קשר עם בחורה נוצריה או חצי ערביה

ohcanada

New member
קשר עם בחורה נוצריה או חצי ערביה

אשמח מאוד לקבל חוות דעת כלפי נושא מסויים. אעלתי את השאלה הזאת בפורום אחר, וכתבו לי שיהיה שווה לי לשמוע מה אומרים על זה כאן. הינה השאלה:

יצא לי לצאת עם מספר בחורות בחיי, ולאחרונה הכרתי בלימודים (מתקדמים) בחורה שלומדת איתי. בחורה יפה, חכמה מאוד, בוגרת, וכיף לי לדבר איתה.
עד כה נראה שזה מוביל לקשר בקרוב. העניין הוא שהיא לא יהודייה, אלא נוצריה, חצי איטלקיה וחצי ערבייה.

הבחורה גדלה כל החיים שלה בבתי ספר יהודיים, גרה בחיפה, מסתובבת עם יהודים, לא יודעת אפילו ערבית (לא יודע איך, כנראה שבבית מדברים רק עברית),
אין לה מבטא, ניסתה להתקבל לצבא (מאוד מוערך בעייני) ואין שום דבר בה שנראה ערבי, גם לא השם שלה.
(אני רק אדגיש, שאין לי שום דבר נגד ערבים, לכלל הציבור הערבי בפורום)

בנוסף אומר, ששנינו רואים חו"ל בתור אופציה, כך שנוסיף גם את זה למשוואה, ושאני לא בחור דתי.

השאלה היא, האם זה אמור להפריע לי שהיא חצי ערבייה, ושאם יהיו ילדים בעתיד, הם לא יהיו יהודיים?

bluetartuga

New member
לא הבנתי....

שאלת- האם זה אמור להפריע לי שהיא חצי ערבייה,
האם זה אמור להפריע לך?
האם זה מפריע לך?

נראה כאילו אתה מרגיש משהו ומבקש שנאשר שההרגשה בסדר...(לכאן או לכאן...)

בוא תנסה בכנות לענות בעצמך- כי אין מי שיודע טוב יותר ממך מה שבתוככי לבך

האם זה *אמור* להפריע לך?
האם זה מפריע לך *בפועל*?

מכאן נמשיך :)

ohcanada

New member
אתה צודק

אולי אני צריך לנסח את זה יותר כמו, האם כדי לי ללכת בכיוון הזה?
אני מקווה בעיקר לשמוע חוות דעת של אנשים לגבי הנושא הזה של קשר עם בחורה ערביה.

prizman

New member
אני לא מוצא בזה שום בעיה

גם אם היא כן הייתה דוברת ערבית וערביה משני הצדדים.
מה שכן, סביר להניח שתספוג פה ושם תגובות מהסביבה ואתה אמור להיות מוכן להתמודד איתן.

Commander Bauer

New member
בלי נסיון של קשר עם "ערבייה", הייתי אומר...

שאתה צריך להחליט איזה סוג אדם אתה.

האם אתה אחד שחושב מה יחשבו "אנשים" ו "חברים" וכו', לפני קבלת החלטות?
או האם אתה אדם שעושה מה שמרגיש לך אישית נכון (רגשית, מוסרית), בלי לחשוב מה אחרים יחשבו, ומבלי לתת דין וחשבון לאף אחד?

רק כאשר תוכל לענות על שאלה זו, תוכל לקבל החלטה נכונה (בשבילך).

ובגדול הייתי אומר לפי הרקע שאתה מספר, שהיא מאוד רחוק מהמסורות המקובלות אצל אלו שבאו ממשפחות ערביות, שזה לדעתי (הסובייקטיבית) נשמע טוב - אבל לעולם אל תניח הנחות, תן לקשר להיבנות, תוך כדי שיחות כנות על הנושא אם זה מטריד אותך, כדי ששניכם תהיו מתואמים מה הציפיות אחד מהשניה.
התקדם בצעדים קטנים, בזהירות ובהתאם לתחושה האישית שלך (או הדעה של החברים, אם זו האישיות שלך).

בנושא זה גם אגיד לך שאם תרצה בה ותעביר את התחושה של ביטחון עצמי בבחירה ונחישות, מהר מאוד יקבלו את הבחירה שלך ויפסיקו לנסות להגיד דברים שליליים.

בהצלחה.

הדס1976

New member
תשובה

אם זה מפריע לך שהיא ערביה אל תצא איתה. פשוט מאד. אף אחד לא אוהב להרגיש שהמוצא או הדת שלו או ההורים גורמים לצד השני מבוכה ומפריעים לו באופן עקרוני. גם היא תרגיש את זה ממך וזה יגרום לה צער.

