ראיון בINS - -עצות ?

• פותח הנושא i u
  • פורסם בתאריך

i u

New member
ראיון בINS - -עצות ?

בבוקר הטיסה שלי לארץ (פשוט מצאו להם תזמון מושלם מה אני אגיד לכם), יש לי ראיון עם חבריי הטובים במשרדי ההגירה. אני בתהליכים לקבלת גרין כארד. כעקרון זה ראיון זוגי לי ולבעלי (האמריקאי) ובקשו מאתנו להביא הוכחות שאנחנו אכן בעל ואשה. יש למישהו פה נסיון בראיון כזה? מה לעשות/לא לעשות? רשמים, טענות? מישהו? מישהי? משהו? תודה

sashkashurik

New member
Yes! ../images/Emo98.gif

Although my experience is before September 11, things might have changed! Basically, there is nothing to worry about. They didnt ask me what is the color of my husband's underwear, or anything like that, actually, all the questions were pretty desent, I didn't even expect it to be so easy. One thing, in the middle of the interview, I was suddenly asked what is my phone number. I think, they meant that if I were not living in this house (with my husband), meaning that it would be not real marriage, this question would be hard for me to answer.... That was that easy, how is it now, after September 11, I don't know...

i u

New member
תודה, באמת כמה חברים שלי פה אמרו

שזה היה די קל ואל דאגה. האם הראית להם תמונות מהחתונה? מה הם שאלו אותך? האם גם שאלו את בעלך שאלות? אין לי ממש מה לפחד כי אנחנו גרים ביחד עוד הרבה מלפני שהתחתנו. הדבר היחיד המעצבן הוא שהתחתנו פה אזרחי בבית משפט ולא צילמנו. בשבילנו זה רק היה עניין בירוקרטי בשביל האוניברסיטה. את החתונה האמיתי שאנחנו עושים בארץ ביוני.. תודה על העזרה, ואם את נזכרת בעוד דברים, אשמח לשמוע.

joojoo

New member
hmm

DEFINITELY do NOT tell them that your "real wedding" is going to take place in Israel in June. Just mention that you had a simple civil ceremony with no guests which is why you have no pictures. Make SURE you have all your papers to back it up, because this will elicit questions. Generally, they want to know that you are not married just to get the green card. Unfortunately, the above is somewhat of a trigger (makes sense if you think about it). So you need other evidence - joint bank accounts, tax filings, and property ownership for example. And wear you wedding rings! They will try to trip you a couple of times - it could be a simple question that you would not be able to answer if you werent really living together. You are allowed to be nervous, in fact it is somewhat expected. Just think about it as if it was a job interview and behave accordingly - be honest, look the interviewer in the eye, be confident... you should be able to get your passport stamp immediately if everything goes well (I did).​

i u

New member
אין לנו טבעות נשואין כרגע, נראה לך

שנצטרך לפברק משהו? בקשר חתונה בארץ, פשוט תכננתי להגיד להם שרצינו חתונה דתית מסורתי, והדרך היחידה לעשות את זה "נכון" היא בישראל. לכן חיכינו עד סוף שנת הלימודים כדי לטוס לארץ להתחתן. בקשר לחתונה האזרחית - רצינו להגיד להם שפשוט רצינו להתחתן כדי ש"מוסרית" נוכל לגור ביחד. נגיד להם שההורים שלי מסורתיים והיו מבתכלים על זה בעין לא יפה אם הייתי חיה עם גבר בלי להיות נשואה. לכן התחתנו לפחות אזרחית, וחתונה דתית נעשה בארץ. נראה לך שזה באמת יפגע בי אפאני אגיד את זה? או שבאמת כדאי שאסתום את הפה? פשוט אני רוצה כמה שפחות לשקר. דרך אגב, אם הכל עובר בשלום, הם אומרים לך משהו? מתי מקבלים את הגרין כארד? הגרין כארד זה בעצם חותמת בדרכון?

loshtes

New member
passport stamping

Green Card is a real card, although it is not green If the interview is OK than you will get a stamp in your passport which is an indication that you are processed for green card and you may go outside of the USA and enter it using your passport. It usually takes about 3-6 months after stamping your passpot to get your real card. hope that helps. as much as I know from INS point of view a civil wedding is just as real as a traditional wedding.

