כן יש. ועוד כמה טיפים
א. אפשר להקליט בעזרת תוכנות שמקליטות את המסך שלך ולהגדיל את החלון שלך לגודל מלא.
ב. אפשר (ורצוי) להתאמן קצת בראיונות מוק-אפ עם אנשים אחרים לא רק על איכות קול וכד', אלא גם על דיקציה. לוודא שגם הצלילים יוצאים טוב ואת מובנת. רצוי, אגב, בשפה שבה יערך הראיון.
ג. זה כמה שנים שאני מעביר הרצאות אורח אקראיות בקורסים בארץ והרצאות סקייפ בכנסי חובבים. אני מוצא שלעמוד, ולא לשבת, עובד לי טוב יותר. כנ"ל כשאני צופה בהרצאת וידאו והדובר מהצד השני עומד.
מכך אני גוזר במשתמע שעדיף לך להתאמן בישיבה בתנוחה שבה היית מצפה לשבת בראיון. כולל שולחן בקדמת הפריים אם צריך.
אגב כך, תבחני מרחקים מהמצלמה ותוודאי שאת יושבת באופן כזה שרואים יותר מאשר רק את הפנים שלך באקסטרים קלוז-אפ אלא אם אפשר משהו כמו מדיום שוט שכולל את הידיים ועד קו הבטן לערך. אם זה בעמידה, אמריקן שוט (עד הברכיים לערך) זה פריים טוב.
ד. תתאפרי! מצלמות הרשת לא עושות לנו חסד עם המראה, ומה לעשות המראה קובע. רצוי אפילו להתייעץ מראש עם אנשים שעוסקים באיפור לטלוויזיה איך ומה לעשות. זה שונה (מהותית כך אמרו לי) מלהתאפר 'סתם' לשיחת פנים מול פנים.
ה. בא בעת שאני מסכים עם אור שרקע חשוב, וספרים הם בדרך כלל רקע טוב, תקפידי שהרקע יהיה רחוק מאחוריך באופן כזה שלא יסיח את דעת הצד השני ממך. זה כולל לא רק להיות רחוק מהספרים וכד', אלא לוודא שאם יש פסלים, חפצי אומנות ונוי וכד' ברקע הם לא מסיחי דעת ולא משדרים מסרים שגויים. הייתי אומר, במקרה שלך, אולי דווקא להתראיין על רקע מקרר היין שלך (אם יש לך אחד בבית) או המדף עליו עומדים בקבוקי הכהילים האחרים שלך
.
ודבר אחרון - תוודאי איתם מראש שיש לך גם טלפון קווי שלהם. למקרה שהשיחה תיפול ולא תוכלו לייצב קשר מקוון מחדש.
המון בהצלחה.