ק ס ד ו ת .

ראסטה

New member
ק ס ד ו ת .

הלו אנשימים אניהגבתי לכמה מהחבר´ה כאן בדיון הפורה שהיה על קסדות וכו´. תראו אני לא בא להוכיח שיש לי זין גדול או משהו כזה... אבל אני רוכב כבר 9 שנים מתוכם 6 שנים בחו"ל והתחלתי בקטן כמו כולנו ולאט לאט עליתי עד שבארבע שנים האחרונות היה לי ZZR1100 כשהתגוררתי בהולנד. וכשחזרתי מכריתי אותו וכרגע אני על CBR900 בכל מקרה...ולא חשוב על מה אתם רוכבים.. אני פשוט נחרדתי מחלק מהגישות כאן [למעט אולי גישתה של סיליקון שדיברה ממש ממש לעיניין!] חברים חשובה לכם הפוזה? או ההמשכיות של הפוזה? חשובה לכם המהירות? או להמשיך עם המהירות? יקירי\ותי אופנועים זו דרך חיים , בדיוק "ח י י ם" אנו בקטע של לחיות ע"מ להרגיש את הרוח\דעווין\נוחות\חופש-מחק\י את המיותר. קסדות ומעילים הן ציוד חובה לכל אופנוע ואין להתפשר על האיכות כי זה הדבר היחידי שמחזיק אותך בחיים. [ולא כאן המקום להרצאה כמה שאתה יכול להיות 100% עד שטומטום עם אוטו יכול לעשות שטות אחת קטנה..]. אם תרצו אשמח לדון איתכם על משקפים חומרים שונים צפופויות החומר הרכבים וכו´ כדי להסביר לכם\ן את ההבדלים שיש במחירי הקסדות. לא להתפשר. האופנוע שלכם + עוד כמה נפשות בעולם הזה יתגעגעו אליכם... לי אין כסף בשביל לקנות בזול....אני מקווה שגם לכם\ן. ובחייאת אל תשכחו מעילים לא נוח\חם\כולה קפיצה לים\וכו´ זה אחלה תירוצים...אבל הם שומרים עליכם עוד טוב יותר מאשר הקסדה מבלי להיכנס לדיון בנושא פגיעות פנימיות ו"שטח" הפגיעות ראש [הקטן] לעומת שטח הפגיעות גוף [הגדול]. באירופה כמעט ולא רואים אופנוען\ית ללא מיגון הולם. חבל שבארץ שלנו רמת המקצועיות היא כזו. חבל ..עלינו! JAH BLESS

איילR

New member
צרות של עשירים

מר ראסטה היקר, בלי לנסות לפגוע בך, אם יש לך כסף להחזיק בארצנו העושקת CBR900 אז : 1. כנראה שעוד 1000 ש"ח לקסדה לא ישנו לך. 2. הסיכון בו אתה נתון עם אופנוע סופר ספורט שכזה הוא גדול. (הלוואי עליי) אבל לא לכולם יש את המזומנים,ואני עדיין אני טוען שלרכיבה על אופנוע/קטנוע צנוע יותר קסדה מלאה מחברה ידועה שעומדת בתקנים בינלאומיים וגם עולה דרומה מ500 ש"ח תספיק. למי שהפרוטה מצויה בכיסו כמובן שילך על הטופ שבטופ, ולמי שלא, עדיף לקנות קסדה טובה עכשיו, מאשר לחסוך לאראי ובנתיים לנסוע עם חצי אבטיח שעולה 100 ש"ח.

סיכון ונפח

בהערת אגב: בשונה ממה שניתן לחשוב, הסיכון (מעורבות בתאונות) לרוכב על כלי כבד *קטן* יותר מכלי בנפח 250-500. ועוד בשונה למה שניתן לחשוב, רוכבי כלים כבדים סובלים מפגיעות קלות יותר מכלים אחרים. והסיבה? רוכבי כלים כבדים רוכבים *ממוגנים* .

TShavit

New member
לא מדוייק...

הסטטיסטיקה, שלמה, אומרת שאתה טועה. דווקא רוכבי הנפח הגדול יותר הם שמעורבים יותר: 69 תאונות ל-1,000 כלי רכב מעל 500 סמ"ק, לעומת 53 כאשר מדובר בנפחי 251-500 סמ"ק. בגדולים יותר, 29% מהתאונות הן קטלניות או קשות; בקטנים - 24.5%. מה שמאפיין את קבוצת הנפח הגדולה הוא השונות הגדולה - רוכבי קאסטומים, למשל, נמצאים הרבה מתחת לממוצע המעורבות הכללית בתאונות, ואילו רוכבי אופנועי ספורט מעלים את הממוצע בשיעור ניכר. מטל, שאוהב להתעסק עם מספרים. במקרה זה אלו המספרים לשנת 99´.

