קשתות

אפי1965

New member
קשתות

http://www.אומנויותלחימהמסורתיות.co.il/61/יריה-בקשת

שוב שלום לנוכחים. אני משער שאחד התפקידים העקיפים של פורום הוא להפיץ את האומנויות ולחזק את המורים המפיצים .
אתמול עברה בהצלחה סדנת קשת ראשונה. מצורף מאמר מורחב מעט וסרטון מהדוג'ו.סדנאות נוספות מתקיימות בכל שבוע.
אשמח אם תעזרו בקידום האומנות ותעבירו את הקישור הלאה. תודה,אפי http://www.אומנויותלחימהמסורתיות.co.il/61/יריה-בקשת

מנסה לצרף קישור פעיל, ושאלה

הקישור:
http://www.xn--4dbicaabanqcc5awgbx0a1k3ajc.co.il/61/יריה-בקשת
(קישורים בעברית עלולים לצאת מחורבשים בגלל המנגנון של תפוז)

והשאלה: בסרטון אתה יורה שני חיצים, שניהם ממה שנראה לי כחצי-מתיחה (היקיוואקה) ולא מתיחה מלאה (קאי). במתיחה מלאה כמו שאני מכיר, כף היד ליד הפנים והמיתר כמעט נוגע בלחי; משתדלים למתוח למלוא אורכו של החץ, כך שראש החץ יגיע לקשת. בסרטון (דקה 2:34, 4:30) אתה משחרר את החץ כשיד ימין לפני הפנים, לא לצידם. חלק גדול מהחץ נשאר בצד הרחוק של הקשת.

מה הסיבה לכך?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oTrvzFK7Ds8

סיסטמתי

New member
יש עוד דברים מעניינים...

לדעתי האחיזה היא אחיזה מזרח תיכונית (מערבית) ולא אחיזת אגודל.
אין נעילת מרפק של היד שאוחזת בקשת.
והוא יורה נטורל, ללא כפפה.
השערה שלי, שזה נובע ממגבלות הקשת שהיא Stick bow פשוטה ולדעתי או קשה מדי או ללא למינציה ועשויה להשבר בדריכה מלאה.
אבל אלו השערות בלשיות בלבד.

בקשת מערבית, גם אני אוחז עם האצבעות. כפפה,

עניין של טעם (ושל כמה אתה יורה, וכמה אתה מוכן לסבול באצבעות).

אבל נראה לי שמה שאני עושה לא מחייב את אפי, ואני סקרן לשמוע ממנו למה הוא יורה כך ולא אחרת.

סיסטמתי

New member
אני אנסה להסביר...

ושוב אלו השערות בלבד, אבל זה מה שנשאר אחרי שנושרות השיערות:

אפי מדבר על " 4 רמות לימוד: חיקוי,לימוד,אנטליגנציה ורוח" והוא רומז לכך שהשאלות מתייחסות לשלבים הראשונים ולנושאים הטכניים של ירי בקשת.

להבנתי, הוא טוען שאפשר לעשות קיודו בכל ציוד ובכל טכניקה. ממש כמו שבאקידו העיקר הוא לא הטכניקה אלא היא משמשת כסולם להגיע לרוח, כך גם בקיודו, רוח הקיודו נושבת בנוצותיו של החץ הנורה מכל קשת ובכל סגנון ובתנאי שרוחו של היורה היא רוח הקיודו.

אני כשלעצמי, מקווה כהרגלי, שלא הפצתי יותר מדי אויר חם (רוח) בתגובתי זו. דומה שיש מספיק רוח בטקסטים של אפי...

ינוקא1

New member
ואאאווווו !!!

זה גם מה שאני מאמין בו בכל ליבי לפחות בתחום הריפוי.

אני חושב שתהליך הוא דו כיווני -
קודם אתה אתה לומד טכניקה ומגיע לרוח (דרך ארבעת השלבים שאפי מנה בתגובתו - המדהימה בעיני)
אחר כך אם הגעת לרוח , היא תלמד אותך טכניקות - כלומר אתה יכול גם "להוריד" מהרוח דברים כלפי מטה וליצור טכניקה חדשה הנצרכת אליך.

