קשר עם ה-X

שער הים

New member
קשר עם ה-X

אני בטוחה ששאלו כבר אבל היום דיברתי איתו..אנחנו אחרי דיון אחד ברבנות בינתיים ופתאום התגעגעתי... בסה"כ אנחנו חברים טובים, אין ילדים, וקשה לי להתנתק ממנו לגמרי. הוא היה כל החיים שלי ב-5 שנים האחרונות והאדם הכי קרוב. בינתיים נפגשנו כמה פעמים וכנאה נמשיך, אני תוהה אם זה לא בעייתי לקטע של סגירת המעגל והתחלה חדשה. ספרו איך אצלכם. מי רואה מסכים ? אחלה סדרה שבעולם... היום התכוננתי למרתון אבודים עונה 3 וגיליתי שהDVD פה לא קורא צרובים.. ב-3 מלים : אוי אוי אוי :) לילה טוב.

Rtitan

New member
קשר עם ה-X...

לקשר עם ה-X יש לא מעט פנים ובעיות. ליחס אליו או אליה חוברים יחדיו מבנה האישיות שלנו, מבנה האישיות שלהם, הצורה שבה הדרך המשותפת הגיעה לקיצה ובעיקר - האם יש ילדים משותפים או לא. אני לא בטוח מה היה היחס שלי ל-X-ית שלי אילמלא היו לנו ילדים משותפים - הנישואין שלנו התפוצצו אחרי שהיה לה רומן ארוך מאד, שלא ידעתי על קיומו במשך כל התקופה, עד שיום אחד זה פשוט התפוצץ לי בפרצוף. כשאני מדבר על "התפוצץ" - זו לא הגזמה - ההרגשה היתה כמו להיות בזירת פיגוע שבו הכל רגיל ושקט ופתאום נזרקים בבת-אחת לכאוס מוחלט. מכל מקום - מאחר ויש לנו שני ילדים משותפים, לא יכולתי להימנע מלפגוש אותה, ולדבר איתה. בהתחלה זההיה קשה - לא סתם קשה, זה היה פשוט למות בכל פעם מחדש שבה ראיתי אותה. אהבתי אותה מאד, הערצתי אותה, והייתי משוכנע שהיא הבחירה שלי לחיים עד זיקנה ושיבה - לא פשוט להתנתק מחלום בצורה כזו... אבל הקלישאה המוכרת כל כך, היא גם נכונה כל כך: הזמן - הוא רופא שאין שני לו. והזמן עשה את שלו, ולאט לאט התנתקתי ממנה ויכולתי לחשוב על כיוון חדש בחיים. במקביל, גם יכולתי להרשות לעצמי להיות איתה בקשר חברי - וכיום היא אחד החברים הטובים ביותר שיש לי. היא היתה שם לאורך כל הדרך, ועשתה כמיטב יכולתה - ואני יודע שהיא הקריבה המון מעצמה ומחירותה כדי לעזור בהמון תחומים. בעיקר, הנתינה הזו סייעה לקשר קרוב והדוק מאד עם הילדים. לולא היו לנו ילדים, אינני יודע מה היה קורה - אני כן יודע, שלו הייתי מנתק כל מגע איתה, הייתי מפסיד חברה מאד מאד טובה. זה מאד אישי - לכי אחרי מה שמרגיש לך נכון

"לא לזרוק - להניח"

למרות הפרידה, מאוד קשה הניתוק אחרי שנים אחרי הכל - משהו באיש הזה גרם לך להתאהב בו ולאהוב אותו. משהו בך גרם לו להתאהב בך ולאהוב אותך. אני חושבת שחשוב שתזכרי מהם הדברים האלה, מבלי למזער את הדברים שהובילו להחלטה להתגרש. החלטה להתגרש היא, כמו שכולנו יודעים, ל אעניין של מה בכך, זו לא החלטה פשוטה. לפעמים כשקשה לנו, יש נטייה לעשות אידיאליזציה של מה שהיה לפני. למרות הקושי - נראה לי שחשוב לא להגיע לאידיאליזציה הזו, כי היא מאוד מטעה. מעבר לזה - אנחנו 3 אחיות במשפחה. כשהיינו בגיל הנעורים והיינו משתמשות במונח 'לזרוק' ("הוא זרק אותי", "אני זרקתי אותו" וכו') אבא שלי הצטמרר כל פעם מחדש. האמירה שלו היתה פשוטה: לא צריך לזרוק, אפשר להניח. את יודעת מה? הוא כל כך צדק. הטוטליות הזו שאולי מתאימה לגילאים צעירים של נעורים, היא לא הדבר הכי נכון בחיים. מאז אני משתדלת להיפרד בצורה יפה - גם אם נפרדים ממני וגם אם אני נפרדת. קחי את הזמן שלך, תסגרי את הקצוות של הקשר איתו, את המעגל הזה של חייך. בלי לשרוף (עד כמה שניתן, כמובן. אבל מהתיאור שלך נשמע שיש מקום לקשר ידידותי עתידי). בהצלחה
(לא כתבתי אז אני אוסיף עכשיו - אני נמצאת בקשר טוב עם האקס שלי. קשר ידידותי בלבד. שמחתי בשבילו כשהוא גילה את ילדיו. שמחתי בשבילו כשהוא פגש את חברתו. אני שמחה שטוב לו ושהוא בונה את חייו בהצלחה).

הזכרת לי נשכחות...

בתקופה שהיינו פרודים, היה קשה להתנתק. עדיין כל כך אהבתי אותו ורציתי אותו שכל פעם שהיה צץ קיבלתי אותו בזרועות פתוחות. בשלב כלשהו הבנתי שזה כבר נהיה פטאתי והייתה סיבה מספיק טובה לכך שאנחנו לא יחד. הנתק הגיע כשהכרתי מישהו שגרם לי לא לרצות אותו יותר, למרות שעוד ניסה לחזור. במבט לאחור מצטערת שהנתק ממנו לא בא הרבה לפני.

רומנteaת

New member
אצלי אין קשר בכלל.

גם לי אין ילדים למזלי וזה מה שאיפשר לי לנתק מגע לגמרי. סיימנו בכעס ושנאה הדדית, כך שזה היה די בלתי נמנע. במקרה שלי אנחנו גם לא תרמנו אחד לשני כלום, אז להמשיך להיות בקשר לא היה עוזר לאף אחד בשום דבר... אני חושבת שאם את שלמה עם ההחלטה שלך להתגרש- כנראה שזה לא יפגע בהתחלות החדשות. הבעיה היא כשמתגרשים מסיבות לא נכונות, או כשההחלטה היא חד צדדית ואז תמיד הוא נשאר "אופציה"...

מאוד קשה להתגרש כשיש ילדים

אי אפשר לעשות את הניתוק עם בן הזוג לשעבר. הייתי מעדיפה ניתוק מלא על הקשר שיש היום. יכול להיות שממרחק הזמן אם היה ניתוק מלא, היינו יכולים לחזור להיות בקשר טוב. אבל כרגע כשאין את הניתוק והזמן להתנקות ממערכת היחסים, אז התוצאות ניכרות בשטח.

ואולי

אילולא הילדים היית שוכחת (בטעות.. בטעות..) למה לא כדאי לך לחזור להיות בקשר טוב איתו.

למעלה