קשר עם בחורה נוצריה

ohcanada

New member
קשר עם בחורה נוצריה

אשמח מאוד לקבל חוות דעת כלפי נושא מסויים.

יצא לי לצאת עם מספר בחורות בחיי, ולאחרונה הכרתי בלימודים (מתקדמים) בחורה שלומדת איתי. בחורה יפה, חכמה מאוד, בוגרת, וכיף לי לדבר איתה.
עד כה נראה שזה מוביל לקשר בקרוב. העניין הוא שהיא לא יהודייה, אלא נוצריה, חצי איטלקיה וחצי ערבייה.

הבחורה גדלה כל החיים שלה בבתי ספר יהודיים, גרה בחיפה, מסתובבת עם יהודים, לא יודעת אפילו ערבית (לא יודע איך, כנראה שבבית מדברים רק עברית),
אין לה מבטא, ואין שום דבר בה שנראה ערבי.
(אני רק אדגיש, שאין לי שום דבר נגד ערבים, לכלל הציבור הערבי בפורום)

בנוסף אומר, ששנינו רואים חו"ל בתור אופציה, כך שנוסיף גם את זה למשוואה.

השאלה היא, האם זה אמור להפריע לי שהיא לא יהודייה, ושאם יהיו ילדים בעתיד, הם גם לא יהיו יהודיים?

שאלה שקשורה ביהדות לא ברומנטיקה

לי יותר חשוב היהדות בטווח הארוך

בלי שום חוסר כבוד ללא יהודים כי מותר להינשא ללא יהודים גרי צדק הם לא משבט יהודה או מבני ישראל (יעקב)

כך שבאמת אין פה עניין גזעי נגד ערבים או לא יהודים זה בלה בלה של התקשורת

פשוט תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך

תלך עם הלב שלך

דת זה בולשיט. משהו שהומצא ע"י אנשים בעיקר כדי להשיג כוח, שליטה, הפחדה.....

דת יוצרת בעיקר פילוג.
אהבה יוצרת תמיד איחוד.

אני מתחננת בפניך: לך עם הלב שלך!
אל תיתן שוב לדת לנצח, אהבה היא תמיד במקום לראשון!!

קריסטה

New member

אם הדת לא חשובה לך, אין פה שאלה בכלל. זה לא רלוונטי!

ohcanada

New member
אני לא אדם דתי

זאת אולי יותר שאלה של איך החברה תקבל את זה?
או איך ההורים שלי יקבלו את זה? :)

למי איכפת מהחברה?

תפתח עמוד שדרה!

לגבי ההורים? תנסה ללמד אותם מחדש (טוב נו, אני יודעת שזה קשה. אתה צריך לחשוב אם אתה מסוגל לזה...) אבל אל תאפשר להם להנציח את הרוע.

תחשוב אהבה!!

מנסיון הקלוש שלי עם אהבה

היא יוצרת יותר בעיות מפתרונות

מהנסיון הקלוש שלי עם דת היא ממש לא יוצרת פילוג

ואת זה אני יכול להגיד אחרי שפרקתי עול בכעס רב על הציבור שגדלתי בו וזה הציבור החרדי

רק לגלות שבכל מקום יש פילוג וחיים באשליות ואנשים מתנהגים בכוחניות שתלטנות והפחדה

הדוגמה הכי טובה זו התקשורת הארגון הכי מלוכלך אולי בהיסטוריה והוא הכי שונא דת שקיים

הדבר היחיד שעוד נותן לעם המסובך שלנו מנוח זה המקורות שלנו

נראה לי שזו שאלה שרק אתה יכול לדעת את התשובה

אבל יש אופציה אולי שהיא תתגייר ואז היא תהיה יהודיה באופן רישמי , אבל אני לא יודעת אם היא רוצה ואם הגעתם לשלב הזה .

Murdock18

New member
אני לא מבין את השאלה בכלל.

אתה רוצה שאנחנו נגיד לך "אם זה אמור להפריע" או לא? רק אתה יודע אם זה משנה לך, נראה שאין לך שום בעיה עם העובדה הזו. חוץ מזה, אמרת בעצמך עד כמה אתה מחבב אותה, מבחינתי אין כאן התלבטות אפילו - לך על זה.

inessa222

New member
השאלה היא עד כמה היהדות חשוב לך...

|אני לא חושבת שמישהו יכול לתת לך תשובה לזה...אלא רק אתה בעצמך.

עד כמה נושא היהדות חשוב לך, הרי אתה מבין שבמידה ואתם תנשאו ויש סיכוי כזה הילדים שלך לא יהיו יהודים.

אני יודעת שאין מצב שסיטואציה כזאת תתרחש בחיים שלי, וזה למרות שהילדים שלי תמיד יהיו יהודים ( מבחינת ההלכה)

אני יצאתי בעבר עם בחור נוצרי והגענו למסקנה שאין לנו סיכוי ביחד...כי אני לא מוכנה לוותר על יהדותי והוא לא מוכן לוותר על הדת שלו.
ובאותו הרגע הבנתי שאין מצב שזה יקרה...אלא אם הוא התגייר.

בהצלחה!

AlabamaW0rley

New member
השאלה היא, עד כמה אתה מפחד מאמא?

הרי ברור שמדובר פה יותר בפחד מפני הלחץ החברתי ולא בעניין דתי. אם זה היה עניין דתי לא היית שואל אפילו. הכל ברור: גיור או next.
אתה בא לפה כדי שאנשים יגידו לך שזה לא נורא והיא כמעט "יהודיה טהורה" אם היא שהתה מספיק זמן במוסדות "יהודיים" ואפילו עשתה צבא. אתה רוצה להרגיע את הקולות בראש שלך. אבל יש לי תחושה שאם אתה חושש מפני תגובת הסביבה, כנראה שהחשש מוצדק: המשפחה והחברים לא כל-כך יקבלו אותה. עכשיו נשאלת השאלה - כמה אתה אוהב אותה וכמה אתה תלוי בדעתם של אחרים?

יש משפחות ערביות שאם הבת שלהן לא במגורים יחד או אפילו בזוגיות שירצחו את הבת/בת דודה/שכנה כדי ""לשמור על כבוד המשפחה"".
אז לפני הכל כדי שתתפוס אותה לשיחה פרטית בלי שאנשים אחרים יראו ותברר את הדברים.
אני בכלל לא נכנס לדברים אחרים שקורים גם ב2012 במדינת ישראל אבל מקווה שהבעיה הובנה

ואין שום קשר לנטיה פוליטית/אמונה/דת/מצב רוח וכו'♥

למעלה