ויש "רוח" לריפוי , יש "רוח" ללחימה , יש "רוח" לציור , ויש "רוח" לכל אומנות שהיא .

אם קלטת , למשל , את רוח הריפוי - היא יכולה ללמד אותך שיטות ריפוי שלא למדת כלל.
כנ"ל אם קלטת את רוח הלחימה , כנ"ל אם קלטת את רוח כל אומנות שהיא - אתה יכול להגיע דרכן לאומנויות קרובות דרך הרוח.
זה בערך כמו "לאחד בועות" במרק.

כנ"ל אם אתה עוסק בציור , למשל , אתה יכול דרך הציור להבין גם אומנויות שנראות לא קשורות - וזה משהו שגם מוצאשי כתב למיטב זכרוני , והוא עצמו עסק בציור ובסיוף.

ובסופו של דבר יש גם "רוח" אחת גדולה לכל האומנויות - כי בשורש כל האומנויות נמצאת רוח אחת.
(ואם מישהו הגיע לשם , אז כשהוא זורק אבנים יוצא לו בניין . . .לא שאני מכיר מישהו כזה)

בכל מה שאנחנו עושים הרוח גם לומדת וגם מלמדת , ובסופו של דבר רק הלימוד של הרוח זה הלימוד האמיתי וזה מה שנשאר.

והבהרה מיוחדת לאמיר אייקידו - אין לי רקע משמעותי באומנויות לחימה !!!

יש הבדל בין אמנות ואומנות.

בגישה הראשונה, אתה יכול לזרוק צבעים על הדף, ואין כל מבחן אבסולוטי האם זה טוב או רע, אלא רק מבחן הטעם האישי. בגישה השניה, יש מבחן אובייקטיבי. אם אתה זורק אבנים ויוצא לך בניין, והבניין אח"כ נופל על היושבים בו, אתה עלול למצוא את עצמך בבית סוהר.
כאן בפורום אנחנו בדרך כלל חושבים שאומנויות הלחימה הן מהסוג השני, כלומר, יש מבחן אובייקטיבי שאם תיכשל בו, עלול להיות מחיר לא נעים בכלל. ואנחנו מצפים מאנשים שרוצים "לבנות בניין" שיוכיחו ששיטת הבנייה שלהם עובדת, אם במבחן מעשי, ואם בהסתמכות על מבחנים מעשיים בעבר (כלומר השתייכות לזרם לימוד עם קבלות).
מי שרוצה לזרוק אבנים בלי לבדוק אם אנשים יכולים לגור בערימה שתיווצר, יתכבד ויקרא לשיטה שלו בשם אחר, למשל "אומנות תנועה". יש כמה וכמה שיטות כאלה, מכובדות ונפלאות, שזנחו את הפאן השימושי של אומנויות הלחימה ומתמקדים באספקטים אחרים כגון אסתטיקה או הרגשה טובה. סבבה. האנשים שעוסקים בהן כנראה לא מבינים הרבה באומנויות לחימה.

מיתר נדיר, שגם היא לא מבינה הרבה באומנויות לחימה, תאכלעס.

amir_aikido

New member

ינוקא1

New member
מה שגיליתי

בריפוי , הוא שלפחות מבחינתי אין הבדל בין אמנות ואומנות - אני מודע לכך שישנן גישות אחרות.

גם ריפוי הוא תחום בו בסופו של דבר חשובה התוצאה.
אבל גיליתי שכאשר אני מתמקד ב"אומנות" הסובייקטיבית שלי ולא ב"תוצאות" , הטיפולים עובדים הרבה יותר טוב.
גיליתי שהחוש הכי מרכזי בריפוי , מבחינתי , הוא החוש האומנותי.

