ראומה -

• פותח הנושא asw
  • פורסם בתאריך

asw

New member
ראומה -

שלום, השם ראומה נזכר לראשונה בספר בראשית. ואכן, נתקלתי במספר ראומות מתפוצות שונות. שאלתי היא, האם שם זה היה נפוץ גם בקרב יהדות פולין בתקופה שלפני מלחמת העולם השניה? תודה, שי

asw

New member
תודה על התשובה

האם מישהו מכיר יהודיה ממוצא פולני העונה לשם זה? אם לא, אשמח לשמות פולניים שמקורם במקרא.

Apellai

New member
אבל שמה לא ניתן לה במסגרת השמות

המקובלים בגולה. בארץ יש גם יהודים ממוצא אשכנזי ששמם סעדיה.

טלמ

New member
ויחזקאל היה הרבה בפולין?

זה השם של סבא שלי, שהוא גם השם השני שלי. המורה לספרות שלי (פולניה בעצמה) אמרה לי פעם "אנחנו הפולנים יודעים לזהות עדה לפי שם גם. ויחזקאל לא היה בפולין, אתה עיראקי" אמרתי לה "אה באמת? את רוצה תעודת לידה או שלפגוש את סבתא שלי זה מספיק?"

talia olav

New member
היו הרבה מאד יחזקאל בפולין -

וברישומים הם מופיעים תחת הכינויים האידיים של השם - חצקל, חסקיאל, וכדומה. בסך הכל ברישומי ה-JRI מופיעים למעלה מ-12,000 יחקאלים במאה ה-19 בפולין (אתה יכול לחפש לבד - בחר given name בשדה החיפוש, ואח"כ - sounds like Chaskel). לגבי ראומה - השם הופיע אך היה מאד לא נפוץ. בחיפוש ב-JRI מופיעות כמאה הטיות של השם - רימה, רומה, רמיה וכדומה, וכן ראומליין באזורים דוברי גרמנית (על משקל אסתרליין). אין לי אסמכתא שהמקור הוא אמנם ראומה.

Apellai

New member
אתה מתכוון כמו שרה ולאה שהיו

מקובלים אצל יהודי פולין? או שמות מהמקרא שניתנו לפולנים/ות שאינם יהודים?

asw

New member
תשובה

שמות מהמקרא כמו שרה ולאה אבל "בעיוות פולני". כמו לדוגמה ז'אק שמקורו ביעקב.

Apellai

New member
עדיין אינני מבינה אם הכוונה לשמות

בקרב היהודים (בהיגוי אידישאי) או לשמות שהפולנים נותנים לילדיהם, כגון השם אווה שהוא החלופה הפולנית לחווה. יאקוב (או בשם חיבה קובה) שהוא יעקב, שימון (שמעון), אדם, הנהגה כמו אצלנו ודניאל. אם לזה התכוונת, אוכל להמשיך לחפש

טלמ

New member
יש עוד צורות כתיבה לישעיהו

אבא של סבא שלי, ישעיהו גולדשיידר.

asw

New member
אני רוצה שמות יהודיים

נפוצים בפולין. אם אפשר, לא בהיגויים המקורי. אני מעדיף שמות של נשים שהמופיעים בספר בראשית. (כלומר, ההיגוי הפולני לשרה, רבקה, ראומה, לאה וכו')

לסבי קראו שמחה על שנולד ב-ט' באב

בבית קראו לו שימק שזה חיבה לשמעון אבל לא יודע מה היה כתוב בתעודות וחבל,כבר 6 שנים שאי אפשר לשאול אותו כי הוא יושב במרומים...יהי זכרו ברוך כן וכל זה בפולין של 1912

deebeebee

New member
רחל= רוזה, רייזל'ה

זה היה שמה של אחות סבי. שם נוסף במשפחה- מרדכי= מארק.

Apellai

New member
שרה - סורה (בשורוק);

לאה - לייה, לייקה. הכרתי רבקה שהייתה איווה. מרים - מאניה, מינדלה - מינה, דבורה - דורה, דורקה

הלינקה

New member
רוצה עוד שמות? - הנה קלסיקה:

żona Leje, a mąż Sral בתרגום חפשי: "אישה לאה, ובעלה ישראל

למעלה