ראו תוכן

ראו תוכן

האם יש פה יוצאים שהיום יש להם משפחה וילדים ונקלטו רגיל בחברה הישראלית? והאם יש כאלו שנותק הקשר בינם לבין משפחתם בעקבות היציאה מן העולם הדתי?

יש בהחלט יוצאים כאלה

אני מכיר כל מיני זוגות של יוצאים שנישאו לחלוניים. כמה דוגמאות: ב' נישא לבחורה מבית מסורתי ויש להם 2 ילדים. אצלם בבית, מי שמקפידה חלקית על כשרות זו דווקא האשה. יש להם קשר טוב מאד עם משפחתה וקשר סביר עם משפחתו. שניהם עובדי מדינה ולמרות שהתחילו כמעט מכלום (גם משפחתה אינה מבוססת) הם הצליחו להגיע לדירה יפה משלהם. א' נישא לבחורה חילונית לפני שנה בחתונה מרגשת בה כשליש מהאורחים היו חברי הלל, שליש בני משפחה של אשתו וקומץ חברים חילוניים והיתר בני משפחתו. החופה נעשתה ע"י רב עם כפה סרוגה שהקפיד לקרוא את הכתובה ולברך בניב אידישאי כדי לגרום נחת להורי החתן. לאחר החופה נכנסה המשפחה החרדית לאולם קטן בו הוגש אוכל מהדרין והיתה הםרדה בין נשים לגברים. יוצאים מהל"ל נכנסו ולהפתעת הנוכחים שרו ורקדו ריקודים חסידיים. באולם הגדול היו האורחים החילונים. חברי הלל נשארו עם הזוג הצעיר עד שעה מאוחרת , הרימו את החתן והכלה ורקדו ושמחו. ש' הכיר שיקסע גרמניה. הוא נסע לגרמניה ושם הפך לחזן של קהילה יהודית ישראלית למרות שבחיי היום יום הוא חילוני לגמרי. הוא נישא לחברתו לאחר שהתגיירה. ל' התחתנה עם בחור חילוני וגרה במושב בבית שהם בנו ליד הוריו. יש להם 2 ילדים , היא אשת מחשבים והם משולבים היטב בחברה החילונית. הם גם בקשר טוב עם משפחתה ואפילו עושים אצלם שבתות. ר' שהוריה ניתקו כל קשר איתה, התחתנה עם בחור שעלה בנעוריו מרוסיה, איש מחשבים במקצועו. היא גננת שפתחה גן פרטי ויש להם 2 ילדים. יש להם חברים חילוניים רבים. היא שומרת על קשר עם אחד האחים שלה ומאז נישואיה היא חידשה קשר חלקי עם אחת מאחיותיה.

yaniv1216

New member
גם אני גם אני..

אצלימו בעבודה מנהל של אחת המחלקות הינו בחור שיצא בשאלנ לפני יותר מ20 שנה והוא נשוי באושר ובעושר עם אישה חכמה ויפה וברשותם שלושה ילדים חמודים.... עד כאן להיום..

נזכרתי בעוד אחת

אני מכיר מתנדבת בהל"ל שיצאה בגיל צעיר מאד ובכוחות עצמה השלימה תואר דוקטור בתכנון ערים. היום היא נשואה באושר לבחור חילוני ויש לה ילדים חמודים.

אני כזה

אמנם אני שייך לדור אחר אבל התחתנתי יש לי שלושה ילדים... הקשר עם המשפחה מת חוץ מאח אחד שגם הוא לא בדיוק חרדי. יצאתי מחסידות גור בבני ברק .

hemi32

New member
ניתוק קשר , וחיי חברה

רוב החברה שיוצאים בשאלה חווים בעיית ניתוק בתחילת הדרך ובסופה , כאשר באמצע יש איזו שהיא התפכחות של שני הצדדים לנסות לקרב ואולי זה יביא שינוי .. אבל בסופו של דבר עליהם להתמודד לבד , ועל ערך זה מבוססת גם החברה החילונית , "חיה ותן לחיות" ... אל תצפה שמישהו יעשה בשבילך את העבודה ! תעבוד קשה ובסוף תמצא לך חברה חדשה וחיים חדשים .. ותאמין לי שאפשר .. ! אהבה תבוא באיזה שהוא שלב , כשתרגיש שמיצית את כל הדרכים ואתה מבויית .. ואין שום סיבה שלא יהיו לך חיים מאושרים .. בהצלחה .

למעלה