קשר רדוף ריבים.

קשר רדוף ריבים.

שלום לכולם.. אני כותבת לכם כי אני ממש אובדת עצות.. אשמח לקבל את מלוא רצינותכם לבעיה שלי. אני בת 18, ויש לי חבר בן 19. אנחנו יוצאים מגיל 15 וחצי, כלמר שנתיים וחצי יחד. מהיום הראשון שנפגשנו התחלנו לריב. אין בינינו התאמה ותקשורת, ותחילת הקשר שלנו הייתה מאד קשה ומסובכת. בכלל, כל הקשר ספג המון פרידות והמון המון ריבים (שחלקם נמשכו כמריבות 'ברוגז' במשך כמה ימים ואף יותר). ברור לי שהדרך הטובה והבריאה היא לנתק את הקשר הזה, אבל זה פשוט בלתי אפשרי. נפרדנו המון פעמים בידיעה שזה לא הולך ושזה בעייתי לשנינו.. וחזרנו אחד לשני תוך פחות משבועיים. אנחנו מאד מאד אוהבים אחד את השנייה.. עוד לא פגשתי זוג שרב וספג כל כך הרבה במהלך הקשר ושרד בגלל אהבה כזאת. כשאנחנו רגועים ולא רבים בעצם, הקשר פשוט נפלא. כיום התקשורת שלנו השתפרה משמעותית מתחילת הקשר, אך עדיין קיימים ריבים רבים, ובתדירות גבוהה מאד. בן הזוג שלי די תובעני.. בכללי הוא בן אדם מקסים.לא סתם אני נשארת איתו, שלא תטעו.הוא בחור שכל אמא תרצה להכניס אליה הביתה.הבעיה היא בהתנהגויות מסוימות שלו שממש קשה לי איתן. הוא כל הזמן רוצה להפגש (הוא בצבא, אך סוגר לעיתים רחוקות), ולכמה זמן שאפשר. מובן שזו התנהגות טבעית לחייל שחוזר הביתה ורוצה לראות את חברה שלו, אבל מדובר במצב שאם אני קופצת הביתה לחצי שעה לעיסוקים שאני צריכה לעשות, אני מקבלת טלפון זועם על 'איך אני מעיזה להיות בבית ולא אצלו'. קשה לו מאד לקבל 'לא', למשל כשהוא רוצה שאני אבוא לישון אצלו ואני מתחמקת מלשאול את ההורים לעיתים תכופות כי הם לא מאושרים מהרעיון.. והוא נפגע מאד בקלות. כשהוא עצבני (והוא מתעצבן בקלות) הוא מתחרפן לגמרי,אי אפשר לדבר איתו. לפעמים כשהוא מתאכזב ממשהו הוא נכנס לדיכאון.. אי אפשר להוציא אותו מזה על אף שאני מנסה הכל כדי שזה יעבור. הוא דורש המון תשומת לב, וכשהוא לא מקבל אותה הוא עושה פרצופים ממש כמו ילד קטן. הרבה פעמים שהוא מתנהג בצורה מסוימת אני מסבירה לו איך הוא התנהג, והוא מתנצל.. ואומר שהוא לא שולט בזה. הצעתי לו ללכת לפסיכולוג.. אבל הוא לא מוכן. אנחנו רבים על שטויות. על כלום. אני מנסה לעצור את זה, אבל לאחרונה אני מרגישה במיוחד שהתוקפנות באה מהצד שלו ושזה לא תלוי בי..כשניסיתי להגיד לו את זה נכנסנו לריב ענק, שנמשך יומיים שלמים בהם לא דיברנו או יצרנו קשר כלל עד שדיברתי איתו. קשה לי מאד להמשיך ככה, אני בטוחה שגם לו..אני יודעת שקשר כזה עדיף לנתק אבל ממש כואב לי לעשות את זה, ובאיזשהו מובן אני גם לא מסוגלת, ולא רוצה. הוא בן אדם מדהים בסה"כ שקשה לי לוותר עליו, אם לא היה את בעיית הריבים הייתי רואה את המשך החיים איתו באופן רטורי. לגור ביחד, וכו'.. אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שיש בינינו משהו מאד מיוחד, ושאני לא רוצה לוותר על השנתיים וחצי שהיינו יחד ועל ההמשך שעוד יכול לקרות...