מספרים?

איך אומרים? היופי הוא בעיני המתבונן. וגם הסטטיסטיקה - איש איש ומספריו. אם זכרוני אינו מטעני, מספריך דומים באופן חשוד לדו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנושא תאונות דרכים עם נפגעים...
הבסיס להערה הקודמת שלי לקוח ממחקרו של ד"ר סופר בנושא מעורבות כלי רכב דו-גלגלי ממונע בתאונות דרכים במיתאר העירוני, שקישור אליו פרסמתי על דפי הפורום. ביחס ליחוס סיכון לקטגוריה ספציפית, אין בידי אינפורמציה כזו, ולעניות דעתי, כזו גם אינה בנמצא (אבל אם אני טועה, אשמח להפניה למקור כזה) למעט התרשמות\ידע אישי של כל אחד מאיתנו. נכון - יש סתירה בין הנתונים השונים. בהנחה שהסטטיסטיקה נכונה בשני המקרים, יש כאן אינדיקציה על גורם סיכון משמעותי, חוץ-עירוני, לכלים כבדים... האם יכול להית שגורם סיכון זה ממוקם באיזורים ספציפיים ? ערד-סדום, אולי?
למען הסר ספק, למיטב ידיעתי, המידע הנ"ל, גם אם מצוי בידי רשות כלשהיא, נמנע מן הציבור.

TShavit

New member
אכן צדקת -

הנתונים הם באמת נתוני הלשכה לסטטיסטיקה. מה לעשות, אם לך מותר לעשות הכללות - בטח ובטח שלי מותר... ציינת, כעובדה, שרכב בקטגוריה מסויימת מעורב פחות מרכב בקטגוריה אחרת, וכי התאונות שלו פחות חמורות (כי הרוכב ממוגן וכו´). לא תחמת את האמירה הזו בסגנון "מדובר בעיר אחת בישראל בלבד", וגם לו היית עושה כן אין בכך משום הוכחה כלשהי לכלום. מספרי תאונות באזור מסויים רלבנטיים רק אם אנו יודעים איזה אחוז מכלל אוכלוסיית הרכב בו מדובר נוסע באותו איזור. נתוני הלשכה, לעומת זאת, הם כלל-ארציים ולכן: א´. הם בהחלט מהווים אינדיקציה לכלל כלי הרכב מסוג מסויים; ב´. הכמויות בהן מדובר הן מספיק גדולות כדי להספיק - בדוחק - להיות משמעותיים סטטיסטית. מה שמוטל בספק כאשר מדובר בתאונות באיזור עירוני אחד. כך שבשום אופן אין מדובר בהתרשמות/ידע אישי אלא נתונים קרים וקשים (יענו, Cold Hard Facts). ולדעתי, אגב, גם מסתדרים עם ההגיון (וכן, גם עם ידע אישי). בברכת נסיעה בטוחה, ולא חשוב מה הנפח...

danh

New member
על סטטיסטיקה ושאר ירקות

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (להלן הלמ"ס...) אינם נתונים לויכוח או להפרכה סטטיסטית וזאת משום שאינם מהווים מדגם אלא הם נתוני האוכלוסיה כולה , (לפחות לשנת 99 ...) שלמה , נתוני ד"ר סופר הם רק מדגם , וכמו כל מדגם , הם כפופים לחוקי הסטטיסטיקה ולשגיאות הנובעות מאלף ואחד גורמים שחלקן העלה טל אולם אפשר לחשוב על עוד גורמים הפוגמים בנכונות המדגם . עכשיו , השאלה הגדולה היא לא מה יותר אמין , (שהרי נתוני הלמ"ס לא נתונים לויכוח) , אלא איך מפרשים את הנתונים ...
danh - שמצפה לראות יצירתיות מובהקת בפירוש הנתונים ...

סטטיסטיקה של מספרים קטנים

למרות מה שכולם חושבים, גם דגימה קטנה ממרחב מדגם *כן* מספקת מידע רלוונטי. דגימות קטנות מאפשרות להעריך את הסטטיסטיקה של הערך האמיתי, ולשערך את הסטטיסטיקה של הטעות (Student´s t-test) כך, שלנתוני ד"ר סופר *יש* תקפות סטטיסטית. הבעיה היא שהמסקנות העולות מהנתונים שלו אינן עולות בקנה אחד עם הסטטיסטיקה המקובלת ("הלשכה"), כפי שהוא עצמו מציין במאמר. ובמאמר מוסגר, חשוב לדעת, שנתוני הלמ"ס *אינם* כוללים את הנתונים כולם, שכן המשטרה (למרות חובתה) אינה מדווחת כהלכה. רשומות מסוימות פשוט אינן מדווחות, ואחרות נמחקות בתהליך העיבוד מפאת איכותן הירודה.

danh

New member
אז למה לי סטטיסטיקה עכשיו ...?