זה מאוד מפחיד לסמוך על זה ולא על מדדים "אובייקטיביים" , וכמובן צריך להיזהר שלא לעשות שטויות חסרות אחריות , אבל כמו שאומן מרגיש איזה צבע לשים כאן , ואיזה תו לשים כאן כדי שיצא משהו "הרמוני" (או אפילו איזה תבלין לשים באוכל כדי שיצא הרמוני) גיליתי שזה בדיוק מה שאני צריך לעשות בריפוי.
עומדת מולי חוסר הרמוניה מסוימת שיצרה בעיה , ואני צריך עם "חוש ההרמוניה" האישי שלי לשים מחטים \ ללחוץ לחיצות \ להשמיע קולות \ להגיד דברים מסוימים וכו' וכו' כדי להחזיר את המצב להרמוני.

זו גם הדרך לעבוד עם צ'י :
צ'י קיים בכל דבר , אך הוא נמשך למבנים הרמוניים מסוימים , ונדחה ממקומות אחרים.
לכן עבודה עם צ'י תמיד תהיה סובייקטיבית. עבודה עם צ'י זו אמנות !

צייר או מוזיקאי (אמיתי !) הוא מבחינתי אדם שעוסק בצ'י גונג.

כפי שראיתי ששימת הדגש על האומנות יוצרת ריפוי בסופו של דבר , אני מאמין שכך זה גם בלחימה.
האם זה אכן כך - אני אבדוק בשנים הבאות.

כרגע אני באמת קורא לשיטה שלי "צ'י גונג - כהן סטייל"
וכרגע היא מוגדרת כאומנות תנועה לשם ריפוי ולא כלחימה.

(כמו שבטאי צ'י יש "יאנג סטייל" \ "צ'ן סטייל" וכו')

העוג

New member
צ'ועית בטשולנט

ובקיצור, אם שאלת ברצינות, כנראה שאלת את העוג הלא נכון.
אישית, אני לגמרי לא מאמין, לא בדת, לא בכח עליון, לא באנרגיות טמירות, הסיבה לא לעבור תחת סולם היא לדעתי כי עדיף לטפס עליו, חתול שחור זה מטופל שבעליו ישלם, בלי עין הרע
.
אני לא קשור לכל העולם [החיובי לגמרי], של חינוך בני נוער באמצעות אומנות הלחימה, אבל התפישה שלי אומרת שבמצב כזה, אומנות הלחימה [כמו הזכות לצפות ולסייע בניתוח או אילוף בעלי החיים -ועם התחומים האלה גם עם נוער קשה יש לי נסיון], היא בעצם הגורם שמושך ומחבר את האובייקט למטפל ולא דרך או מהות החינוך].
"לימוד הרוח" אם אני מבין אותך נכון, ויכול מאד להיות שלא, הוא ניתוב של דברים שכבר קיימים באדם מהבית, מהשכונה, מבית הספר, מרכיב גנטי מסויים ועוד לכלל יצירת סיפור וקוד התנהגות שהתלמיד פועל לפיו.
כמבוגר שלומד א"ל, אני מאמין יותר בלימוד טכניקות וחזרה עליהן, תוך בדיקתן מול המציאות בקרבות ידידותיים [למישהו יש מילה בעברית לספארינג? - לפנות לאקדמיה?].
באופן התרשמותי, תשובה לשאלה טכנית שהיא בעצם משל על רוח, היא בעצם "עשה לך מנהג קבוע, עזוב אותי כל השבוע".
באופן שבו חונכתי ולומדתי, אני 'מתוכנת' לשאול מאיפה למדת את השיטה, איך פותחה הטכניקה, מה המטרות, מה החלופות ואיך זה עובד טוב יותר מאשר שיטות אחרות שקיימות. בין ירי בקשת, הנפת חרב או נעיצת מחט, אין הבדל לשיטתי.
אם מדובר על "דו" כשבחלק מהמטרות גם השאיפה ל'זן' דרך ביצוע טקסי, מדיטטיבי של פעולה גשמית כמו ירי בקשת, ויש דגש על מרכיבים אסטטיים בביצוע, על תזמון, נשימה נכונה, אחיזה נכונה וכו... אז, "חומוס עושים באהבה [ולפי המתכון המקובל] או לא עושים בכלל". אם מצאת שיש צורך במודיפיקציה או שיש שיפור בשינוי - תסביר למה.
אם אתה משתמש בפלטפורמה של שיטה מסויימת כדי לפתח שיטה משלך שהיא בסופו של דבר שונה, תגיד שמה שאתה מוכר זה אותו שניצל בנוסח וינה מעוף או חזיר ולא מאכל העגל המפורסם. אם מה שאתה עושה הוא מתוך אמונה שכך הוא יותר טוב הצורך להסביר את עצמך ומה הביא אותך לשפר את השיטה הקיימת, ינבע ממך כמעיין שופע.ובגילי עוד זכור לכולם ש'תואם IBM יותר טוב מIBM . אם השוני הוא מתוך אילוץ של חוסר בציוד המתאים למשל, מן הראוי שתסביר את עצמך, ואם כמו 'מרפא מסויים' קמת בבוקר ונחה עליך ההשראה "קום רפא את בני ישראל ולמד אותם גם אומנות לחימה שהזית בלילה, קרא לכך שיטת .."....." ...
ולא בשם של שיטה קיימת, כי מכירת בשר עוף בפתיתי לחם כ'שניצל וינאי' זו הונאה.