i u

New member
תודה על העזרה, ואיך שהאמריקאים

תמיד אומרים - I REALLY APPRICIATE IT

loshtes

New member
תודה על העזרה, ואיך שהאמריקאים

you are more than welcome

vblanka

New member
מספר עצות

היי, אני אמנם נשואה לאנגלי ועברתי ראיון דומה בשגרירות אנגליה. מה שכדאי להביא איתך: 1. תעודת נישואין- ולא לספר כלום על התוכניות לחתונה שנייה בארץ- אתם נשואים וזה הכל הם לא צריכים לדעת יותר מזה. 2. הוכחות של חשבון בנק משותף, חשבון חשמל , חוזה לדירה או כל דבר שהשם שלך ושל בן זוגך מופיעים. 3. תמונות משותפות מלפני הנישואים 4. טבעות נישואין. הם ישאלו אותך שאלות כמו: מתי הכרתם איך ואיפוא וזה הכל. אני מאחלת לך בהצלחה, ויקי

MicMik

New member
נכון, בשביל מה לסבך את עצמך בסיפורי

חתונה אזרחית VS. דתית? חתונה אזרחית היא חתונה לכל דבר. עם אנשי ה-INS צריך לדבר כמה שפחות, הם לא בדיוק גאוני הדור, ואם תבלבלי אותם עם סיפורים שונים מהסכימה הרגילה, העניין שלך עשוי להגרר עוד.

i u

New member
תודה על העצה

אני עדיין מבולבלת ולא בטוחה מה לעשות. עוד רעיונות?

i u

New member
נראה לכם שיפיל אותי להיות בלי טבעות

?

joojoo

New member
it will cause concern

look it from their point of view: - you got married but have no pictures - you are not wearing wedding bands - you only got married because "fill reason here that isnt about marriage" I mean, wouldnt this look suspicious to you?​

i u

New member
זה מה שבאמת נעשה. נלך לוולמרט

ונקנה משהו. אולי אפילו נחזיר אותם ונקבל את הכסף בחזרה
מה שמעצבןזה שאנחנו באמת מתחתנים מתוך אהבה ורצון לחיות ביחד. אין פה שום רמאות. ובכל זאת אנחנו צריכים לפברק.

ליאתA2

New member
נו Schoin ...

תלכו לחנות טובה, תקנו טבעות ותוודאו מראש שמותר להחזיר (אין סיבה שלא). ולגבי הלפברק??? אתם נשואים כדין וכדין וזה הכל. את לא אומרת להם ולו מילה אחת שהיא לא אמת. תשמחי שאת לא זרה שמתחתנת בישראל. בישראל אפילו לא היו מזמינים אותך לראיון. כשעבדתי בכנסת בארץ היינו צריכים לעזור לזוג עם ילד, כשהאישה בהריון עם השני שמשרד הפנים רצה לגרש את הבעל כי הם טענו שזה פיקטיבי. איך???? איך???? אפשר לטעון שזוג נשוי עם ילדים זה נשואים פיקטיביים. זה לגיטימי לגמרי שישאלו אותכם כמה שאלות. מליוני אנשים בשנה מנסים להיכנס לכאן באופן בלתי חוקי. תקפצי לפורום השכן (עוברים לארה"ב) ותראי את ה"גאונים" שם שמייעצים לאנשים להתחתן רק בשביל הגרין כארד. הדבר המשעשע זה שאחת שם כתבה בטון מתלונן שהבחור שהיא רוצה להתחתן איתו מבקש ממנה כל מיני דברים בתמורה: למשל לחיות ממש כבעל ואישה. מה היא חשבה לעצמה? שמישהו יתחתן איתה ויגור איתה שלוש שנים (שלוש או חמש?) באותו הבית ולא יצפה לכלום בתמורה?? סתם בשביל ה"כייף" של לעזור???

i u

New member
מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק

גרין כארד. נניח שהראיון עובר בשלום. הם מחתימים את הדרכון? שולחים משהו בדואר? מה זה בדיוק? זה כרטיס ששמים בארנק? אני לגמרי פעורה בנושא.

stardustit

New member
האם צריך להסתובב עם הכרטיס כל

הזמן?? או שרק כאשר יוצאים נכנסים מהמדינה?

רק כשצריך

כשיוצאים ונכנסים כשמתחילים עבודה חדשה (החוק מחייב להציג, אבל לא כל המעסיקים דורשים) וכשגוף ממשלתי זה או אחר רוצה לראות אותו...

למעלה