ק4 וק%

ק4 וק%

למה היא נראת כמו שהיא נראת ולא פשוט 1 2 3 4? עוד משהו- ק%- אם בקוביה הראשונה יוצא 00 אז זה כבר בטוח 100, אז למה לגלגל את השנייה? ועוד משוהו נוסף, למה משמשת ק% במוד 3?

BluePrint

New member
אני אוהב גאומטריה

איך תרצה שתראה ק4 אם לא בצורת פירמידה? אולי מסגרת מרובעת כמו ק6 עם שתי פיאות חסרות? ואז מה יהיה אם תיפול על הצד? ובעית הק% שציינת, מופיעה רק אצל שחקנים בעלי זרוע אחת וכף יד קטנה במיוחד. (רובנו מסוגלים להחזיק שתי קוביות ביד אחת, ואף לשחרר אותן בו זמנית)

לא ניסחתי טוב

1- המספרים שלה, לא הצורה שלה. 2- אם זרקתי את הקובייה עם ה 10 20...00. ויצא לי 00 ובקוביה השנייה ייצא לי 5 אז כמה אחוזים זה ? וחוצמיזה, למה משמשת ק% חוץ מהסתתרות?

Elenlos

New member
תשובה ל - 1

תסתכל על תמונה של פירמידה ותגיד לי איזה צד שלה הוא למעלה... זה חייב להיות ככה כי אין לך צד בולט...

PUMI for ever

New member
לגבי D%

הקובייה של ה-10,20,30,... היא רובייה של עשרות, והקובייה של ה-D10 היא קוביית אחדות, לכן: אם יצא: 20 + 5 = 25 אם יצא: 00 + 5 = 05 = 5 אם יצא: 00 + 10 = 100

The DDM

New member
אין 10 בD10 יש 0

ככה שעם יוצא לך 00 במD10-20-30 ויוצא לך 5 בD10 אז זה יוצא 5 ומאה זה רק 00 בD10-20-30 ו... 0 בD10

לגבי ק4

זה עניין של נוחות.. שים לב שאתה לא צריך להרים את הקוביה כדי לראות מהי התוצאה.. אלא רק להסתכל על המספר היחיד שכתוב "ישר" על כל אחת מהפיאות (אם יצא ארבע, כל מספרי הארבע הגלויים לעין יהיו ישרים וכל שאר המספרים יהיו הפוכים על הצד). הייתי מצרף תמונה כי ההסבר המילולי שלי עקום אבל עדיין לא מצאתי תמונה

בורן

New member
נו אז בשביל מה הסיבוך

לראות איזה מספר ישר ואיזה לא? אפשר לכתוב מספר בכל פאה!

BluePrint

New member
זה עדיין מסובך מדי

עדיף כבר לקחת שתי מטבעות שונים ולהחליט אילו צרופים נותנים אילו תוצאות.

Elenlos

New member
אי אפשר לכתוב מספר בכל פאה...

אין צד בולט או צד שמופנה כלפי מעלה... אם אתה כותב מספר אחד בכל פאה אז אתה צריך לעשות אלימינציה או להרים את הקוביה בשביל לדעת מה התוצאה שלך... (אם המספר שכתוב למטה הוא התוצאה) מה שעשו עם ה - ק4 זה בסדר גמור... דרך אגב יש 2 שיטות... אחד זה כמו הציור של 'בחושך אלוהים לא רואה' ואחד זה כמו בציור שאני אצרף עוד מעט...

לגבי ק%

נהוג לזרוק ק% בשילוב עם ק10 ק% מייצגת את ספרת העשרות וק10 מייצגת את ספרת היחידות של התוצאה - כך ש: תוצאה של 20 בק% ו7 בק10 משמעה תוצאה של 27 תוצאה של 30 בק% ותוצאה של 0 בק10 משמעה תוצאה של 30 תוצאה של 00 בק% ו5 בק10 משמעה תוצאה של 05 (ולא 100 אוטומטי) ורק תוצאה של 00 בק% ותוצאה של 0 בק10 משמעה תוצאה של 100.

naring

New member
נצל"ש. צן חידה שהמצאתי.

תנסו לעשות קוביית 3 צדדים. איך שלא תזרקו אותה זה יהיה או 1 או 2 או 3. לי יש תשובה. נ.ב. זה לא ק6 שמחליטים ש1/4 זה 1 וכו'. פשוט ק3 תלת מימדית.

למעלה