קשת לחיתוך קלקר

הראk48

New member
קשת לחיתוך קלקר

שלום לכולם מישהוא יודע כיצד בונים קשת לחיתוך קלקר? אני בעיקר צריך עזרה עם השנאי. איזה שנאי צריך AC או DC כמה וולט וכמה אמפר במוצא? איפה מוצאים חוט להט מתאים ואיזה עובי? תודה על העזרה

YHS

New member
בודאי שיודעים

זה לא דבר חדש ולכן עלה בפורום מספר פעמים. חיפוש לפי המילה "חיתוך" יתן לך מספר שרשורים בנושא.

frodo

New member
יש יותר מדרך אחת

ליצור קשת. בכל זאת, הקשת שלנו בנויה כך : - שנאי AC ל DC של 12 וולט, שמסוגל לתת 8 אמפר. - השנאי מחובר לחוט להט, מיתר גיטרה חשמלית בעובי 0.016~ (מיתר מי, או E גבוה) - חוט הלהט מחובר למסגרת בצורת H, כאשר הצלעות הצדדיות (צד ימין ושמאל של ה H) חופשיות לנוע סביב החיבור שלהן עם הקו המאוזן של ה H. חוט הלהט מחובר לחלק התחתון של ה H, ובחלקה העליון נקשור חוט חזק, עם גומי או קפיץ, שימתחו את המיתר. *פרט חשוב! אורך התייל חשוב כי הוא משפיע על התנגדותו, ולכן על ההספק והטמפ' שלו. במקרה שלנו התנגדות התייל היא 1.5 אוהם בערך, מתקבל ע"י תייל הגיטרה המדובר באורך של כ- 80 ס"מ. כמו כן מצורפים קישורים בנושא לעיון נוסף ורעיונות - http://members.fortunecity.co.uk/slmohr/rcinterest2.htm - http://www.charlesriverrc.org/articles_foam_vac.htm הקטן

mdreamer

New member
נשארו לי קצת חוטים ממכונת ה CNC שבניתי

אני מעוניין להיפתר מהם. אם אתה רוצה אתה מוזמן ליצור קשר

Guy Z

New member
אם אפשר לשאול

באילו חוטים השתמשת? ובאילו מתח, זרם?

mdreamer

New member
כרום ניקל

יש עקרונית כמה חוטים שאפשר להתשמש בהם אבל הכי טובים הם כרום ניקל בגלל הסיבות הבאות: נירוסטה - יקר, קשה להשיג בעל התנגדות גבוהה ולא מתיח ברזל - לאחר שמתחמם ונמתק לא חוזר לצורתו המקורית - רע מאוד לכנפיים טרפזיות. בנוסף שביר מאוד מיתר של גיטרה - לא יודע לא ניסיתי אבל אומרים שזה טוב פליז - בעל התנגדות גבוהה מדי כרום-ניקל - נמתחים וחוזרים לצורתם המקורית ב 20 מעלות, לא שבירים, גמישים ובעלי התנגדטות טובה לפי דעתי הכי טובים. ההתנגדות נמדדת במטר-אוהם-ל20 מעלות (טמפ' חדר) מכיוון שההתנדות משתנה עם הטמפ' מתח וזרם - אלו משתנים תלויי החוט והחומר שאותו אתה לוקח. ככל שהחוט יותר דק(כן, אני לא טועה) ההתנגדות גבוהה יותר משום שזה משול להעברת אותה כמו מיים בצינור צר יותר - יש יותר לחץ. כמה זרם-מתח (=אנרגיה, נמדד בוואטים) הוא תלוי החומר שאותו רוצים לחתוך ובמהירות. לדוגמה EPP ורונדופאסט דורשים הכי הרבה חום וחיתוך איטי, אח"כ P30, EPS ואח"כ F30 וכ'ו הצורה האופטימלית היא לחתוך בחום הנמוך ביותר האפשרי במהירות האיטית האפשרית - זה כמו חיסכון בדלק במכונית - האצה יותר איטית היא יותר יעילה ומבשבזת פחות אנרגיה. בחיתוך זה משלו לחיתוך מדוויק יותר (הגעתי לרמת דיוק של עשירית ומאית המילימטר לכנפי דאון דיסקוס) את זה אי אפשר לעשות ביד אלא רק בצורה ממוחשבת. עניתי על הכל ? :)

YHS

New member
שתי הערות

אכן מיתר גיטרה טוב מאד לנושא. נבדק ונמצא ראוי. חוט אחר מתאים, נדמה לי שהוא אכן "כרום-ניקל" הוא חוט אבטחה שעושים בו שימוש בתעופה.