הפסקא המסכמת מבטאת גם את גישתי

..."אם אתה משתמש בפלטפורמה של שיטה מסויימת כדי לפתח שיטה משלך שהיא בסופו של דבר שונה, תגיד שמה שאתה מוכר זה אותו שניצל בנוסח וינה מעוף או חזיר ולא מאכל העגל המפורסם. אם מה שאתה עושה הוא מתוך אמונה שכך הוא יותר טוב הצורך להסביר את עצמך ומה הביא אותך לשפר את השיטה הקיימת, ינבע ממך כמעיין שופע.ובגילי עוד זכור לכולם ש'תואם IBM יותר טוב מIBM . אם השוני הוא מתוך אילוץ של חוסר בציוד המתאים למשל, מן הראוי שתסביר את עצמך, ואם כמו 'מרפא מסויים' קמת בבוקר ונחה עליך ההשראה "קום רפא את בני ישראל ולמד אותם גם אומנות לחימה שהזית בלילה, קרא לכך שיטת .."....." ...
ולא בשם של שיטה קיימת, כי מכירת בשר עוף בפתיתי לחם כ'שניצל וינאי' זו הונאה."

סיסטמתי

New member
.. גם עושה גאזים, כך ברוח ובדם כמאמר שכנינו.

נפדה את כל מה שצריך לפדות.

בלימוד הרוח אכן התכוונתי לשינוי, אבל שינוי הנפש (במגמת שיפור יש לקוות). והאם יש דרך השפעה אחרת על הנפש מלבד ההתעסקות דקדקנית יותר, או פחות בכלים גשמיים. הטענה של אפי (כך אני מניח
) היא שניתן לעשות את זה.

בלי להכנס להגדרות של רוח או נפש ותורת ההכרה. ברור שיש הרבה אנשים שמתעסקים בדברים הרוחניים האלו וחלקם אפילו מתפרנסים לא רע מכך, ולכן יש ערך לדיון בנושא.
ההקשר לא"ל הוא בכך שעיסוק בה משפיע על הנפש ונובע ממנה, אחרת היית מן הסתם כמבוגר שלומד א"ל, יכול לבחור ריקוד או התעמלות מסוג אחר.
כמובן שכמעט כל עיסוק משפיע על הנפש ונובע ממנה, אבל א"ל באספקטים שאני מדבר עליהם ומן הסתם גם הסיבות שאתה עוסק בה, נובעים ממניעים אלקטיביים פנימיים ולא ממניעים השרדותיים חיצוניים. אלא אם אתה נוהג להסתובב עם חרב Hand an a half בדרכך לעוד חתול מרוצה.

