קשתות - מי יודע

קשתות - מי יודע

ידוע לי על הקיודו בדרום, אבל מעבר לכך, האם מישהו יודע על איזו מיסגרת ניתן ללמוד קשתות (קיודו או מערבית), בעיקר באזור הצפון? האפור, שיודע שזה לאוו דווקא הפורום הכי נכון לשאול, אבל עדיין.

אם תכופף לי את היד...

כלומר, תארגן אולם וקבוצה, אני עלול להסכים ללמד במרכז. על אחריותך
לענין, שמעתי על מישהו שלימד קיודו לעיוורים, ברחובות. אין לי מושג מי הוא, מה שמו, או איפה הוא מלמד, אבל אולי בארגוני עיוורים ידעו?

כמה אנשים בקבוצה?

המתעניינת העיקרית היא ידידה שלי מהקריות, אבל אני בהחלט גם בעסק וחושב שאוכל לארגן עוד כמה חנונים שלהלחם על חרבות וסכינים לא מספיק להם אז הם רוצים גם קשתות. שיעורים בטיפוס על קירות והטלת כשפים אחר כך. אבל ברצינות - אם תהיה קבוצה במרכז אני אוכל לשכנע אותה לבוא (הצפון רחוק לך, נכון?). כמה אנשים תוגדר אצלך כ"קבוצה"? האפור, שחוזה גדולות ונצורות לגג של גן העיר, ולאנשים המופתעים באבן גבירול למטה...

אמרתי "אולם" - לא במקום פתוח!

לצורך העניין, "אולם" = מטווח, שאין חשש שחץ טועה יצא ממנו ויפגע בעוברי-אורח חפים מפשע. אם מדובר באולם-ספורט, יש לוודא שאין דלת או חלון בצד שאליו יורים. גודל קבוצה - אפשר להתחיל מ-10, לא יותר מ-20. קח בחשבון שלא מדובר בתחביב זול - קשת באיכות סבירה-מינוס תעלה כ-500 ש"ח או יותר, חיצים באיכות טובה (אין טען לקנות אחרים) עולים מעל 30 ש"ח לאחד. על רשת-ביטחון ומטרה תרשה לי לא לדבר בכלל... דבר נוסף: אני לא יודע (ולכן כמובן לא מלמד) "קיודו" - למדתי לעבוד עם קשת מערבית בטכניקת-נשימה של קיודו, ובמשך-הזמן אני מוצא שיותר ויותר ממה שאני עושה הוא יישום של טאי-צ'י על קשת. כך שמי שמחפש "מסורת", צריך לחפש במקום אחר. לשיקולכם

שדה פתוח זה לא טוב?

כי אם כן, יש מקום מדהים שאני חושב עליו. הקשת שאתה מדבר עליה היא קשת מערבית או קשת יפנית? ואם אנחנו כבר פומביים - האם מישהו יהיה מעוניין בשיעורי קשתות במרכז? האפור

שדה פתוח מוגבל לשעות האור, ולמזג-

אויר יפה. יש בעיה טכנית של מתיחת רשת-ביטחון מאחורי המטרה, אחרת נצטרך לחפש חיצים שהחטיאו (הרבה). בעיה טכנית נוספת: אכסנת ציוד (רשת-ביטחון, מטרה, עמודים לתליה...). מדובר בקשת מערבית, כזאת שאפשר לקנות ב"עולם הנשק".

יש לך איזשהו נסיון עם איך נגשים

למטווחים? "שלום מטווח יקר. אני והחברים הפסיכים שלי רוצים לירות בקשת גדולה ומפחידה במטווח שלכם. מה אומרים? האפור

לא הסברתי נכון.

"מטווח" לקשתות יכול להיות אולם ספורט, אם קיימים בו תנאים מסויימים שהזכרתי (היעדר חלונות ודלתות בצד אליו יורים). לא חייב להיות מטווח לנשק חם.

bizhar

New member
תגיד לי גוטמן, מטר לא מספיק?

עכשיו אתה רוצה להרוג כל מה שזז במטווחי קשת? איפה תעצור?!

Erunaamo

New member
../images/Emo45.gif

ובהתחשב בזה שכבר יש לי את רוב הציוד, אני לא רואה סיבה להפסיד כזאת הזדמנות. ואגב, דוד - ב"עולם הנשק" אפשר לקנות גם אומי לקיודו, אבל רק בהזמנה מיוחדת, ובמחיר, הממ..., מיוחד.

חנונים של חרבות וסכינים

מכיר כאלו בצפון, אם כבר הזכרת את הקריות והכל? נשמח למצוא כאלו לקבוצת האיידו בחיפה... איל, שחוזה גדולות ונצורות לגגות ת"א בכלל, שאחרי פרדס חנה-כרכור הם הם המשתלה של המדינה, ולא משנה לאיזה צמח בדיוק

Erunaamo

New member
ובקשר לקשתות מערבית-אולימפית-נטו

(=איכס! עדיף כבר ללמוד קליעה בנשק חם...) יש את זה.

למעלה