אם זה א-מ-ו-ר להפריע לך? לא זה לא אמור להפריע. אבל מאחר ואני לא אתה, לא גדלתי במשפחה שלך ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה אתה אמור או לא אמור להרגיש. אני רק יכולה להגיד שכשאוהבים שום דבר לא מפריע - לא מוצא, לא דת, לא גיל, לא מראה, לא כסף. כשאוהבים אדם רואים בו את הטוב והיפה, את התכונות שמוצאות חן בעינייך.

לכן כולנו פה בפורום. כי לא מפריע לנו שהילדים שלנו לא יהיו יהודיים, כי לפחות אצל רובנו נותנים כבוד למסורת ולדת (או חוסר דת) של שני הצדדים.

מדברית3

New member
אני חושבת ש...

כשמאוהבים כל עניין הלאום הופך חסר משמעות, אך אם קיים אצלך צד שחושש מקשר עם ערביה יכול להיות שיום אחד כשהאהבה להפוך לשגרה
הדבר יתחיל להפריע לך ושם אני מרחמת על בת זוגך שלא מגיע לה יחס אלאומני מצידך.
כדאי שתבדוק טוב טוב עם עצמך אם זה מפריע לך.

הבן שלי הכיר בחורה מוסלמית בסנגל והוא חושב על קשר רציני איתה ואני מברכת אותו ואתמוך בו כמה שאפשר, אבל אצלנו עניין הדתות והלאום מעולם לא היה בעייתי כך שברור לי שלו זה לעולם לא יפריע, רק אוליי יהיה לו קשה להביא אותה לארץ.

China8

New member
אממ... לא זו הסיבה לביקורי בפורום

לי דווקא מאד מפריע אם ילדיי לא יהיו יהודים וזו אינה הסיבה שאני בפורום, אלא נחמד לחלוק עם אנשים שנמצאים בזוגיות מעורבת, לקבל מידע רלוונטי וכולי.
מדי פעם עולות פה בפורום קביעות חד משמעיות שכאלה כמו שהעלית וקשה לי איתן. הגבתי לגביהן בעבר ובקצרה אומר שוב שהעובדה שהתחתנתי עם לא יהודי אין לה שום השפעה על היהדות שלי, אני בשלי והוא בשלו ומראש הוסכם בינינו שילדינו יגדלו כיהודים. אני כן מסכימה איתך לגבי הכבוד למסורת ולדת. למרות שעבור בעלי, כל דת שהיא היא קשקוש גמור, עובדה שמעצבנת אותי לעיתים

rambling

New member
מה שאת אומרת בעצם

זה שאת צריכה הכרה ממסדית ביהדות של הילדים שלך. בתקופות שונות בהיסטוריה של העם היהודי היהדות נקבעה בכלל לפי האבא. זו היתה החלטה של אנשים בשר ודם כמונו שביום אחד אמרו, טוב מהיום נחליף, מחר נלך לפי האמא במקום לפי האבא שהיה עד עכשיו.
אם תרצי תוכלי לגדל ולחנך את הילדים שלך כיהודים בלי אישורים של הממסד התורן הנוכחי. אם מחר הם יחליטו לשנות שוב שזה הולך לפי האבא אז הילדים שלך יהיו פתאום גויים בין לילה, או אולי הם ישארו יהודים אבל הילד הבא יהיה גוי? מה תעשי במקרה כזה?

ohcanada

New member
מעניין מה שאתה אומר

לא ידעתי שפעם זה היה נקווה לפי האב.
ניסיתי לחפש בוויקיפדיה לגבי זה, לא ממש מצאתי, אבל באמת מה שמשנה זה מה שאתה קובע לילדים שלך, ולא הסביבה. אם כי....
אם אני אתחתן עם בחורה ערבייה, אני רואה את זה כמשהו אפשרי רק אם גרים בחול. אני חושב שהמדינה הזאת דיי אטומה כלפי הדברים האלה, וזה רק יעשה לי בעיות בעתיד וגם לילדים שלי אם אשאר פה.

סבבה02

New member
לא צריך וויקיפדיה

בשביל זה. תקרא בתנ"ך ותראה שם שבנים הלכים לפי האבא, "בני אברהם יצחק ויעקב ולא בלהה וזלפה. דוד הוא בן ישי, הכהונה עוברת לפי האב, הנחלה עוברת לפי האב, הכל הולך לפי האב.
עכשיו ההלכה השתנתה והולכים לפי האמא (זהות הילד כלומר), אבל המנהג והמסורת נקבע לפי האבא.

