ראיון - בבקשה טענו.

someone2

New member
ראיון - בבקשה טענו.

שלום לכם, מועד הראיון שנקבע לי לאחר שעברתי את המבחנים הראשוניים למודיעין הולך וקרב. אם אחד מכם , היה באחד מהראיונות האלה אשמח אם תתרמו דקה מזמנכם לתרום לי קצת מידע בנושא: * מה שואלים ? * מה מנסים לבדוק בראיון ? * מה הסיכויי ליפול בגלל הראיון ולמה ? * זימנו אותי לשעה מסוימת, האם זה שעה אישית או שכולם זומנו לאותה שעה ? ואם יש לכם מידע נוסף שתוכלו לשתף אותי בו, אשמח !

טל עדתו

New member
דבר ראשון - תענו (ולא טענו)

דבר שני - אם תירשום/י לאיזה תפקיד במודיעין זה יעזור כדי שאנשים פה יוכלו לעזור לך. וגם איזה ראיון זה? טל.

someone2

New member
תגובה

כן... תענו ולא טענו
קצת בלבול בשעה מוקדמת זו
בכל אופן, התפקיד- זה מסלול תומך אלקטרוניקה והראיון- הוא הראשון שזומנתי אליו לאחר המבחנים הראשוניים במודיעין.

Iron-Maiden

New member
ככה:

ישאלו אותך כל מיני שאלות על עצמך בהתחלה. מה אתה אוהב לעשות, במה אתה רוצה לשרת וכולי. יבקשו ממך לציין תכונות טובות ותכונות שליליות שלך, אז תכין אותם מראש כך שהשליליות לא באמת יהיו שליליות (אבל יהיו שליליות למראית עין). אחר כך יבדקו את הידע המקצועי שלך, אם דרוש כזה לתפקיד הזה - אני לא יודע (אבל עשיתי 2 ראיונות במודיעין אז יש לי מושג מה שואלים). זה פחות או יותר, סביר להניח שיהיו איזה 4 מראיינים (שוב, תלוי בתפקיד - על התפקיד הזה אני לא יודע הרבה). בסוף יבקשו תמונת פספורט.. ויגידו לך תוך כמה זמן יש תשובה. יתנו לך גם תחקיר בטחוני למלא, אבל אל תמלא אותו עד שלא תתקבל כי אחרת תאוכזב קשות (זה עניין של הרבה שעות למלא את זה). בכל אופן הסיכויים לעבור את הראיון הם לא כל כך גבוהים, אז תיקח בחשבון שבהחלט יש סיכוי לפשל כי הרבה לא עוברים את הראיונות שלהם (לזה בעצם הם נועדו).

someone2

New member
תכונות שליליות ?

תודה על המידע, מה הכוונה תכונות שליליות שהן לא באמת שליליות אלה רק למראית עין ? יש לך דוגמא
?

נעמי*

New member
הרבה אנשים

אומרים שתכונה רעה שלהם זה שהם מדקדקים בכל פרט, או תמיד חייבים לגמור עבודה שהם התחילו. דברים כאלו נראים לי שטותיים לפי דעתי צריך להגיד תכונות רעות אבל לא כאלה שיכולות להיות קשורות למשהו בצבא. הדברים הכי גרועים זה להגיד : אני לא מוסגל לקבל ממישהו אחר הוראות ודברים כאלו.

someone2

New member
אני מנסה לחשוב על זה ו...

כל תכונה שלילית או שקרובה לשלילית - בסופו של דבר יכולה להתפרש כמשהו שלילי לצבא. עוד לא עלתה במוחי תכונה שלילית שהיא בעצם לא כל כך שלילית
אולי אני אגיד שאין לי תכונות שליליות
אבל אז יחשבו שמשהו השתבש אצלי בראש

למעלה