ראיון בחו"ל

borispro831

New member
ראיון בחו"ל

יש לי תור למשרד הפנים לצורך התחלת תהליך של הזמנת אשתי מחו"ל לצורך קבלת מעמד בארץ לפי נוהל 5.2.0008 ,אשתי מתגוררת בחו"ל ואני בארץ אזרח ישראלי, השאלה היא האם לצורך קבלת האישור ב2 (לפני שבארץ יביאו לנו ב1) היא תדרש לעבור ראיון ברוסיה
או שלאחר שאני אספק במשרד האוכלוסין בארץ את כל המסמכים , היא תוכל לבוא לארץ ללא בעיות???

river man

New member
מניח שיהיה ראיון אבל קצר ולא לעומק כמו שיהיה בישראל ל-ב/1

שאלתי שאלה דומה (בגדול) לגבי המצב שבו שני בני הזוג בחו"ל לפני שלושה ימים, אתה יכול לפנות לתגובתו של יוני בשרשור הזה (מ-20.6).

במידה ואכן מדובר בסיטואציה דומה (אם בן הזוג הזר בחו"ל או אם שני בני הזוג בחו"ל בעת הגשת הבקשה) יש לצפות שאשתך תעבור ראיון ברוסיה על וויזת ב/2, אך הוא לא יהיה ארוך ומעמיק כמו הראיון שיהיה בישראל. ומדובר בכללי בסינון ראשוני.

אני לא מדבר מנסיון אישי כך שבבקשה אל תתפוס אותי במילה, ממליץ לתת לאנשים עם נסיון וידע להגיב. כך שאם אתה בוחר להתעלם מהתגובה שלי אין עם זה בעיה! :)

borispro831

New member
תודה על התגובה

אך המצב שלי קצת שונה:) הרי שתינו לא נמצאים בחו"ל אולי לכן יש שוני בפרוצדורה

בטי89

New member
אצלי גם וגם

במקרה שלי, אחרי שסיפקתי את המסמכים שלנו במשרד הפנים זימנו אותו לראיון בחו"ל ואותי בארץ. לאחר שעברנו הוא קיבל ויזה ב2 והגיע לכאן. עכשיו מחכים מספר חודשים לתור שלנו לראיון בארץ כדי לקבל כבר את ה-ב1....

borispro831

New member
שאלה לבטי

היי בטי באיזה סניף את שזה לוקח כל כך הרבה זמן לקבל ב 2 זה לא אמור ליהות מיידי?? אתם נשואים??

בטי89

New member
תלוי במדינה שמגיעים ממנה ובסניף

יש מדינות (אירופאיות למשל) שמותר לאנשים לבקר ואין צורך להוציא ויזת תייר. לצערי בן זוגי מאפריקה, ולכן זו פרוצדורה לקבל בחו"ל ב2 שיכנס בכלל לארץ, ואז להוציא בארץ ב1 (זה נכון לגבי חלק מהמדינות הרוסיות, לא יודעת לומר איזה).

אני בסניף רמת גן. וזו שאלה טובה- הם הסבירו לי שזה שונה מעיר לעיר, והם "מהמקפידים"...

ואנחנו ידועים בציבור לא נשואים, אבל זה לא משנה לשלב הזה- נישואין מקצר רק את התהליך של קבלת א5 וקבלת אזרחות.

בכל מקרה בסוף הכל מסתדר, גם אם יוציאו לך את המיץ בדרך :)

למעלה