לכן הבחירה בא"ל היא בחירה של הנפש וככזו היא מיצגת את רצונה בשינוי.
למה שינוי? מכיוון שעיסוק בתחום הזה קשור להשקעה של אנרגיה הבאה לידי ביטוי בזמן, כסף, מאמץ ולעיתים כאב. מכיוון שבטבע אין אובדן אנרגיה אלא רק שינוי מצב, מתבצע שינוי. כיוון השינוי הוא חיובי עד לאיזון עם ההשקעה, מכיוון שההשקעה נמדדת כאמור במונחים שליליים.

זו אגב הסיבה העקיפה להבדלים בין אמנות לחימה וספורט לחימה - ספורט לחימה מעמיד כנגד ההשקעה האנרגתית הגדולה את סיפוק האגו כתוצאה מהזכיה. ולכן במקרים רבים קורה שעיסוק בספורט לחימה אינו מעודד שינוי חיובי בנפש. במקרים בהם ספורט לחימה הינו מקצועני, ישנה התניה אופרנדית כתוצאה מהתגמול החומרי האקסטרינזי, שמגדילה את האגו עוד יותר. למעשה הספורטאי המקצוען, במצבים קיצוניים משקיע מאמץ בטיפוח האגו. עד למצבים בהם ישנה קריסה של הנפש מכיוון שנפגם האיזון בין הצרכים הבסיסיים של האינדיבידואל, הצרכים החברתיים, וגודל הביצים שהוא מתחיל לחשוב שיש לו.

מניסוחך, האופן שבו חונכת ולמדת עושה שימוש מושכל בקוגניציה כאחד מהחושים שיש לרצות אותם בכדי להביא לשינוי. ולכן אתה ורבים אחרים מאמינים "בלימוד טכניקות וחזרה עליהן תוך בדיקתן מול המציאות בקרבות ידידותיים".
אחרים דוגלים בתרגול הגוף ללא הסברים ובדיקות, ונוספים עליהם כאלו הדוגלים בתרגול הנפש (מדיטציות וזאזנים למינהם). כשהמשותף לכולם הוא נושא התרגול.

אני לא נכנס כרגע לחוסר הבהירות לגבי שיווק השיטה ולמה לקרוא לירי של חצי דריכה בקשת קצרה, קיודו; כשרוב העולם עושה את זה בדריכה ארוכה מאוד בקשת ארוכה מאוד.
השאלה המעניינת היא האם ניתן להגיע לשינוי ללא תרגול. דהיינו בהשאלה, האם ניתן לעשות איקידו בלי איקידו. שזה בדיוק ההבדל בין אונטולוגיה לאפיסטמולגיה.

אפי מדבר (שוב, אני מניח) על האפיסטמולוגיה של הקיודו (חווית השחרור מהדריכה, הצליל של החץ שנורה, האיחוד בין הרחוק לקרוב) בעוד שכולנו מתרכזים בפרטים הקטנים של האונטולוגיה של הקיודו (כמה המרפק ישר וכמה הקשת קצרה).

זה שניתן להגיע להכרה ולשינוי הרוח מתוך תרגול האונטולוגיה של התנועות זה ברור. זה שהדיון על כך הוא עקר במובן זה שאינו מקדם את התרגול באותו אופן שצפיה בסרט פורנו אינה מקדמת כניסה להריון, גם זה ברור. ואולי גם מפה ההסתייגות של אפי מהשאלות של דוד.

עם זאת לטעמי ישנה דרך לשינוי הנפש גם ללא תרגול א"ל או אחר (...ולא, לא דרך תרופות). קיצור דרך זה, קיים משכבר הימים ומתבסס על שורש דומה לאמנות... והוא האמונה. האמונה מתבססת על שיעבוד לגורם חיצוני, כשבתמורה לאובדן החופש של הנפש, מקבלים את אובדן הצורך בשינוי ומכאן את השלמות אליה הנפש שואפת.

