ראיון הויזה שלי

yiftachbe

New member
ראיון הויזה שלי

עכשיו חזרתי מראיון בקונסוליה, היה קצת מפתיע מבחינתי. שאלו אותי את כל הדברים שאמרו לי לפני כן שלא ישאלו אותי ולהפך. ביקשו לראות את התואר הקודם והתעקבו לשאול עליו. ביקשו לראות את הצהרת הפיננסים ולא הסכימו בהתחלה לקבל אותה (למרות שהיא התקבלה על ידי הבית ספר). לא עניין אותם לדבר על הקשר לארץ ורצון לחזור או להשאר. (למרות שאין לי בעיה בנושא) לבסוף הפקיד התרצה וקיבל את הצהרת הפיננסים למרות שהצהיר שבדרך כלל הם מקבלים רק דפי פירוט חשבון. עוד שבוע הדרכון מגיע, אני מקווה שיהיה בסדר. עכשיו רק צריך לדאוג לf2 של האישה לעתיד.

מזל טוב ../images/Emo13.gif

איך הבריטים הרבה פחות קרציות לעומת האמריקאים. כל הסיפור מסתכם בשתיים שלוש שאלות בקושי, והצגת המסמכים הנכונים. 2 דקות ואתה בחוץ, תבוא אחה"צ לאסוף את הדרכון עם הויזה. האם בארה"ב יש בעיה גדולה יותר מבבריטניה של הגירה בלתי חוקית כ"טרמפ" על ויזת סטודנט?

tulkin

New member
אני מניח שזה שילוב...

מצד אחד כן. יש יותר מהגרים לא חוקיים בארה"ב מאשר באנגליה (יש להם גבול ארוך ופרוץ עם מקסיקו). מצד שני יש גם עניין של תפיסה של זכויות אדם וזכויות אזרחיות. הבריטים הרבה יותר "אנושיים" בעיני. האמריקאים מתנהגים לפעמים כמו בריון שכונתי מבחינת הכללים שלהם... ומבחינתם את חשוד כמהגר בלתי חוקי עד שלא הוכחת אחרת. ומתנהגים אליך בהתאם.

tulkin

New member
מזל טוב!!!

ה F2 לא אמור להיות בעיה עכשיו... אני קיבלתי אתמול את הדרכונים שלנו חזרה עם הJ1/J2 שלנו.... אצלנו החלק הקשה היה ההמתנה (4 שעות). הראיון נמשך דקה וחצי. שאלו אותי מה אני מתכוון ללמוד. שאלו את אשתי מה היא לומדת עכשיו ואיפה. תקתקו משהו למחשב... ואמרו לנו שהויזה מאושרת. בלי לבדוק כלום (!!!!). לך תבין את הקונסולים האלה.... העיקר שיש לך ויזה....

yiftachbe

New member
תודות

אני מקווה שאכן יש. על פי מה שהבנתי הם פוסלים במקום כך שאם לא פסלו אותי והוא אמר שתוך שבוע הם ישלחו את הדרכון אז על פניו זה נראה בסדר. אשתי תצטרך להביא את האישור פיננסים שוב או שזה שאני הבאתי זה מספיק?

Sonic hedgehog

New member
להבנתי היא תצטרך להביא את האישור שוב

לפחות מההתנסות שלי כל פעם צריך להציג את כל המסמכים הרשומים גם אם כבר הוצגו בעבר.

yiftachbe

New member
ככה זה נראה.

אחרי שאקבל את הויזה אני אזמין טיסה לאוגוסט. יש 3 משרות בsva שהגשתי אליהן בקשה (משהו כמו מה שאת עושה). ואני מקווה שאני אקבל אחת מהן... אם כן אני צריך להתחיל ב-20.8 . יש לי עוד למצוא דירה אז נראה לי שאני אגיע בסביבות ה10.8 . הקיצר הרבה בלאגן ואין הרבה זמן.

למעלה