מריוס זכריה

Member
מנהל
האם יכול להיות שנכנסת לתפקיד המטפלת שלו?

את משיקעה המון המון אנרגיה בלתחזק את הקשר. האם ההשקעה הזאת היא הדדית? אני לא מדבר על השקעה במתנות - אלא על השקעה רגשית? יש לי הרגשה שהוא "שותה" לך את האנרגיה", ואת לא שותה בחזרה, אלא רק "מניקה". אני חושב שקשה לוותר על קשר כזה כי הוא מקבל המון משמעויות מחוץ ל"אהבה": חברות נפש, מחויבות, משמעות לחיים שלך, טיפול, אולי אפילו אמהות? אם תעזבי אותו ישאר ריק ענק בחייך, ואני מנחש שאולי זה אחד הדברים העיקריים שמחזיק את הקשר - ולאו דווקא האהבה. הוא כנראה העיסוק המשמעותי העיקרי שלך. זרקתי כאן הרבה ניחושים. אמח לשמוע את דעתך. מריוס

האמת שאני חושבת

שדי קלעת בתיאורים שלך. זה נכון שישאר ריק בחיי.. ובגלל זה כבר כמה פעמים ניסיתי לבדוק את זה, ונפרדנו. הפרידה האחרונה הארוכה ביותר הייתה לשבועיים.. אחרי שבוע התחלתי להתרגל לזה שהוא לא כל כך בחיים שלי.. אבל במשך השבוע השני נשאר הרגש והאהבה אליו, והרצון להיות איתו. אני כן אוהבת אותו, זאת הבעיה.. לפעמים אני באמת מרגישה בתפקיד המטפלת. כשהוא מתנהג ככה, כל מה שאני רוצה זה לברוח. אבל כשהוא במצברוח טוב, אני כועסת על עצמי ברגעים שחשבתי בכלל על לעזוב אותו. יש פעמים שהוא כן נלחם על הקשר ואני רואה את זה.. אבל גם יש הרבה פעמים [שוב, בעיקר בזמן האחרון] שהוא ממהר לוותר ולהגיד 'טוב אין לי כח'. 'טוב אני לא יכול להמשיך עם הגישה שלך', ופשוט משאיר אותי ככה.

גארוטה

New member
העקשנות הזו להחזיק במשהו

שעושה לך כל כך לא טוב, זו עקשנות ילדותית, אבל זה לא פלא כי אתם אכן ילדים (וזה לא נאמר חלילה בזלזול). את סובלת, לא טוב לך שם ואת נתלית בעובדה שזה קשר יחסית ארוך אבל אל תשכחי שהוא התחיל כשהייתם ממש ילדים (15). הוא מתנהג אלייך ברכושנות אובססיבית ואולי אפילו מקנא לך, את סובלת מהתפרצויות ותוקפנות ונשארת רק בגלל העובדה שהייתם שנתיים וחצי יחד וחבל לך? אני כאמא לבנות גדולות ממך יכולה להגיד לך בבטחון שממש לא הייתי שמחה לחבר כזה לבת שלי...

לא בדיוק.

אני ממש לא נשארת רק מהסיבה שהיינו שנתיים יחד. אין טעם בזה.. אבל אני כן חושבת על זה לפעמים, שאחרי הכל יצאתי איתו שנתיים וחצי, ועדיין יוצאת.. ולא סתם. יש לי רגשות עזים אליו. ולפעמים אני מרגישה צורך להיות זו ש'מצילה' אותו מהשגעונות של עצמו. כמובן שאני נפגעת מזה.. אבל קשה לי לעזוב ולוותר בן אדם שיקר לי ושאני אוהבת.

