קשת בכפות הרגליים

קשת בכפות הרגליים

דר' שלום רב, אני סובל מקשות בכפות הרגליים, הרופא שלי שם לב גם שהעמידה שלי אינה טובה ואני מקפל את האצבעות שלי פנימה כך אני גם מגדיל את הקשת. אני סובל מכאבים בקרסוליים ובשוקיים. הציין גם כי אני חולה בתסמונת הפיברומיאלגיה מזה כשנה. לאור הנ"ל מספר שאלות: 1. האם קיימת דרך "לתקן" את הקשתות?/ להקל על הכאב? 2. האם פטור מנעלי צבא יכול להוריד את המעמסה על הרגליים? 3. האם הנפיחות בכפות הרגליים קשורה למעמסה על הגוף עקב הקשת? אודה לך על התייחסותך.

כפות רגליים

1. ניתן באופן כירוגי לתקן הרבה דברים, אך לא תמיד הניתוח גורם להרגיש יותר טוב. 2. כן. 3. ייתכן, אך לנפיחות הרבה סיבות וכדאי להבדק ע"י אורתופד.

מבנה כפות רגליים

שלום לך, יש מבנים שונים של כפות רגליים: יש רגל עם קשת נורמאלית-ממוצעת, קשת גבוהה, רגל שטוחה גמישה, רגל שטוחה קשיחה. במקור, נולדנו ללכת יחפים על חול. החול תומך את כל מבנה כף הרגל בצורה טובה. החול גם סופג חלק מהזעזועים, וכך הם לא נספגים בגוף שלנו. העקבות בחול הן סימן לזה שחלק מהאנרגיה של הצעד נכנסה בחול. בעולם המודרני אנו הולכים עם נעליים ועל משטחים קשים. זה אומר שהגוף שלנו סופג את הזעזועים מהדריכה. זה מחליש את הגוף - את כפות הרגליים, הקרסוליים, השוקיים, הברכיים והגב. במקרה שלך, ציינת שהקשת היא גבוהה. במצב כזה רוב הדריכה מתרכזת בעקב ובחלק הקדמי של כף הרגל. כך יש הרבה לחץ על נקודות אלה. צריך לחלק את עומס הדריכה אצלך כך שתשתף עוד חלקים בכף הרגל בדריכה. צריך להגן על הגוף דרך שימוש בנעליים נכונות ובמדרסים טובים. את כל זה תוכל להשיג באמצעות מדרסים בשיטת E.F.S להסברים על השיטות להכנת מדרסים, יש מאמר בנושא בפורום זה. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

למעלה