ראיון ב-Google:

BravoMan

Active member
ראיון ב-Google:

סרטון הדרכה חמוד שבמקרה נתקלתי בו בשיטוט ב-youtube.

הם אומרים שם פחות או יותר את כל מה שוותיקי הפורום מייעצים לשואלים, אבל עם הדגמה מלאה של תהליך פתרון תרגיל.

ipv6

Member
אם כבר פתחת שרשור בנושא

הנה post בנושא, של בחור סופר רציני, שמתאר בפירוט (כולל לינקים לרפרנסים מועילים) מה לדעתו כדאי לדעת כדי לעבור בהצלחה ראיונות מהסוג הזה \ איך להתכונן.
מאד מדויק ורלוונטי ל-site-ים שלהם בארץ וגם לחברות אחרות שמראיינות בסגנון הזה.

https://orrsella.com/2016/05/14/preparing-for-a-facebook-google-software-engineer-interview/

יבגניי34

New member
מצויין וענייני, ללא הנפיחות האפיינית בדר״כ.

user32

Well-known member
מנהל
הפוסט מתאים לראיון כמעט בכל חברה

אולי יש מקומות עם שאלות קשות יותר אבל מה שמתואר שם מתאים כמעט לכל ראיון טכני למשרת מתכנת.

selalerer

New member
זה המון עבודה.

זאת רמת השקעה שמיועדת למי שמחפש שדרוג רציני מאיפה שהוא נמצא כרגע (שזה כולל מובטלים).

user32

Well-known member
מנהל
כן ולא

קודם כל, תלוי באיזה רמה המועמד כבר נמצא. יש כאלה שזה קטן עליהם.

דבר שני, מכיר כאלה שהיו ברמה הרבה מתחת למצופה מבחינת שאלות ראיונות ובסבב חיפושים הראשון לא התקבלו לאף מקום נורמלי. אחרי חודשיים שלושה של אימונים התקבלו כמעט לכל מקום שרצו. אז נראה לי שההשקעה שווה.

דבר אחרון, זה כמו בכל מבחן. אפשר להשקיע זמן סביר כדי להגיע ל80, כלומר להתקבל למקום ממוצע או לשנן באובססיביות כל brain dump וספר אפשרי ברשת כדי שגם הגוגלר הכי מתלהב לא יצליח להפיל אותך.

N i X

New member
השמועה אומרת שהשכר אצל גוגל\פייסוש\אמאזון

משמעותית יותר גבוה ממקומות אחרים אם מחשיבים גם את ה RSU.
אז אולי זה דווקא כן שווה אתה ההשקעה.
&nbsp
אם נגיד עכשיו ״ההמוצע״ בשוק הוא 35 למפתח מנוסה ואצלהם תקבל 45 + RSU, לדעתי זה שווה.
&nbsp
* אני לא מבסס את הנ״ל על מידע ספציפי שיש לי, המספרים להמחשה בלבד.
&nbsp

יבגני34

New member
האם זה ראיונות למפתח מנוסה או צעיר

למה שיתנו למפתח מנוסה למיין מערך?

50874002

New member
גם מפתחים מנוסים מקבלים שאלות קידוד

עברתי בשבועות האחרונים ימי ראיונות בגוגל, אמזון ופייסבוק

בחברות כאלה הראיונות מתחלקים לרוב ל-3 - ראיונות קידוד, ראיון התנהגותי וראיון system design. ראיונות קוד הם בפורמט די קבוע של שאלות על מבנ"ת, אלגוריתמים וכולי, ובהם אין הבדל בהתייחסות בין בוגר צעיר למפתח מנוסה - החברה רוצה להבין שאתה מכיר מספיק טוב את התאוריה ויודע לכתוב מהר קוד נקי, יעיל, בלי באגים ושלקחת בחשבון את כל מקרי הקצה. לעומת זאת, הניסיון משחק תפקיד משמעותי בראיון system design - בוגר צעיר כנראה שאפילו לא יקבל ראיון כזה, או שיקבל ויתייחסו אליו הרבה יותר בסלחנות. ממהנדס מנוסה יצפו להרבה יותר - יכולת לזקק דרישות מתוך תיאור fuzzy, הבנה איך מערכת נראת, יכולת לעשות הערכות סדר גודל מושכלות, יכולת להסביר טרייד-אופים, הבנה ב-scalability וכו'.
גם ההתייחסות מבחינת החברה לראיונות שונה. ראיון קוד הוא בגדול בינארי - אתה עובר או לא עובר. ראיון system design לעומת זאת יקבע את ה- seniority שיצמידו לך שישחק תפקיד חשוב בקביעת בגובה ההצעה שתוכל לקבל

selalerer

New member
ספר לי על אי הסכמה שהייתה לך עם מנהל שלך ואיך התמודדת

zaske

New member
לדעתי

מבחינת שאלות קידוד -
פייסבוק הם הקשים ביותר.

מבחינת ראיון התנהגותי -
אמאזון הם הקשים ביותר

מבחינת סיסטם דיזיין -
גוגל הקשים ביותר.

כמובן שכל אחד ודעתו הוא.

מאחל לך בהצלחה, אתה מוזמן להתכתב אתי על זה בפרטי אם אתה רוצה, גם לי היו כמה (בלשון המעטה) חוויות מעניינות.

zaske

New member
אין לי נתונים לגבי אמאזון ישראל

אבל לא אתפלא אם זה מה שקורה שם למה שנקרא -
SDE 2 שאני מאמין שמכסה את רוב החברים בפורום.

שזו שכבה די גדולה של מהנדסים שיש להם נסיון .
בוגרים אם יתקבלו יקבלו SDE 1.

הסיכוי שלכם להתקבל כ SDE 3 (מה שנקרא שם סניור, ושקול לפרינסיפל בלא מעט חברות אחרות) הוא די נמוך, אבל כן יש אפשרות להגיע לזה מבפנים (לפי שמועות).

אגב, ג'יימס גוסלינג קיבל שם דיסטינגווישד אנג'נייר, שזה ממה שידוע לי לפחות SDE 5 או 6.

לגבי התלוש שתביאו הביתה -
צריך לכלול בזה את המשכורת + מענק החתימה שנפרס ל24 חודשים.

zaske

New member
באמת?

מה תגיד אם אגיד לך שאתה יכול לקבל , לפני מניות 40 ומשהו אלף שח ברוטו.
מה אם אגיד לך שבחלק מהחברות זה יכלול חלק ממענק חתימה אגרסיבי ובחלק לא? כלומר, בנוסף ל40 אלף עוד איזה 200 אלף שח ברוטו למשל מענק חתימה?
מה אם אגיד לך שאתה יכול לעבוד על משהו שהוא באמת חצי מד"ב? לא היית רוצה לעבוד על בורג/מזוס כשהוא היה עוד סודי בגוגל?

עדיין לא שווה להשקיע?

(נ.ב - אין לי מידע מדוייק על המשכורות, אבל על סמך נתונים שונים ברשת + חישובים אינטליגנטיים אני יכול להניח קצת על מה המשכורות של חברות העילית בישראל).

zaske

New member
ביצה ותרנגולת?

איך תתקל אם לא תשקיע את מה שצריך להשקיע? :)

יבגני34

New member
מי רוצה לעבוד שם, קורפוריישן נפוח

מלא פוליטיקות, דיונים חסר תוחלת, ויכוחים , אבל כסף טוב, אחלה הכנסה פאסיבית,
חפשו rest and vest

למעלה