בקיצור, אם תאמין שהמהות היא שניצל וינאי, זה לא משנה מה תאכל, זה יהיה שניצל וינאי, ומחקרי צרכנים מוכיחים את זה כל הזמן. לדוגמה ערך מותג של משקה קל משתקף בטעם המורגש על ידי השותה ברגע שהוא מודע למותג. וזה נבדק לא בשאלונים אלא נוירולוגית.

אז מה המסקנה?
צבר, הנה אני בא.

העוג

New member
תרשה לי לצאת חוצץ - מספר פעמים

ראשית: הססמא של נותן שירות " בדרך לעוד לקוח מרוצה" היא עוד דוגמא לנסיון להביא לשינוי תודעתי תוך תרגול של ההפך =
= המציאות היא "מאחר לעוד לקוח מעוצבן" נכון לצערי, לא רק לגבי, ולא רק לבעלי מקצוע בארץ אלה לכל אחד שמנסה לרצות קהל לקוחות שלם, בכל מקום שהייתי בו בעולם [ בד"כ כמקבל השירות דווקא].
חלק מהתרגול, ואם תרצה במסגרת השאיפה להארה וזן, ללמוד לקבל- "להכיל" את האיחור ולא להתעצבן מאחד הכוחות העיקריים של הקוסמוס

באשר לחתול המרוצה [ מהתגובה שלו כשאני מגיע בד"כ כמו גם של הכלב שלפניו או הארנבת שאחריו, אני מבין שמצידם הוט' היה יכול לאחר עוד, אבל כמאמר הפולניה, 'אני כבר לא ניילבת'], אנח אכן מגיע אליו עם חרב יד וחצי במכונית, אבל כמו סמוראי מנצח בסרטים מסוג מסויים, אני לא מוציא אותה משם. דה סירינג' איז מייטיאר דן דה סורד, כידוע.
אם אתה מדבר על נסיון לשינוי שלא דרך תרגול פעולות, לרוב זה דרך סוגסטיה, וזה דורש לרוב גם תרגול וחזרה בדמיון בעצם. בהבט של התרגול והחזרה, אין הבדל, ההבדל שאני רואה כן, זה בתוצאות המעשיות [ חוץ מבמעשיות ].
אם נחזור לדיון שפתחת בנוגע לבחירה שלי בא"ל שאני לומד, אז, בהחלט בחרתי לעסוק בא"ל ממניעים השרדותיים =>ההכרה שאם אני לא אוריד את הכרס, אשחרר קטכולאמינים בצורה ספורטיבית כלשהי, ואעשה משהו נגד התנוונות הגוף הבאה עם הגיל והשוורמות, חיי העלובים יארכו פחות מאשר אם אתחיל לעשות פעילות ספורטיבית כלשהי. ההכרה הזו באה עם רצון סותר, גם להכרה הנ"ל לכאורה ובטח להנחת היסוד של כבודו, שהאדם /העוג במקרה דנן, רוצה בשינוי. בחרתי במה שידעתי שאוכל להתמיד בו גם בגלל שיש מסגרת עם מורה ותשלום וקבוצה שלא נעים להבריז לה, וגם כי מה שאני עושה נראה לי עוד קודם לעשיה הראשונית כיף. וידעתי שמה שלא אהנה ממנו, לא יאריך ימים כפעילות ספורטיבית בונה [או מפרקת מחק את המיותר].
מאחר וידעתי שרוחניות, אנרגיות מדים וקידות פחות מעניינים אותי, וגם השעות התאימו ובכלל, מסתבר שאני לפחות כן חיפשתי את השינוי דרך תרגול ולימוד ועם מינימום שינוי
. אחד הדברים שגילי המתקדם לימד אותי, הוא שבסה"כ למרות הרצון להתבלט ולהיות שונה, אני לא כלכך שונה כמו שהייתי רוצה לדמיין שאני. => יש לא מעט אנשים שבוחרים את הא"ל שהם עושים מאחר והיא מתאימה מראש לאופי ולנטיות שלהם ומחייבת פחות שינוי מנטלי מודע , מא"ל אחרות.
אבל כל זה ועוד זו רק הליכה מסביב לזה שאם אתה כן מחפש שינוי, אתה צריך 1 לדעת איפה אתה נמצא, ו2 מהי הדרך בה אתה הולך, ואם אתה לא ישר עם עצמך או המדריך שלך לא ישר אתך, תגיע במקום מא, לב, עוד חלילה מח, לת.
כמובן אם הרעיון הוא ללכת כי כולם הולכים - אז זה בעצם לא משנה לאן בעצם הם הולכים [העוג מתעצל לשים קישור לשיר- 'צטער].

