קשת משולשת

tapas tapas

New member
קשת משולשת

ראיתי תמונה של קשת מיצרית שהצורה שלה היא משלוש. כלומר בנקודת האחיזה יש קודקוד שממנו יוצאים שתי צלעות ישרות והצלע השלישית היא המיתר. מה המטרה של קשת כזו? ולמה ייצרו אותה?

t3h d00d

New member
אמממ

יכול להיות שזה היה משהו שחיזק את היריה? או פשוט מנגנון ירי אחר שהם פיתחו. כנראה לא היה משהו טוב אם זה לא שימושי בקשתות היום.

tapas tapas

New member
כנראה שכן היה לי שימוש מסויים

בתקופה מסויימת. אם זה סתם היה כלי ניסיוני שלא השתמשו בו כמעט אז בטח המיצרים לא היו טורחים לצייר אותה על הציורי קיר שלהם. אולי היא היתה יותר זולה ופשוטה לייצור?

t3h d00d

New member
לא נראה לי

אני לא ממש מצליח לדמיין איך ירו בה. אולי פשוט ככה ציירו. חריטות הקיר שלהם זה לא בדיוק מצלמה דיגיטלית.

tapas tapas

New member
מה הבעייה לירות בו?

אין בעיה לירות בקשת הזו כמו כל קשת אחרת. השאלה היא רק מה היעילות והטווח של הקשת הזו. הציורים של הקשתות הם די מדוייקים. נכון שהם לא ציירו ציורים עם תחושה של תלת מימד, אבל הם הקפידו על הפרטים החשובים. למשל היה ניתן להבחין בין קשת רגילה לקשת מורכבת על ידי כך שבקשת המורכבת הזרועות בקצה היו מעוגלות כלפיי חוץ, דבר המאפיין קשת מורכבת בגלל צורת בנייתה.

t3h d00d

New member
נו, בדיוק

אז מה הטעם בזה? אפשר לקחת קשת רגילה הלירות גם לטווח קצר. לא רואה פואנטה בקשת הזאת.

tapas tapas

New member
עכשיו אני מבולבל

בתורת המלחמה כתוב שהקשת המשולשת היא סוג מסויים של קשת מורכבת. אבל לא מוסבר אם יש לה את התכונה של להיות כפופה כלפיי חוץ כשאין עלייה מיתר ולמה ייצרו אותה.

שלב ביניים

הקשת המשולשת היא שלב מוקדם יחסית ביצור הקשת המורכבת, והוחלפה על ידיה בסופו של דבר. במצרים אין עצים גדולים שאפשר לחטוב מהם קשתות באורך משמעותי, ולכן לא מפתיע ששם התפתחה הטכנולוגיה של יצירת קשת ממקטעים קצרים יותר של עץ וחומרים זמינים אחרים (קרן). רוב התשובות לשאלותייך נמצאות בספר, וצריך רק לקרוא אותו בסבלנות עד הסוף.

tapas tapas

New member
אוקי

דרך אגב, איפה יש נתונים של האורכים של כלי הנשק? למשל של הקשת המורכבת? לפי התמונות למשל הערכתי שהאורך של חרב המגל כולל הידית היא בערך 70 ס"מ.

tapas tapas

New member
לא, אין.

אתה בטוח שמסבירים בספר אחר כך על הקשת המשולשת? בגלל שהגעתי כבר לתקופת הכיבוש, ובכל התקופות לפני הוא התחיל עם אמצעי הלחימה, ועל כל אמצעי לחימה הוא כתב את השם שלו ופירט. בפרקים המאוחרים הוא כבר לא כותב על כל כלי נשק בנפרד אלא הוא מדבר על כל מיני קרבות ועל גויי הים והפלישתים.

panters

New member
קצת ידע הנדסי

קשת בנויה בצורת... נו טוב, קשת משום שזהו מבנה מאוד איכותי. כאשר החלק הקשה של הקשת (שאני אקרא לו העץ כי אני לא יודע איך קוראים לו באמת) מתכופף, בגלל התנהגות החומר ששואף לשמור על צורתו (שזו תכונה של החומר שממנו העץ מורכב ולא תכונה כללית של חומרים) העץ יחזור לצורתו כשתשחרר את המיתר והדבר ייתן תנופה חזקה לחוץ מבלי לשבור את העץ. לעומת זאת הקשת המשולשת, סביר שתשבר אם תצור לחץ דומה. עכשיו נשאלת השאלה מאיזה חומר הייתה בנוייה הקשת הזו? אם ממתכת כלשהי אז זו צריכה להיות סגסוגת קשה מספיק כדי שזו לא תשבר ואז אנחנו מאבדים את היעילות של הקשת כי סביר שהיא גם לא תוכל להתכופף. הרעיון היחיד שעולה לי במקרה כזה זה שהמיתר הוא מספיק גמיש ובעל רצון עז להתכווץ. עדיין אני חושב שקשת כזו תהא מאוד מאוד לא יעילה

למעלה