קשר עם בחורה נוצריה או חצי ערביה

סבבה02

New member
מסכימה איתך ועם forglemmigej

בקשר לזה שהרוב לא יודעים טעם או מקור של המצוות. לא לזה התכוונתי, ה "רוב" יודעים לשמור מצווה אבל לא כזה מעניין למה. הדבר דומה ל "נעשה ונשמע" אז אצלם "נעשה ונלמד, (זה ממני)". אולי בגלל שאני לא שומרת ולא עושה אז מעניין אותי ה"למה" ולהם ההפך.
ספר "החינוך" יש בו חלק של "טעמי המצוות" אהבתי לקרוא אותו. דברים ממש מעניינים.

פעם הייתי בשבעה, הכינו ביצות קשות, שאלתי למה דווקא ביצה (שאלתי רק אחד) לא ידע למה, ענה: ככה כולם עושים. כלומר הוא ידע לשמור את המצווה (לא בטוחה שזו מצווה אלא מנהג, אבל נניח) אבל מה הטעם? לא ידע.

הייתה לי שכינה דתייה ידידה טובה, רצתה להכין פיצה אבל לא היה לה תנור, אצלי בבית היה תנור (של בעל הדירה) שלא השתמשתי בו בכלל ועוד אחד קטן שלי ששלא מתאים לפיצה, הצעתי לה שתשתמש בו חופשי..הרימה גבה, מה אני עכשיו אצרך להכשיר אותו, עסק..אמרתי לה: לא סיפור, תמלי כוס או קערה במים חמים ותכניסי אותה לתנור לכמה דקות וזהו. כמובן לא ידעה על מה אני מדברת, ואמרה שתשאל את בעלה (תמיד ככה הנשים הדתיות חוזרת לבעל בענייני דת), הבעל אשר מה שאמרתי (הרבה מקרים גם הם חוזרים לרב בשאלות).
הייתה טעימה ברמות. הפוינט הוא, שהאישה הדתיה הזו ידעה שיש להכשיר את התנור, שומרת מצווה אבל לא ידעה איך להכשיר (טוב במקרה הזה איך ולא למה).

נכון שתי דוגמאות זה לא כל עם ישראל, אבל מרגישה אני שיש הרבה ששומרים מצוות, שוב גם שמדובר על אנשים לא דתיים.

rambling

New member
אני זוכר

באמת שזה לא היה קל, היינו צריכים לשכנע אחד מהמחליטים ועד שהוא לא הסכים להצביע איתנו אי אפשר היה להעביר את זה. בסוף הוא התרצה אז היו מספיק תומכים בשביל לעשות את השינוי..

כמו שאמרת זה כנראה נעשה מסיבות פוליטיות והתאמה למציאות חדשה ונסיבות בשטח באותה תקופה, האם המציאות הזאת עדיין קיימת כיום? כמובן שלא - וזה כמובן לא הדבר היחיד. הנקד' המרכזית היא שזה היה שינוי שבני אדם החליטו לעשות ולא שום דבר מטאפיזי או אלוהי והיום רק בגלל שעבר הרבה זמן אז זה נחשב ל"תורה מסיני ולא ניתן לערעור". עובדה שרוב האנשים אפילו לא יודעים לגבי זה שבמקור היהדות עוברת לפי האבא.

ohcanada - אם אתה רוצה למצוא עוד מידע חפש "יהדות לפי אבא" או לפי הפסוק "ויתילדו על משפחותם לבית אבותם".

China8

New member
תשובה לrambling

הכנסת לי מילים לפה, ממש לא דיברתי על הכרה ממסדית. ובכלל הפוסט שלי היה כתשובה לפוסט אחר שלטענתו כולנו פה בפורום כי לא חשוב לנו שהילדים שלנו יהיו יהודים. אז עבורי זה כן חשוב וזו לא הסיבה להשתתפותי בפורום.
תקרא לזה איך שבא לך. לי חשוב שהילדה שלי תגדל כיהודיה, תלמד על מנהגים יהודיים, תרגיש קשר לישראל ותדבר עברית. במקרה הספציפי שלנו הבת שלנו היא מאומצת ואינה מגויירת, כך שדווקא הנייר שאומר שהיא עברה גיור, גיורת, יהודיה מה שזה לא ייקרא זה לא ממש חשוב לי. אלא מה שבנפש, זה הרבה יותר חשוב לי ובעיני היא יהודיה גם ללא טבילה במקווה/ים כמו שמגיירים ילדים.
וזה רק להבהיר את דבריי כי אני לא אוהבת שמעוותים אותם, וזה קצת

גם לי זה חשוב

אם וכאשר יהיו לי ילדים אני אשתדל שבזהות שלהם יהיה חלק ליהדות ולישראליות ולא אוותר על לדבר אליהם בעברית, לא משנה היכן אחיה. אני חושבת שהדס התכוונה בדיוק להכרה הממסדית, לא לכך שלא אכפת מהמטען התרבותי.

