בימנו לא חייבים לדעת לבנות כדי להטיס
רוב חברות הטיסנים מייצרות היום בעיקר ARFים. שהם טיסנים מורכבים. דרושה עבודה מעטה בלבד ע"מ להעמיד אחד על "הרגליים" וללכת להטיס אותו. כדי להתחיל בתחום עם טיסן מונע בדלק דרושה השקעה התחלתית של כ2500 +- ש"ח. יש לרכוש מע' רדיו, מנוע, טיסן, ואיבזור לתדלוק והתנעה. קניה ביד שניה יכולה להוזיל משמעותית את ההוצאה. מהצד השני ישנם הקיטים. שהם טיסנים להרכבה. כן כבר דרושות 2 ידיים טובות ומעט סבלנות. יש לא מעט קיטים שהם מצויינים להתחלה, עם הסברים מפורטים איך וכיצד- כך שהטיסן יצא ראוי להטסה. אל תשכח שתמיד ניתן להעזר בחברי הפורום (אני אישית אשמח לעזור בבניה). לרוב התוצאה יוצאת טוב בהרבה מטיסן מוכן, ברמת ההרכבה עצמה ובאיכות הסופית (כל עוד העבודה נעשתה נכון). מעבר להתרגשות וההנאה שבלראות את יציר כפיך ממריא אל על וחוזר בשלום. אני נכוותי מטיסן ARF לפני שנים רבות, מאז אני משתדל להתרחק מהם- אבל אני חייב לציין את העליה הדרמטית באיכותם. בכל מקרה, אני לא חושב שצריך לללמוד טכניקות ואז לבנות טיסן. להיפך עם הבנייה לומדים. גם אם הראשון לא יצא מושלם, הבא יצא טוב יותר. ודבר אחרון, מומלץ מאוד למצוא מדריך שיהיה עמך בצעדיך הראשונים.