chenby

New member
יקירתי זה חסר סיכוי

היה לי חבר כזה.. שהרגשתי שאני צריכה להציל אותו מהשגעונות שלו - כי הייתי בטוחה שאני רק ארוויח אותו. במקום זה, יצאתי מרוקנת אנרגיה, הייתי הולכת לישון כמעט כל לילה באכזבה שהוא לא נוגע בי אפילו, ואכלתיאת כל הסרטים שלו ובסוף הוא גם זה שנפרד ממני (פשוט לא היה לי אומץ, כאילו היתה בי המחשבה שזה הצ'אנס היחיד שלי לאהבה) היום, כמעט 4 שנים אחרי, אני אומרת תודה תודה תודה תודה תודה על שאני לא איתו. שאני לא צריכה להתפשר על סקס, שאני לא צריכה להתפשר על תשוקה וחיבה ואהבה אליי, שאני לא צריכה לטפל באף אחד אלא פשוט להיות ולהנות. לתמוך ולהתמך. את איתו שנתיים, אבל את לא המטפלת שלו. את החברה שלו. ומותר שזה יגמר. את עוד צעירה וזו מערכת היחסים הראשונה שלך כמה עוד יש לך לחוות ולהכיר ולהתנסות. כיף. מרגש מאוד.

metapel

New member
ריבת בצל

אם את חושבת שנולדת לסבול תשארו "ביחד". אם את חושבת שצריך להינות מהחיים הקצרים תברחי אין מקום לרכושנות בזוגיות בריאה

nowonder

New member
תראי

לפני כמה ימים עשיתי את הטעות המרה והסתכלתי בחשבון הפנסיה שלי ובמקום סימן של שקל, היה בתדפיס החשבון סימן של אצבע משולשת. השקעתי וחסכתי הרבה יותר משנתיים וחצי, ודווקא חשבתי על המשך החיים עם הפנסיה הזו (אפילו דמיינתי פרישה מוקדמת באיי סיישל כשלפחות שלושה גברים סביבי אומרים לי שאני צודקת). החיים קורים. ולפעמים אנחנו צריכים לוותר על דברים שחשבנו שהם יציבים ומדהימים, ולפעמים העובדה שהשקענו שנתיים בקשר אינה מספיקה כדי לשמר את העתיד. את צעירה נורא, עצתי לך, לא לתכנן עכשיו את המשך החיים ולא לקבל החלטות גדולות עכשיו. בגילך קשרים הם בדרך כלל סוערים, מלאי עליות ומורדות, אבל בסיכומו של יום, כשהקשר הזה יעייף אותך יותר מאשר ישמח אותך, תמצאי את עצמך נפרדת ממנו, אולי בכאב, אבל בלי להתלבטות. בהצלחה.

מי השלישי../images/Emo4.gif?

השפה הרשמית באיי סיישל

היא קריאולית והמונח הקריאולי ל"צודקת" הוא ג'סטה מורכבת הכוללת אנחות קלות, טפיחות על הראש וביטוי שנשמע במעורפל כ-suckitbabe. הנה, חסכתי לך.

chenby

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שמעתי את זה ממישהו מתישהו... אבל הוא לא היה מאיי סיישל :)

ואחרי המונולוג הארוך תזכירי לי בבקשה

מה כל כך מקסים אצל הבחור שלך? אולי פיספסתי משהו בין השורות? (תובעני, עצבני, דיכאוני, ילדותי, תוקפני) וחוץ מזה "אין ביננו התאמה ותקשורת". אני חושבת שאפילו הילדה שלי בת ה-6 היתה מבינה...

seeyou

New member
הריב זה גם סוג של תקשורת.../images/Emo152.gif

זה היה גם אצלי בגיל הרבה יותר צעיר משלך כאשר הייתי מושך לבנות בצמות
למה היה נמשך ה"ריב"? בגלל שהיינו נהנים בפרק של הנשיקות אחרי הריב לא הבנו שאפשר לקפוצ שלב וישר להתנשק,ללתף,לגעת אחד בשני מבלי לריב . אם את עדיין נהנת מהקשר(אני מרגישה שיש בינינו משהו מאד מיוחד) אז תנסי לא להגרר לריב. תדמני שמולך עומד רובוט עם לוח בקרה-הרבה כפתורים במשך השנים למדת איזה כפתורים "מקפיצים" אותו ואיזה כפתורים גורמים לו "לגרגר" כמו חתול. לא לנסות לחנך אותו-תשמרי את הכוחות עבור בעלך העתידי כאשר תגדלי מספיק תביני. בנתיים תיהני מהגיל - הבעיות בתקשורת עוד לפניך יוסי

למעלה