סבבה02

New member
עכשיו באמת ברצינות ולא בזלזול

מכבדת אבל לא משתכנעת אם לקבל או פשוט להגיד לא מבינה.
איך זה שאדם שאינו דתי ובזוגיות עם אדם "זר" "גוי" (שעד כן כבר עבר על המצווה הכי חשובה ביהדות) חשוב לו שהילדים שלו מבן הזוג הזר יהיו יהודים?
האם את מתכוונת לזה שהילדים שלך יהיו חשופים ליהדות (לפחות בקשר לשפה אני יכולה להבין) בשביל הידע? אם כן אז סבבה. כי למשל אם אני מתעניית ולומדת תורת הבודהה זה לא אומר שאני בודהיזית (?) אלא בשביל ללמוד את זה.
ואם כי בשביל שיהיו יהודים, שומרי מסורת...אז למה לך מהתחלה להיות בקשר עם לא יהודי?
אולי הבן הזוג הזר יפריע לו כך? אולי גם הוא ירצה שהילדים יהיו חשופים לנצרות ומנהגי נצרות למשל?

שוב, לי לא מפריע הדבר (כל אחד עושה מה שבא לו, וזכותו) אבל מפתיע, אנא האירי את עיניי.

בדיוק כפי שאני יהודיה ולא דתיה

וגם לא שומרת מסורת, רחוק מכך. אני בהחלט בעד שהילדים שלי, אם יהיו לי אכן מבן זוגי הנוכחי, יהיו חשופים גם למטען התרבותי שלו ושגם זה יהיה חלק מהזהות שלהם.

China8

New member
מסבירה לך סבבה

אני מגדירה עצמי כחילונית מאמינה. גדלתי בבית שמכבד מסורת ויש לי המון כבוד ואהבה גדולה לדת היהודית, מנהגיה וחיבור גדול למדינת ישראל. מעולם לא תכננתי להנשא ללא יהודי אבל זה קרה ומבחינתי זה לא אסון גדול מפני שכל אחד מאיתנו חופשי לשמור על זהותו (שכן בעיני להיות יהודיה זה חלק מזהותי). אני לא מבינה את אלה שמתחתנים עם לא יהודים וגיור הוא תנאי, פשוט לא רואה איך מישהו יכול לדרוש ממישהו אחר להמיר את זהותו כך.
עוד בשלבים הראשונים של היכרותנו הוסכם שכאשר יהיו לנו ילדים אז הם יגדלו ברוח היהדות, זה דוסקס והוסכם, אין הפתעות ושום דבר לא נכפה, מה גם שבעלי למרות שאינו יהודי מגדיר עצמו כאתאיסט, הוא ממש לא בענייני דת.
אף אחד לא יכול לקחת ממני את יהדותי, אלא אם אחליט להמיר את דתי. זה חלק ממני, זו מי שאני, מה שאני יודעת ותמיד אדע. זה שהתחתנתי עם גוי, זה שאני לא מקיימת את כל המצוות, זה שאולי ישנם יהודים אחרים שבעיניהם אני לא יהודיה ממש לא גורע מיהדותי בעיני. כתבתי בעבר ואכתוב שוב: ביום מותי אעמוד מול הקב״ה ורק לו אני חייבת חשבון ומוכנה להישפט רק על ידו.
לא אדרוש מילדיי לקיים את כל מצוות היהדות מהרבה גורמים, אבל כן חשוב לי בעיקר שירגישו כיהודים, שיחושו חיבור למדינת ישראל ושידברו עברית בין שאר השפות שהם לומדים.

סבבה02

New member
מזמן היה שרשור על בחורה

שיש לה קשר עם לא יהודי, וגם בחורה מאמינה, סיפור ארוך... כתבתי מה שכתבי לה וforglemmigej "ווקיפדיה של הפורום
" הגיבה לי במשהו כמו " מה שאת (כלומר אני) כותבת לבחורה לא נוגע לה כי היא מאמינה...", לא התייחסתי או הגבתי, כעבר זמן חשבתי על זה וזה כל כך נכון והבנתי מה היא רוצה להגיד.

אני האחרונה ששופטת, אני תמיד בזווית של
.

