שנתיים מהרגע שחוזרים לארץ).

לכן, מי שמקבל את המלגה הזאת צריך להראות שיש קשר לארץ, כנראה בצורה חזקה יותר לאחרים.

לוזית לימודים רגילה, אשר תאורטית כוונתה היא גם שתחזור לארץ בסיום הלימודים, פחות מקפידים על הוכחת הקשר לארץ. כמו שפיליפ כתב, מסתכלים בעיקר על המסמכים והאישורים שקיבלת מהאוניברסיטה, ויכולת המימון לרוב מפורטת שם.

אותנו לא שאלו חצי דבר על מה יש לנו בארץ. כן שאלו על מימון, שהיה מפורט במכתב הנלווה בבקשת הויזה.

לדעתי, אם מדובר במוסד נורמלי, ולא מכבסת ויזות, לא תהיה לך בכלל בעיה.

ZoorbaRos

New member
תודה לכולם, ובמיוחד לboneguy

שהבין בדיוק את המצוקה ועשה סדר.

גברת בץ

New member
תודה על ההבהרה

חייבת לציין שגם עם מלגת פולברייט לא ביקשו מאיתנו שום מסמך כזה, או הוכחה כלשהי של קשר לארץ.

למעלה