shlomo baron

New member
שאלה

המיתר גיטרה הכי דק שיש לי הוא מיתר של גיטרה קלאסית, מספר 4 (רה), הוא לא טוב? עבה מידי? המיתר "מי" גבוה שמדברים עליו פה, בגיטרה קלאסית עשוי מחומר מבודד (פלסטיק או משהו בכיוון).

sagife

New member
המיתר המתאים מנסיוני הוא

המיתר השני (אם מתחילים את הספירה מהכי דק) של גיטרה חשמלית. בהצלחה!

snowball1

New member
פולימרים

מהיכן ניתן למצוא חומר על בניית טיסנים עם שימוש בפולימרים ומאיפה אפשר לקנות אותם?

snowball1

New member
הסוג שמשתמשים בו עבור טיסנים

*מסמיק* מה ההבדל בינהם גם?

YHS

New member
אני באמת לא מבין את כוונתך.

למה אתה רוצה להגיע? אתה רוצה טיסן? אתה רוצה ללמוד טכניקה מסוימת? אנא, תסביר.

snowball1

New member
לבנתיים אני רוצה ללמוד טכניקות

ואח"כ כבר לחשוב על לבנות טיסן :)

YHS

New member
או קיי....

טכניקות של מה? טיסן בסיסי בונים מבלזה.

snowball1

New member
חחחח אם היתי יודע של מה

אני רק מנסה להיכנס לתחום לאט לאט

YHS

New member
אשמח מאד לעזור

בכנות, כאשר תדע מה אתה רוצה. בינתיים אתה מוזמן ל"קישורים", לשוטט שם קצת. אולי תעלה על משהו מעניין. נסה ב"יסודות ה RC" וב"שרשורים של חברי הפורום".

GOSFRABA

New member
בימנו לא חייבים לדעת לבנות כדי להטיס

רוב חברות הטיסנים מייצרות היום בעיקר ARFים. שהם טיסנים מורכבים. דרושה עבודה מעטה בלבד ע"מ להעמיד אחד על "הרגליים" וללכת להטיס אותו. כדי להתחיל בתחום עם טיסן מונע בדלק דרושה השקעה התחלתית של כ2500 +- ש"ח. יש לרכוש מע' רדיו, מנוע, טיסן, ואיבזור לתדלוק והתנעה. קניה ביד שניה יכולה להוזיל משמעותית את ההוצאה. מהצד השני ישנם הקיטים. שהם טיסנים להרכבה. כן כבר דרושות 2 ידיים טובות ומעט סבלנות. יש לא מעט קיטים שהם מצויינים להתחלה, עם הסברים מפורטים איך וכיצד- כך שהטיסן יצא ראוי להטסה. אל תשכח שתמיד ניתן להעזר בחברי הפורום (אני אישית אשמח לעזור בבניה). לרוב התוצאה יוצאת טוב בהרבה מטיסן מוכן, ברמת ההרכבה עצמה ובאיכות הסופית (כל עוד העבודה נעשתה נכון). מעבר להתרגשות וההנאה שבלראות את יציר כפיך ממריא אל על וחוזר בשלום. אני נכוותי מטיסן ARF לפני שנים רבות, מאז אני משתדל להתרחק מהם- אבל אני חייב לציין את העליה הדרמטית באיכותם. בכל מקרה, אני לא חושב שצריך לללמוד טכניקות ואז לבנות טיסן. להיפך עם הבנייה לומדים. גם אם הראשון לא יצא מושלם, הבא יצא טוב יותר. ודבר אחרון, מומלץ מאוד למצוא מדריך שיהיה עמך בצעדיך הראשונים.

mdreamer

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בקלקר

מעין (שם מדהים לפי דעתי), אתה כל כך צודק. היום כל אחד יכול לחנות ולקנות טיסן ללא כל רקע. לפי דעתי האישית זה דבר לא טוב. כשבונים את הטיסן מאפס או לפחות מקיט זה מלווה בהרבה התלבטויות של "למה?" ו"איך?" את הידע הזה מי שקונה ARF מפסיד לעומת מישהו שבונה לדוגמה בקלוב התעופה - הבניה מלווה בהסברים על המבנה כולל ההשפעה שלו מבחינה של אוירודינאמיקה. רמת ההטסה וההתמודדות עם תקלות בהתאם. אחחחח אחחחח... תרבות הצריכה המודרנית והחומרנית. שימו לב שהשאלה הראשונה שואלים אתכם כשאתם מטיסים זה "כמה זה עולה?" ולא כמה זמן השקעת בזה. הפכנו עם של פלסטיק.

למעלה