מכירה הרבה אנשים שמגדירים את עצמם כמך, ידיד אחד חילוני לגמרי אבל שבת בשבילו שבת קודש, שומר שבת אבל מה? נוסע לראות משחק הכדורגל. שאלתי אותו, איך זה? ענה לי משהו כמו שנועה כתבה. הכי פשוט קל ונכון.
למדתי (משתדלת גם לממש בפועל) לקבל את האחרים גם אם לא מקבלת את הדעות שלהם, לכבד אותם גם אם הם בזרם הנגדי שלי.
אין להתווכח עם אדם שמאמין, אמונה כמו אהבה עיוורת.

מוזר לי לראות את הדתיות המוסלמיות והיהודיות שלובשות כיסוי ראש ומכנס צמוד ג'ינס או חצאית קצרה (אגב, מה מפתה את הגבר יותר? לראות שער מתולתל או רגליים בג'ינס צמוד). מצד אחד שכל אחד יקבל או יקח מה שנוח לו, מצד שני זה לא מסתדר לי הרבה בראש שהדתיה הנ"ל קילבה על עצמה 1,2,3, ולא קיבלה 4,5,6 בהנחה ש 1-6 הולכים ביחד או לא הולכים ביחד.

מכירה את התשובה של נועה ושלך, וגם הוסיף לזה המשפט "לא הכל שחור ולבן, יש אמצע אפור", אבל בנוגע לדת הייתי רוצה לדעת האם זו היא המסורת, החברה, האיך שגדלת וקיבלת מהבית, האם החצי מאמין, או המצפון, הפחד מאלוהים, הזה מה שאני יכולה לקבל ודיי?
"זה מה שאני" לא מספיק לי
מאיפה בא ההגדרה הזו?
סורי על החפירה.

China8

New member
סבבה

האם ראית יהודיות דתיות שלובשות כיסוי ראש ומכנס ג׳ינס צמוד? אני אף פעם לא ראיתי אבל אולי משהו השתנה בארץ מאז שהייתי שם פעם אחרונה לפני חצי שנה. אבל אני מסכימה למשל שאצל הרבה דתיות שיער הפאה הוא הרבה יותר יפה מהשיער המקורי שלהן או שלא לובשות חשוף אבל לובשות חולצות די צמודות וכולי. אבל למרות שהרבה פעמים ביקור במאה שערים מרגיש כאילו שום דבר לא השתנה אלפי שנים, עבור הרבה אנשים וגם דתיים בזרמים פחות קיצוניים יש צעידה עם הזמן והתאמות שונות לזמננו.
עבור סבתי הפולניה הדת באמת הייתה שחור ולבן. יכול להיות שהיא באמת כזו עבור הרבה אנשים, אבל אני מאמינה באל ומקיימת מצוות ברמת היכולת שלי ובכוונה ואהבה רבה.
לגבי שאלתך, רק אומר שלא הפחד מהקב״ה מנחה אותי. את אהבתי לדת קיבלתי מאמא שלי ומאז שאני גרה בחו״ל הזיקה לדת רק התחזקה. בנוסף, אפילו שהועמדתי בהרבה נסיונות בחיי אני מודה לאל על מה שנתן לי בלי לפרט יותר מדי.
ובנוסף- בעיני יש קיצוניים משני הקצוות, החילוני והדתי ואני רואה עצמי היכן שהוא באמצע. בשביל הדתי אולי איני יהודיה מספיק או בכלל. החילוני הקיצוני יגיד שהמצאתי דת חדשה. נו שויין, חיה בשלום עם כל זה וכמו שאמרתי מחוייבת רק לבורא עולם.
אבל נראה לי שגלשנו פה בדיונים שבכלל לא קשורים לשאלה של הבחור האם לצאת עם ערביה או לא...

סבבה02

New member
שילבתי שני דברים במשפט אחד

בהודעה הקודמת, טעות שלי כנראה. התכוונתי לדתיות המוסלמיות שלובשות ג'ינס צמוד וכיסוי ראש, והיהודיות שהולכות עם כיסוי ראש/פאה וחצאית קצרה.

"עבור הרבה אנשים וגם דתיים בזרמים פחות קיצוניים יש צעידה עם הזמן והתאמות שונות לזמננו", נכון מאוד. מישהו גר בקרבתם יכול להרגיש ולראות השינוי מתקופה לתקופה, (גם בעניין ההלבשה אם כבר מדברים על זה).

