ק ד מ י ם

alma velama

New member
אפשר לדעת: הקשבתי רק לא-קפאלה בהתחלה ונטשתי. קאפיש?

ואם כבר הזכrתי את סלין הדיון, הבתים בשיר של כיארה מזכירים לי אסוציאטיבית שיר של סלין דיון לפני הפריצה הגדולה שנקרא:
IF YOU COULD SEE ME NOW
https://www.youtube.com/watch?v=8qkVEDBfIvM
וכאן מבחינים בין קול אוורירי ומתלחש לויברטו ובניית שיר. (בבתים בלבד)
לצערי, עם כל ההערכה לא-קפאלה של כיארה, לקסם של הפזמון ולאווירה של שיטוט ביער קסום, השיר נותר שטוח מההתחלה עד הסוף.

כל מילה. איך זה שאת תמיד מצליחה לדייק בכזו קלות? קול אוורירי מתלחש.. כה נכון. השיר נותר שטוח.. בהחלט! האינדיקציה שלי תמיד זה לדמיין את השיר עם גיטרה אקוסטית. ככה אני מסיר רעשים(גימיקים, שטאנצים, עוד מילה שברחה לי..ואני בטוח שאת תדייקי..) ומצליח לדמיין רק את השלד. והשיר הזה אכן השלד שלו רזה שטוח ולא... נו תגידי את
והרעשים, כלומר האקפלה, הקול הכאילו יפה, הכינור, ובכן אחרי זמן מה מבחינים בזיוף. השיר כבר לא עושה לך את זה. לא עובד בהאזנות נוספות. אתה מתחיל לשים לב לשקר..
זה קורה השנה לא מעט. אצל ההונגרי הברבי, אצל עיגיט, עוד מישהו שכחתי מי... ששיר עושה לך את זה, אבל עם הזמן אתה מבין שעבדו עליך, זאת הונאה, זיוף, פייק, לא אמיתי, מלאכותי, וונאבי.
סו פאר המצב לא משו בכלל..

alma velama

New member
אין לך מושג כמה פעמים חסרות לי מלים וכמה זה מתסכל.

קשה לפעמים לקלוע ולתאר במלים מדוייקות התפעלות משיר או מזמר, לא כל שכן ביקורת ממוקדת על מה לא בדיוק עובד. לגבי כיארה, השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא אם משהו בהופעה החיה בקדם ישפוך אור אחר על השיר. נדמה לי שהשיר מתאים בתור מוזיקת רקע בריפליי לסשן מדיטציה, אבל עם הנטייה היום להעריך שירים בהפקה מינימליסטית, שום דבר כבר לא יפתיע אותי.

צוות Kuss

New member
גרסת סטודיו לשיר הזוכה בסיבוב השני בליטא

לדעתי מדובר בשיר הטוב ביותר עד כה בקדם הליטאי, ולא אתנגד אם יגיע לליסבון. הבעיה: סיכויי ההצלחה שלו בליסבון לדעתי אפסיים.

צוות Kuss

New member
תמונות מהופעתה של אלינה האסטונית

שרבים מכתירים אותה כזוכת אירוויז 18, וגם אני סבור שסיכוייה לא רעים.

alma velama

New member
אי אס סי ניישן סנסיישן!!

https://www.youtube.com/watch?v=FPS6Q8o47DA&t=94s
הכי ביוז'...
סחטיין על הקרדיטים.
אלינה נראית כמו פסגת השלמות עם שמלת ה-25 מטר בד ונוריות לד (תפורות? או שזאת תאורה מחליפת צבעים עם חיישנים שמגיחה מתחת לרצפת הבמה). אין ספק שהשמלה תגנוב את ההצגה וביחד עם קול המצו-סופרן וההכשרה הקלאסית שלה, אלינה היא הבחירה הכי בטוחה עבור אסטוניה, שככל הנראה תגיע גבוה יותר מאליונה מון בזכות ארשת המכובדות והמקצוענות שלה, אבל לזכות באירוויזיון 2018 נראה כמו משהו מנותק מכל הקשר עכשווי, ואל תגידו לי 'אבל סלבדור...' כי זה לא. פשוט לא. וחוצמזה אמה שפלן עשתה את זה כבר לפני כמעט שני עשורים והן סלובניה 2007 ושבדיה 2009 לא הצליחו לפרוץ את חומת הז'אנר.

LOL

השמלה... יותר קלישאתי וצפוי מזה אין
היא כלכך לא הולכת לנצח. מה היא תעשה אחר כך עם השמלה? הבלה.
נזכרתי היא השלישית שלא זכרתי בתגובה שלי לעלמה על קיארע. כלכך הרבה גימיקים. כלכך מעט שיר. איפפפפפ

mati020202

New member
אפקט השימלה כבר מיצה את עצמו,חבל שהיא ממחזרת את הגימיק הזה

כבר עשתה זאת נציגה האזרית סאבינה ב 2012,ואליאונה מון נציגת מולדובה ב 2013 ואפילו ריטה עשתה זאת עם ירושלים של זהב בטקס יום העצמאות בשנה שעברה,כך שהשטיק הזה כבר מיצה את עצמו.לא בטוח שבכלל צריך גימיק ,השיר מצויין שבקלילות יעפיל לגמר ואף יסיים בטופ 5 אם יבחר.השאלה היא איך היא מבצעת אותו בלייב?

המשתתפים מרגישים שהם חייבים גימיק

לרוב מקבלים עצות מצדי צרפתי האסטוני, מיקי בוגנים ההולנדי ועופר נחשון האירי, או מחבורת האוחצ'ות שמרכיבה את המשלחת שלהם, שועלי אירוויזיון עתירי ניסיון שממליצים על גימיקים "כי זה מה שיזכרו וזה עבד ללטביה ב-2002 אז יעבוד גם לנו". הם לא עוצרים לשניה לחשוב באמת, רק דוחסים ומעמיסים, ואז אנחנו מוצאים את עצמנו אם איזו זמרת דיווה שקופץ לידה בתנועות לא ברורות רקדן שנראה כמו הבן שלה, כשהיא עם פרצופים דרמטיים והוא לא מניע עפעף.
זה נראה רע, ולא צריך את זה.
נראה את הזמרת הזאת לובשת כזאת שמלה בכל פלטופרמה אחרת שהיא לא האירוויזיון. בעוד שנה היא תסתכל אחורה ותשאל את עצמה מה עבר לה בראש.

mati020202

New member
איך שכחתי הרי יש עוד דוגמאות עם הגימיק הממוחזר הזה

מוטב לוותר על הגימיק המשומש הזה.

למעלה