../images/Emo41.gifתירגמתי את רוב הראיון...>
השתדלתי לדייק בתרגום,אבל לא את הכל הבנתי... הם מדברים על x&y זה היה כמה חודשים לפני שהאלבום יצא. למי שמעוניין,ריאיון מאוד מאוד ארוך...יש קטעים נחמדים. תרגום: שיחה של כריס מרטין עם כריס ווילמן מהמגזין entertainment weekly על האלבום x&y ,הפפרצי ותופעה מוזרה שקשורה לעופות. מראיין: בינואר(2005) ניפגשתי עם קולדפליי בסטודיו בלונדון,שם הם היו עסוקים בשלבים האחרונים של העבודה על האלבום שהרבה מצפים לו, והיה צריך לצאת ב-7 ליוני. במשך הפסקת צהריים ישבתי בפארק נוטינג היל עם הסולן כריס מרטין שלא היה לבוש מספיק למזג האוויר הקריר,הוא חזר מנסיעה לגאנה(אפריקה) עם החברים מ"אוקספם" הוא אכל איתי במסעדה אסיאסתית.הוא לא אכל הרבה. כריס:כשכל הזמן מצלמים אותך,אתה לא יכול לאכול הרבה. ‘’When you’ve got all these photo shoots, you can’t pile on the pounds,'’ he joked. אי אפשר להאשים אותו ב"קלילות" בנושא של העבודה על המוסיקה שלו (ההוכחה לכך היא השנה וחצי האחרונות של הקלטות והקלטות מחדש) מרטין הוא אדם שהודף שאלות פרטיות עליו ועל אשתו והבת ע"י כך שהוא שואל אותך על חייך האישיים. וככה בלי ששמתי לב הוא דיבר איתי במשך 15 דקות על נושא אחר.
ניסיתי כמיטב יכולתי למקד אותו. כריס:מאיפה אתה? מראיין:לוס אנג'לס כריס:לוס אנג'לס נהדרת,יש שם המון בתים ישנים.ראיתי את הסרט The aviator (הטייס),האם ראית את הסרט הזה? מראיין:אהבתי כמה חלקים ממנו. כריס: (בחשדנות),חלקים ממנו? מראיין:בסדר,לא התלהבתי מהסרט הזה. כריס:וואו,אני דווקא מאוד אהבתי,אבל אני לא עיתונאי,אתה בטח מבקר קשוח. MARTIN Seriously? I’m sorry about that. None of it’s finished, you realize that. It’s gonna sound a lot better than that. EW Hey, it sounds great to me. מראיין:האלבום נשמע לי גדול. כריס:אבל לא אהבת את "הטייס",אז איך אפשר לבטוח בך?
כריס:כרגע אנחנו חושבים שהלכנו יותר מידיי לכיוון האלקטרוני,ואנחנו לא רוצים את זה,אז אנחנו עדיין עובדים על האלבום. כריס:זה מאוד מצחיק איך זה שיש אנשים שאומרים לנו:המוסיקה שלכם מעודדת אותי וגורמת לי להרגיש טוב יותר,ואנשים ששונאים את המוסיקה שלנו,אומרים על אלה שאוהבים את המוסיקה,שהם"נוטים להתאבדות"(דיכאוניים).
הייתי בגאנה לפני יומיים ועשיתי ראיון עם עיתונאי מכובד,הוא אחד מהיחידים שפגשתי שם וידע מי אנחנו. הוא אומר שהוא הקשיב למוסיקה שלנו וחבר שלו שאל אותו :האם אתה בסדר? האם אתה בדיכאון? והוא ענה:לא,אני אוהב את המוסיקה הזאת. מראיין:אנשים יחשבו שהנה יש לך ילדה ועכשיו תכתוב שירים שמחים ואתה עדיין כותב על הבעיות. כריס:החיים הם ספקטרום של צבעים ואני לא יודע את התשובה יותר טוב ממישהו אחר,אני רק שואל יותר. ככל שאנחנו עובדים יותר במייק טרייד פייר,אנחנו לומדים יותר. יש ניצול של אנשים ויש אנשים טובים. זה כמו בסרט הטייס שהווארד יוז ניסה לדחוף קדימה,והיו אנשים רעים. יש שלילי וחיובי איפה שאתה הולך.ולקח לי הרבה זמן להבין את זה ולהבין שזה בסדר להרגיש את שני הצדדים ולשיר על שני הצדדים. מראיין:לפעמים אתה מאוד צנוע,ולפעמים אתה אומר דברים כמו שזה מפריע לך שאתה לא יכול להתייחס לפול מקרטני כשווה לך. כריס:כאשר אתה נהייה מפורסם אם בגלל המוסיקה,ואם בגלל הנישואים
אתה רואה את כל הסלבז והתיאורים שכותבים בעיתוני הרכילות. אתה בעצם מבין שכולם כמונו,זה מצד אחד נותן לך ביטחון ומצד שני מפחיד אתה קולט שאם אברהם לינקולן לא ידע מה קורה בחלל אז מי כן?