סיסטמתי

New member
ברור לך שההתייחסות שלי לא הייתה אליך...

ואל הקטכולאמנים שלך.
אלא למה שאפי ברוב תבונתו ניסה להגיד (אני מניח).

באשר לשינוי שלא דרך פעולות - אם הוא קשור בתרגול דמיון ותשומת לב, אנחנו עדיין נשארים בגדר המיומנויות המדיטטיביות שלמרות שחלקם אינו פיזי הן עדיין מצריכות תרגול. אמונה לעומת זאת, לא חייבת בתרגול.

לגבי התחושה שהזכרת, שהבחירה האישית שלך (ב- ACT כמדומני) נבעה משיקולים של ספורט, שעות נוחות והנאה מהפעילות. אני לא משוכנע לחלוטין שאתה נשאר שם רק בגלל שהשיעורים של קבוצת הפילטיס הם במועדים אחרים...

לגבי הדרך והשינוי - גם פה אני חושש שיש מחלוקת ביננו. שינוי לא מצריך ידיעת מקום במרחב וגם לא דרך לאן שהוא. מספיק שנגמר האוכל בסביבתך הקרובה וכבר תצא לרעות בשדות זרים. זה לא מזיק כשאתה יודע לאן אתה הולך, כמו איילי הצפון. אבל, מאידך זה לא הכרחי, במיוחד כשהשיקולים הם של פרט ולא של עדר.

העוג

New member
רק על עצמי לברבר ידעתי

וקצת רציתי להוציא את הדיון ממישהו אחד ספציפית, שאחרי הכל, הויכוח שלי הוא לא אישי איתו, [מה לי ולקיודו, אני בפירוש רק משחרר חיצים , ורוח, בחצר אם כי עם החצים אני משתדל לפגוע], וגם לא עם השני שקופץ פה עם 'רוח ורוח ורוח'.
לגבי אייל הצפון, אם יחליט לצאת בחורף לחפש מרעה בצפון? או ייצא מגן החיות הממוזג בנוה המדבר בג'דה לחפש מרעה טוב יותר מסביב...רוצה לאמר, השינוי הוא טוב רק אם הוא לטובה, ובשביל זה צריך אמות מידה. דע מאין באת ולאן אתה הולך, זה לא ממני.
לגבי הבחירה האישית שלי, ושוב, ניסיתי לצאת ממני לכלל, רציתי להדגיש שהיא דרשה ממני מה שפחות שינוי כלומר מראש התאימה לי יותר מכל בחירה אחרת - מה שלדעתי כנראה כל שיטה שמישהו בוחר בה ולא כשהיא השיטה היחידה שמלומדת לייד בית הספר שלו או גן החובה, ושהוא גם נשאר בה מבחירה לאותו אדם. [וראה ההנחיות לבחירת השיטה של הפורום].
אחרון: אמונה.. מה זו תפילה בשעות קבועות, טקסים, מצוות עשה שמכוונות לשעות קבועות ביום וכמובן מדיטציה כחלק מהדת אם לא תרגול. דת ואמונה זה די כמו love&marrige לפחות באספקט שהדת דורשת הפגנת אמונה ומנסה לתרגל אותה תדיר.

למעלה