צרויה היה גבר

ענת - יש אומרים שם של גבר (למרות שברור שזה שם נקבי, יש אלה כזאת), ויש אומרים שעל שם מקום הולדתו (ענתא - ענתות, ליד ירושלים).
וגם דקלה, יעלה ועוד.
אנחנו (הדוברים) פירשנו את השמות האלה כנקביים כי הם מסתיימים ב-ָה (כמו שחלק מבני זוגנו עושים עד היום למילים כמו פצע ו-צבא).

אופס

הייתי צריכה לקרוא את הקישורים של רמבלינג לפני שאני מצטטת את המורה לתנ"ך מבית הספר כמקור מוסמך...
עכשיו כשחיפשתי, גיליתי שהאחות האחרת שלהם הייתה צריכה להיות חברה פה בפורום: יז וַאֲבִיגַיִל, יָלְדָה אֶת-עֲמָשָׂא; וַאֲבִי עֲמָשָׂא, יֶתֶר הַיִּשְׁמְעֵאלִי.
(וגם הסבים המפורסמים רות ובועז, והסבים הפחות מפורסמים תמר ויהודה).

forglemmigej

New member
זה לא היה כל כך פשוט

יש הרבה סברות חלקן טוענות שההלכה הזו נקבעה בזמן הקיסר אדריאנוס עם כל הגזרות שלו ועקב מותם של אלפי יהודים ועקב אונס של נשים יהודיות או רצח של עליהן הוחלט שהילד הוא בטוח של האמא mater semper certa est.
אבל זה היה נכון לפני 2000 שנה היום כמעט אף אחד לא שומר על המצוות אז שכל אחד יעשה איך שבא לו טוב, זו דעתי.

סבבה02

New member
לא הגזמת במשפט הזה?

"היום כמעט אף אחד לא שומר על המצוות"?

או שאת מתעלמת מהרבנים והדתיים, (הרבה מסורתיים גם שומרים הלכה בנוגע ל לא להתחתן עם גויה למשל...? בטח יש הרבה ששומרים מצוות ו "מתחזקים" והולכים לפי הספר (במקרה הזה דווקא "לפי הרב", כי נדמה לי (תקני אותי אם אני טועה), שלפי המצווה (תנ"ך) היהדות נקבעת לפי האבא , ולפי ההלכה נקבעת לפי האמא).

אגב, לא קשור לנושא, מה את לומדת/למדת? קוראת את הפוסטים שלך ונהנית, את יודעת הרבה בקשר להרבה דברים

forglemmigej

New member
סבבה יקירתי

אם תעצרי חמישה אנשים ברחוב ותשאלי אותם על מצוות, אני חותמת לך בעיניים עוצמות שרובם בכלל לא ידעו איזה מצוות ולמה רובם גם לא ידעו מה זה גדי בחלב אימו, כלומר מאין זה מגיע.
יהדות לפי האמא זה סתם החלטה מלפני כמעט אלפיים שנה היא בכלל לא רלונטית לימינו ,נראה לי זה יותר ענין פרודצורלי לגבי מיהו יהודי.
מה שלמדתי בכלל לא קשור למה שאני מתענינת בחיים ,זה היה משהו יבש ומשעמם אני בעיקר מתענינת בהסטוריה ויחסים בין בני אדם מזה אפשר להבין למה דברים קורים . היום אפשר למצוא הכל ברשת בואי נגיד שויקיפדיה היא לא המקור המוסמך שלי

תלוי איזה רחוב

בת"א רובם לא יידעו אולי (גם, תלוי באיזו שכונה), אבל כמה מטרים משם, בבני ברק, לא תמצאי הרבה אנשים שיודעים מה זה בייקון, או שאפשר בכלל לקיים יחסי אישות בזמן נידה (סיפור אמיתי! היה רב שאמר בדרשה שלו שלחילונים יש שתי נשים - אחת חוקית ואחת לזמן שהחוקית בנידה. כי הם אפילו לא יכולים לדמיין שמישהו יִקְרַב לאישה בנידתה).

כל אחד מאיתנו רואה רק את הקרובים אליו וחושב שזאת חזות הכול. אני נדהמתי לגלות שיש אנשים בגילנו שמעשנים, או שחד"ש לא עברה את אחוז החסימה (הייתי בטוחה שהיא תרכיב ממשלה).

ולדעת מאין באה המצווה (בגלל שאצל הגויים נהגו להקריב גדי בחלב אימו לאלים הטובים והנעימים) - גם ברחוב החרדי, ואולי אפילו במיוחד בו - לא יידעו לומר. יידעו איפה זה כתוב בתורה, אבל לא מה באמת המקור.

(ואני לא קוראת את הבלוג, אבל אני מודה לך על מה שאת כותבת בפורום...)

למעלה