וככה גם במוסיקה אם פול מקרטני יכול לכתוב את yesterday מדוע שאני לא אוכל גם לכתוב שיר כזה,הרי גם אני אדם כמוהו. מצד שני הוא גדול,אז אני נע בין ביטחון לפחד. מראיין:בהתייחסות אליך במיוחד פה באנגליה,לא נראה שאנשים שונאים אותכם... כריס:הם שונאים אותנו. אני לא יודע אם זה בגלל שכאשר אתה לא אוהב משהו ,אתה יותר מבטא את זה בקול,מאשר כאשר אתה אוהב משהו. 99% ממה שאני קורא זה יחס שלילי אלינו,אני פוגש יותר אנשים ששונאים אותנו,מאשר את אלה שאוהבים אותנו. הלכתי ברחוב ומישהו עצר אותי רק כדי להגיד לי כמה אני גרוע wanker לא חושב שפגעתי בו אי פעם. הוא אמר לי שזה רק בגלל שאני מופיע בעיתון כל יום,אנחנו הלכנו והבאנו לאיש 2 בקבוקי שמפניה ו"השלמנו". מראיין:נראה לי שאתה כבר יותר מסתדר עם הפפרצי... כריס:לפעמים הדרך היחידה להיפטר מהפפרצי זה לתת להם לצלם אותנו. אני לא חושב שצריכים להיכנס לחיים הפרטיים שלי,אבל אני מנסה להתמודד עם זה. בקשר לחיים בכלל: כריס:זה מנחם אותי לדעת שיש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים. נראה לי יותר טוב שאנחנו לא יודעים את כל התשובות,יש בזה מקור לתקווה. אני בהחלט מאמין באלוהים,לאו דווקא דת ספיציפית,אבל יש כוחות שמעבר לנו...כשהייתי בגאנה פגשתי מישהו שבן הדוד שלו יכול להרוג עופות רק ע"י דיבור אליהם. מה שיפה בחיים שלי הוא שאני פוגש כל מיני אנשים. יש אנשים שיכולים להעלים את עצמם מתמונה שצילמו אותם,זה יכול להיות פיתרון טוב לפפרצי.
אם אני מצהיר הצהרה פוליטית,האדם היחידי שאני חושש מדעתו,זה אבא שלי.אנחנו מסכימים כמעט על כל דבר,מלבד מי צריך להיות השולט במדינה. לכן אני כבר לא מצהיר הצהרות לגבי אנשים מסויימים. עכשיו אני מעדיף לדבר על איך לשפר את חוקי הסחר ולהתמקד במה שאפשר לעשות,מאשר להאשים את מי שנמצא בבית הלבן.אבא שלי לימד אותי את זה,והוא צודק. זה כמו האיש הזה שפגשנו ברחוב,ואני רציתי להתווכח איתו,וג'וני אמר לי לעזוב את זה.אח"כ החלטנו שעדיף לקנות לו שמפניה... הוא התנצל אח"כ,ואני יצאתי מזה בלי עבירה והרגשתי יותר טוב. מראיין:אתה לא תיתן שמפנייה לצלם פפפרצי... אני רוצה להצהיר פה שאני אף פעם לא הכיתי את צלם הפפראצי הזה. האיש הזה רדף אחרינו ביום מאוד פרטי (כשהוא וגווינת' הלכו להוציא רשיון לנישואים) ולמחרת כשעזבתי את המדינה,הוא אמר שהכיתי אותו והשארתי לו פנס בעין.זה היה טירוף. אני לא נגעתי בו. EW Maybe you learned how to give black eyes from afar, like the guy who kills chickens. אולי למדת באפריקה איך לגרום לאנשים פנס בעין,כמו האיש הזה שרק מדבר אל העופות והם מתים.
כריס:נכון,בדיוק.עלית עליי(צוחק)אולי אני צריך ללמוד את זה. זה רעיון נהדר.וגם השיטה להיעלם מהתמונה.זה גם טוב.
בקשר לכתיבת השירים: MARTIN No, no, no. I do have a song called ‘’Goose Abuse,'’ which goes like this: ‘’I wouldn’t say boo to a goose, because boo to a goose would be goose abuse.'’ Which is my favorite line I’ve ever written, but it just won’t make it on the album אני מקווה שמוריסי יקרא את זה,הוא יכול לקבל את השורה הזאת מוריסי הוא גאון מבחינת כתיבת שירים,ודילן כמובן. Whenever I try and name-drop in a song, Will [Champion], our drummer, always tells me I’ve got to get rid of it. בד"כ וויל מבקש ממני להוציא את השם (של מישהו) מהשירים. לחברי הלהקה יש את כל הזכות להטיל וטו על המילים בשיר. אני חושב שזה טוב שאני לא מוקף ביס מנים(לא לכל דבר הם מסכימים) כמובן שגם לי יש זכות להביע דיעה על הנגינה,בגלל זה לוקח לנו שנתיים לכתוב אלבום. השירים שלנו מדברים על רגשות כנים,אני מקווה. זה לא מתאים שאני אשיר את the scientist עם משקפי שמש ופירסינג.
אני אוהב את u2 ורדיוהד,אבל המשימה שלי היא לנצח אותם. זה לא אומר שנצליח,אבל אם אין מטרה,אין טעם בזה. בונו הוא כוכב רוק גדול וזה בא לו בטבעיות. אם אני אנסה להתלבש בצורה אחרת או לעשות פירסינג,זה לא יתאים, אני איראה כמו אלה מפופ איידול (כמו אמריקן איידול)