קשר עם המין השני

חסר טעם

New member
קשר עם המין השני

אז זאת הסיטואציה בערך. אני נמצא במצב חברתי עם כמה אנשים. אחת מהן פגשתי לראשונה באותו יום. אני לא אפרט למה, אבל אני יודע שיש לנו תחומי עניין משותפים. היא ממש חמודה - הדרך שבה היא מדברת, הבעות הפנים שלה, היא גם נראית די טוב. החלפנו מילה או שתיים באותו הערב, אבל שום דבר מיוחד שיכול ליצור שיחה. היא הייתה די בודדה שם כי היא לא הכירה את רוב האחרים, וזה כביכול אמור לגרום לה להיות יותר פתוחה לשיחה. היא רוב הזמן שתקה. ואני במשך שעתיים יושב שם ומריץ בראש אלפי תסריטים, של מה אני יכול להגיד לה כדי ליצור שיחה... וכל הזמן מבטל אותם כטיפשיים, לא מצחיקים, פוגעניים, ושהם נראים כאילו אני מנסה להתחיל איתה ולא סתם לדבר. ומדי פעם הסתכלנו אחד על השני, וממש הרגשתי שיש בינינו עניין הדדי, שהיא גם רוצה לדבר, שאני לא סתם איזה יצור שהיא רוצה שיתרחק ממנה. הכי עצוב זה שאני באמת חושב שהייתה לי הזדמנות טובה להכיר מישהי שאני יכול לפתח איתה מערכת יחסים, ונתתי לה לחלוף. אז בסוף בערב הלכנו כולנו לדרכינו, ופשוט שכבתי במיטה במשך שעות ורציתי להרוג את עצמי. ודווקא בשנים האחרונות הפכתי להיות פחות ביישן, יותר פתוח ומעז לדבר עם אנשים, אפילו יש לי ידידות שקל לי מאוד לדבר איתן. אבל כנראה שאני עדיין אותו אידיוט חרד שבטוח שכולם שונאים אותו ושאם הוא יגיד משהו יצחקו על כמה זה טיפשי. אני שונא את עצמי. יצא לכם להתמודד עם מצבים כאלה? יש לכם טיפים אולי?

הטיפ הכי טוב במצב כזה הוא לנסות

לזרוק אפילו משפט אחד, גם אם הוא עלול להשמע קצת טיפשי. אחרי המשפט הזה תבחן את התגובה. יכול להיות שתראה שהיא לא בדיוק חיבבה את מה שאמרת ואז תדע שזה הזמן לשתוק או לעבור למשהו אחר. אבל יכול להיות שדווקא זה מה שיצחיק אותה וזה מה שיקנה אותה ויגרום לה לרצות לשמוע אותך עוד. עדיף לנסות ולשבור את הקרח מאשר שתיקות מביכות כי הן בטוח לא יובילו לשום דבר, חוץ מלאכול את עצמך מבפנים אח"כ וראית בעצמך כמה שזה לא נחמד. ולשנוא את עצמך אתה לא צריך! רק לקוות שיהיה עוד הזדמנויות איתה או עם כל בחורה טובה אחרת! בהצלחה!

מכיר מאוד!

לטעמי היו לי יותר מדי מצבים כאלה שרק אחר כך באותו הלילה ששכבתי במיטה ושחזרתי את זה הבנתי שפיספסתי בגדול! הרבה פעמים זה היה פוגע בי עוד בזה מרוב מחשבות על זה גם לא הייתי מצליח להירדם ואז גם הייתי עייף יום למחרת (מה שנקרא נדפק כפול). אני חושב שאם מישהי מעוניינת בך אז כמעט ולא משנה מה תגיד היא תנסה להמשיך את השיחה,כי תכלס היא רוצה לדבר איתך. ואם היא לא רוצה או אם היא ממש ביישנית (בשני המקרים נראה לי שעדיף לוותר) אז היא לא תתן לך תגובה שאפשר להמשיך את השיחה ממנה. גם לי יש את הקטע בסיטואציות כאלו שאני חושב שכל מה שאני אגיד יהיה או ישמע טיפשי ושאני אצא טמבל או מטומטם... אחד השברים שעוזרים לי הוא שמתוך צפייה בשיחות של אנשים וממה שלמדתי בסוציולוגיה ראיתי ואני יודע שאנשים מוכנים להתעלם גם מכל מיני דברים טיפשיים, לא נעימים, לא מתאימים לסיטואציה וכ'ו כאשר מדברים עם אדם זר. זה ברמות כאלו שאתה ממש לא תאמין! אז לדעתי כדאי לתת לעצמך יותר חופש בדברים שאתה מוציא החוצה.

Lichy87

New member
היי

הסיטואציה מובנת, אבל חבל להגיע למסקנות הקשות האלה בסוף, שלא לגמרי נכונות ולא קשורות למה שקרה. יכול להיות שעדיין קשה לך ליזום שיחה עם בחורה שאתה לא מכיר, זה לא אומר שאתה אידיוט, וזה בכלל לא אומר שכולם שונאים אותך. אז תעשה הפרדה בין ניתוח של מה שקרה לבין העלבות עצמיות. למרות שזה מאוד מפתה להגיע לזה. האם יש לך אפשרות שוב לפגוש אותה? יהיה איזשהו מפגש נוסף שיש סיכוי לראות אותה? אולי תהיה לך הזדמנות שנייה. בכל מקרה במצבים כאלה זה באמת לא משנה מה תגיד. אם היא מעוניינת לדבר היא תגיב בשמחה. יכול להיות שגם לה יש משפטים שהיא מתכננת בראש.

חסר טעם

New member
זה מה שממש מציק אותי

שהפעם בניגוד לפעמים אחרות באמת הרגשתי שיש איזו הזדמנות וגם היא תשמח לדבר... ההסתברות שאני אפגוש אותה שוב היא קטנה יחסית, זה היה מפגש לא שגרתי במיוחד (לא רוצה לפרט ממש)... ואני יודע שלא כולם שונאים אותי, אלה פשוט מחשבות אוטומטיות שפסיכולוג עזר לי להבין שהן לא רציונליות.

בת

לשיצחקו על כמה זה טיפשי ? תבדוק שאתה לא סוחב גישה שהייתה מתאימה לסביבה שהייתה בה בעבר ואיננה מתאימה עכשיו. לעיניננו : הבחורה שלחה לך סימני עיניין - זה הזמן לתת גז . יהיה מה שיהיה . תנסה לקחת את הדברים יותר בקלילות , יהיו עוד היזדמנויות.

למעלה