שלמה , למה לך סטטיסטיקה אם נתונה לך כל האוכלוסיה ...? מבחן T או כל מבחן אחר , (ויש כמה אחרים המתאימים יותר לסוג זה של שאלות) ,מטרתו לתת לך את המידע הכי קרוב למציאות ולענות לשאלות שלא ניתן לתת עליהן תשובה בהעדר יכולת לבחון את האוכלוסיה כולה . במקרה הזה , נתוני הלמ"ס הם הנתונים הכי טובים שיש , אלא אם אתה טוען - ויכול גם להוכיח - שהנתונים שכן מדווחים על ידי המשטרה מוטים בכוונת מכוון... אלו שאלות לשאול ? זו החוכמה הגדולה ... אל תשאל את השאלות ששואלת הלמ"ס - שאל שאלות משלך ומצא את התשובה להן בנתונים הגולמיים ...
danh - שעדיין ממתין ליצירתיות מובהקת בפירוש הנתונים ...

למה סטטיסטיקה

קודם כל - למען הסר ספק - ניתוח אנליטי של הסטטיסטיקה הוא עדיין בתחום הנושאים שאצטרך להתרענון בהם - ואם יש לך הצעות לעזרה, אשמח. כמו כן, כל שאלה על הסטטיסטיקה המצויה המאפשרת הצצה רעננה על הנתונים, כנ"ל. נתוני הלמ"ס טובים, ככל שהם כוללים אינפורמציה שממנה ניתן להסיק על הגורמים התורמים - לתאונות, לסיכון, לנזק. הבעיה היא שהם אינם כוללים את כל הנדרש, ככל שלמדתי משיחות טלפוניות עם הגורמים המעורבים בנושא (ולא שיש כאן כוונת הטיה כלשהיא!) דוגמא אחת, וזו לא הדוגמא היחידה, היא הקשר בין הספק הכלי ואופיו למידת מעורבותו בתאונות, והנזק הנגרם מתאונה כזו. שאלה נוספת היא מידת התרומה של שליחים לתאונות. מכיוון שבת"א יש ריכוז של כלי רכב בנפח נמוך המשמשים לשליחויות, הרי יש בנתונים המצויים במחקר כדי להצביע (אם גם לא באופן מובהק מספיק) על ממשות כלשהיא בטענה. ובנוסף: האם לדעתך רוכבים ברחבי הארץ צריכים לשלם על הנזקים הנגרמים לרוכבים דו-גלגליים מקצועיים/שליחים? (רטורי!) חברת ISO נשכרה ע"י האוצר ע"מ לשערך את הפרמטרים לביטוח החובה בשלב ההפעלה המלאה. למען עתידנו הדו-גלגלי, חובה שנהיה מסוגלים לתת תמונה מדויקת ואמיתית שתהווה משקל נגד. ... ולמי שנבהל מ-"מבחן T", הרי קישור לנושא כאן.

למה סטטיסטיקה

קודם כל - למען הסר ספק - ניתוח אנליטי של הסטטיסטיקה הוא עדיין בתחום הנושאים שאצטרך להתרענון בהם - ואם יש לך הצעות לעזרה, אשמח. כמו כן, כל שאלה על הסטטיסטיקה המצויה המאפשרת הצצה רעננה על הנתונים, כנ"ל. נתוני הלמ"ס טובים, ככל שהם כוללים אינפורמציה שממנה ניתן להסיק על הגורמים התורמים - לתאונות, לסיכון, לנזק. הבעיה היא שהם אינם כוללים את כל הנדרש, ככל שלמדתי משיחות טלפוניות עם הגורמים המעורבים בנושא (ולא שיש כאן כוונת הטיה כלשהיא!) דוגמא אחת, וזו לא הדוגמא היחידה, היא הקשר בין הספק הכלי ואופיו למידת מעורבותו בתאונות, והנזק הנגרם מתאונה כזו. שאלה נוספת היא מידת התרומה של שליחים לתאונות. מכיוון שבת"א יש ריכוז של כלי רכב בנפח נמוך המשמשים לשליחויות, הרי יש בנתונים המצויים במחקר כדי להצביע (אם גם לא באופן מובהק מספיק) על ממשות כלשהיא בטענה. ובנוסף: האם לדעתך רוכבים ברחבי הארץ צריכים לשלם על הנזקים הנגרמים לרוכבים דו-גלגליים מקצועיים/שליחים? (רטורי!) חברת ISO נשכרה ע"י האוצר ע"מ לשערך את הפרמטרים לביטוח החובה בשלב ההפעלה המלאה. למען עתידנו הדו-גלגלי, חובה שנהיה מסוגלים לתת תמונה מדויקת ואמיתית שתהווה משקל נגד. ... ולמי שנבהל מ-"מבחן T", הרי קישור לנושא כאן.

