ראיון בSkype

Noga89

New member
ראיון בSkype

טוב אז שבוע הבא יש לי ראיון בסקייפ לתוכנית בינלאומית של תואר שני בייננות במונפוליה צרפת... אני לא כל כך יודעת למה לצפות... אני אשמח לטיפים כלליים בנוגע לראיון.

אור302

New member
עקרונית זה לא שונה מריאיון רגיל

הקפידי להיות לבושה בהתאם, והקפידי על הרקע שישתקף מאחורייך. פעם הייתה לנו משתתפת בסקייפ באיזה כינוס, וראו לה מאחורה את כל הבלגן של הסלון עד המטבח והכיור. לא נעים לדעתי. עדיף רקע של מדפי ספרים. יש המקפידים גם על זווית המצלמה, שתהיה מחמיאה. כדאי להתאמן כדי לדעת איך את נשמעת בצד השני מבחינה טכנולוגית, מבחינת איכות הקול וכו'. מעניין אם ניתן להקליט שיחת סקייפ. יש פונקציה כזו?

כן יש. ועוד כמה טיפים

א. אפשר להקליט בעזרת תוכנות שמקליטות את המסך שלך ולהגדיל את החלון שלך לגודל מלא.
ב. אפשר (ורצוי) להתאמן קצת בראיונות מוק-אפ עם אנשים אחרים לא רק על איכות קול וכד', אלא גם על דיקציה. לוודא שגם הצלילים יוצאים טוב ואת מובנת. רצוי, אגב, בשפה שבה יערך הראיון.
ג. זה כמה שנים שאני מעביר הרצאות אורח אקראיות בקורסים בארץ והרצאות סקייפ בכנסי חובבים. אני מוצא שלעמוד, ולא לשבת, עובד לי טוב יותר. כנ"ל כשאני צופה בהרצאת וידאו והדובר מהצד השני עומד.
מכך אני גוזר במשתמע שעדיף לך להתאמן בישיבה בתנוחה שבה היית מצפה לשבת בראיון. כולל שולחן בקדמת הפריים אם צריך.
אגב כך, תבחני מרחקים מהמצלמה ותוודאי שאת יושבת באופן כזה שרואים יותר מאשר רק את הפנים שלך באקסטרים קלוז-אפ אלא אם אפשר משהו כמו מדיום שוט שכולל את הידיים ועד קו הבטן לערך. אם זה בעמידה, אמריקן שוט (עד הברכיים לערך) זה פריים טוב.
ד. תתאפרי! מצלמות הרשת לא עושות לנו חסד עם המראה, ומה לעשות המראה קובע. רצוי אפילו להתייעץ מראש עם אנשים שעוסקים באיפור לטלוויזיה איך ומה לעשות. זה שונה (מהותית כך אמרו לי) מלהתאפר 'סתם' לשיחת פנים מול פנים.
ה. בא בעת שאני מסכים עם אור שרקע חשוב, וספרים הם בדרך כלל רקע טוב, תקפידי שהרקע יהיה רחוק מאחוריך באופן כזה שלא יסיח את דעת הצד השני ממך. זה כולל לא רק להיות רחוק מהספרים וכד', אלא לוודא שאם יש פסלים, חפצי אומנות ונוי וכד' ברקע הם לא מסיחי דעת ולא משדרים מסרים שגויים. הייתי אומר, במקרה שלך, אולי דווקא להתראיין על רקע מקרר היין שלך (אם יש לך אחד בבית) או המדף עליו עומדים בקבוקי הכהילים האחרים שלך
.
ודבר אחרון - תוודאי איתם מראש שיש לך גם טלפון קווי שלהם. למקרה שהשיחה תיפול ולא תוכלו לייצב קשר מקוון מחדש.

המון בהצלחה.

22ק ו ס ם

New member
מהניסיון שלי זה דווקא די שונה מראיון רגיל

יש משהו מלאכותי בראיונות באינטרנט ואי אפשר לחפות על זה. זה מתחיל בזה שתמיד יש את הפחד של תקלות טכניות שבהרבה מקרים מתממשות, וממשיך בזה שזה מרגיש מאוד לא טבעי לדבר אל מצלמה. זה גם קשור לבעייה אחרת שבה לא ברור אם אתה צריך לדבר ישר למצלמה ואז לא לראות את התמונה של המראיינים או להסתכל על המסך ואז נראה להם כאילו אתה לא מסתכל ישר עליהם. זה נכון במיוחד אם יש יותר ממראיין אחד. קשה ליצור קשר עין ואם מדובר בחדר גדול אי אפשר אפילו לראות שפת גוף. גם יוצא שלפעמים מדברים אחד על השני. אני בטוח שיש לזה השפעה לא מודעת על המראיינים וזה מצער מאוד במיוחד כשמשווים אותך למישהו שהתראיין פנים אל פנים.

ayulli

New member
שמע, קוסם, זה מתחיל להיות בלתי נסבל.

כמה עוד נסכים על דברים? די, מספיק. הפורום נקעה ביבליוגרפייתו!

אור302

New member
כן, כשהציעו לי ריאיון סקייפ העדפתי להגיע אישי

המרחק היה שלוש שעות נסיעה בלבד, אז היה שווה.

Philip Jr

New member
מעבר לטיפים לגבי סקייפ

IT GOES WITHOUT SAYING שצריך להכיא את התוכנית היטב, לקרוא את המידע על התוכנית בקפידה..

ועוד טיפ זה להכין שאלות משלך, דברים שלא מקבלים מענה מהמידע הזמין ברשת. לטעמי זה נראה טוב יותר כשלמועמדת יש שאלות ותהיות לגבי התוכנית, ואת לא רק עונה על מה שאת נשאלת לגביו.

אז לסיום בהצלחה, ואם לא ראית את הסרט הזה, אני חשבתי שהוא מרתק!

http://www.imdb.com/title/tt2204371/

Noga89

New member
תודה לכולם על הטיפים!!

אני אעשה בימים הקרובים כל מיני ניסיונות תאורה\זווית מצלמה\איפור ואסדר את החדר!
כמובן שהייתי מעדיפה לעשות ראיון פנים אל מול פנים, אבל אז הייתי צריכה לטוס לצרפת בהתראה של שבוע מראש זה קצת לחוץ..

פיליפ אני עכשיו מורידה את הסרט!

BigMatilda

New member
יש לכם טיפים למראיינים?

קבעתי ראיון לסטודנטית מועמדת לשבוע הבא... הנסיון שלי בראיונות בכלל קרוב לאפסי, ובסקייפ לגמרי אפסי (עשיתי אחד, והמצלמה של המועמד לא עבדה, והיה לו מבטא כבד ולא הבנתי חצי ממה שהוא אמר...)
כל טיפ ועיצה יתקבלו בברכה

למעלה