Big Max

New member
ראסטה אישי הטוב

חבל שלא צירפת את ההודעה לשרשור הרלוונטי, אבל שיהיה. שאלה לי אליך: האם כל יום, אבל כל יום, כל פעם, גם כשאתה נוסע למכולת לקנות חלב (או גומיות לראסטות), אתה תמיד תמיד ממוגן ב- 100%, כולל: מעיל אקסטרא אקסטרא ממוגן (זה שעולה 3000-2500 ש"ח) מכנסי עור ומגינים (אלה שעולים 2000-2500 ש"ח) מגן גב 9 חוליות מגיני כליות מגפיים ממוגנים החליפה המתנפחת החדשה של דיינז כפפות הכי הכי טובות (וכמובן קסדה חדשה דנדשה בת לא יותר מחודש (כי אחרת היא מתחילה להתבלות) (מאלה שעולות 3000 ש"ח). זה מבחינתי 100% מיגון כל הזמן, ואני בספק אם יש מישהו בפורום, או בעולם לצורך העניין שנוסע ככה כל הזמן או אפילו חלק מהזמן (למעט במירוצי אופנועים) אני שוב חוזר ואומר: לפעמים עדיף להיות ממוגן ב- 85% במקום ב- 95%. התוספת השולית כדי לעבור מ- 85 ל- 95 כל כך גבוהה שכבר עדיף להשקיע אותה באביזרי בטיחות אחרים (צמיגים חדשים, רפידות בלם משופרות), או, למשל, גם קצת למחייה (שכר דירה, אוכל, בריאות ודברים משונים כאלה). נזכיר לחברי הפורום כלל בסיסי בחיים, שעובד לרוב, כלל 20:80 - 20%מהמיגונים יתנו 80% מההגנה. אני עוצר באיזור ה- 30% לרוב (שזה נותן בערך 85% מההגנה, לצורך הדיון). יש כאלה שימשיכו גם מעבר, וזה לגיטימי ואף רצוי, אבל התוספת השולית לא תהיה גדולה. Big Max, שלא מתפשר על בטיחות, אבל גם לא פרנואיד.

nirz

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif

Magius

New member
ת-מיד יש הבדל בין הרצוי למצוי, א-בל

למרות שזה ממש לא סביר להיות מוגן 100% (יש כזה דבר בכלל??) ב100% מהזמן, לא צריך להתפשר באיכות ולא בכמות. דעתי היא, צריך לרכוש את ציוד הטוב ביותר בתחשב במצב הפיננסי. נכון, קסדה זולה היא אסון בתחפושת, אך קסדה ממוצעת עושה את העבודה. קסדה מעולה תיתן added value בפינוקים ועמידה טובה יותר בתאונות. אבל כמו שכתבת, אסור לוותר על מעיל, כפפות וכל המרבה במיגונים, הרי זה משובך (אולי אפשר לפתוח עמותת רובו-קופים לרוכבים הממוגנים? או אולי... מסדר אבירים?, חחח...
). אבל הנה, גם אני חטאתי, עדיין יש לי רק מעיל חורף ממוגן ואין לי מעיל קיץ... אבל אני עובד על זה ... :) בכל מקרה, עשו וקנו מה שלדעתכם נכון ומתאים לכם, איש איש ע"פ צו ליבו ילך...
רק תשמרו על עצמכם

אני לא יודע מה איתך, אבל

אצלי, וגם לנסיעה הקצרה ביותר (למשל הידידה הכי טובה שלי שגרה קילומטר ומאתיים מטר ממני
) אני לא זז בלי המעיל, הקסדה, והכפפות, וחגורת הגב. מה לעשות - לעולם לא אדע מתי אחליק/אעשה תאונה, ואם זה עלול לקרות לי באיילון ו/או באבל גבירול, אז כן, באותה מידה זה יכול לקרות בדרך לסופר לקנות את הליטר וחצי שוקו היומיים שלי....

למעלה