cocacola27

New member
שמתי לב שאת כל הזמן חוזרת כמה חשוב

לך שהילדים שלך יהיו יהודים, שאת יהודיה, שמפריע לך מי שלא מרגיש את הזהות הזאת וכו'.
אבל מכמה הודעות שלך שקראתי נראה שאת ממציאה יהדות חדשה, שלא קיימת ולא מקובלת על אף יהודי שומר מצוות. את נשואה ללא יהודי, את לא מגיירת את הבת שלך, את לא חיה על אדמת ציון אבל מה? מפריע לך אם לא מדליקים נרות חנוכה או אם לא מקיימים ,מנהגים יהודיים".
היהדות היא דת לכל דבר. מנהגים זה רק חלק קטן ממנה. יש בה פילוסופיה והלכה וסיבות למה לעשות את זה ולא לעשות את זה. היא אוסרת לחלוטין קשר עם גויים ואפילו מחילה עונש מוות על גוי ששומר שבת.
אין לי בעיה עם זה שאת מאוהבת במנהגים היהודיים ומרגישה קשר לישראל וכל זה. זו זכותך המלאה גם לקחת מהדת רק מה שבא לך ולהגיד "אני יהודיה". אבל בהודעות שלך, לפחות ככה אני מרגישה, יש מימד חזק של הטפה. וזה מה שאת ממש לא יכולה לעשות. כי זו צביעות שאין כמוה.
אני יודעת שאת תכעסי על ההודעה הזאת, אבל רציתי להגיד לך מה אני חושבת. בדיוק כמו שאת טורחת להגיד מה את חושבת בכל פעם שאנשים םה מביעים חוסר קשר ליהדות.

China8

New member
תשובה לקוקה קולה

קודם כל, זה מאד מחניף לי שאת עוקבת אחרי ההודעות שלי, זוכרת מה רשמתי בעבר ואפילו שאני חוזרת על עצמי.
אז ככה: לפי מיטב ידיעתי כל חילוני בעצם אינו מקובל על יהודי שומר מצוות (לפחות על ידי האורתודוקסים שביניהם) ולכן זה לא מדד בשבילי. בהודעתי הקודמת כבר הבהרתי שאין לי צורך בהכרה ממסדית ולכן לא חשוב לי מי חושב מה עליי.
למרות שקראת יפה יפה מה שכתבתי בעבר, כנראה שלא הבנת: מעולם לא הייתה לי בעיה עם מי שאינו מרגיש את הזהות הזו. כן יש לי בעיה עם אלו שבאופן אוטומטי משמיצים ומנאצים את שמה של ישראל בכל הזדמנות חגיגית, זה שני דברים שונים לגמרי ולדיון אחר.
לא הטפתי לאף אחד ולא מעוניינת לקבל הטפות. חושבת שהמצאתי יהדות חדשה? זכותך. את יכולה בבקשה לצטט איפה הטפתי למשהו? מישהי טענה פה שאנחנו (בהכללה על כולנו) נמצאים פה בפורום כי לא חשוב לנו שילדינו יהיו יהודים, אז אני לא מעוניינת להיות בהכללה הזו כי לי כן חשוב וזו לא הסיבה שאני כאן.
אני ממש לא כועסת על ההודעה, כי באמת שזכותך לחשוב מה שבא לך. בעבר כבר הגבתי על תגובותייך שכללו התבטאויות גסות כלפי הדת, אז ברור לי מאיפה את באה.
מעולם לא טענתי שאני יהודיה שומרת מצוות ולא ברור לי איפה הצביעות. אני כן חושבת שאני חילונית מאמינה, וגם חושבת שאין קשר בין היהדות שלי שהיא עובדה בשטח לבין איזה מצוות אני מקיימת בדלת אמותיי. אם תמצאי הודעה שבה הטפתי למישהו מה לעשות אז אני באמת מעוניינת לראות אותה. בינתיים, אל תטיפי לי ואל תכפי עליי את החילוניות המתלהמת שרואה הכל בצבעי שחור לבן.

cocacola27

New member
הי

אני לא חושבת ש"ענית" על מה שכתבתי אבל לא חשוב. זה ויכוח סרק. אבל אולי בעתיד (עם טיפטיפה יותר ביקורת עצמית) תוכלי לקבל אנשים אחרים בלי שזה יפריע לך אישית אי שם בסין.
לגבי אם אני זוכרת או לא את ההודעות שלך: בוודאי שכן. ולא רק את שלך. אני בפורום הזה 4 שנים כבר ואני פחות או יותר זוכרת אנשים והודעות. לא רק זה שאת יהודיה עם חוקים משלך אלא גם את הסיפור של המפגש הראשון עם ההורים של הבן זוג שלך וגם שיש לכם ילדה מאומצת. וכנ"ל לגבי אחרים. הודעות נועדו שיקראו אותן, לא?

China8

New member
נו באמת

מה זה קשור איפה אני? אי שם בסין, נפאל או על הירח. למה את חוזרת על הטיעון שאני לא מקבלת אנשים אחרים? אני מקבלת ועדיין יכולה להעביר ביקורת, כמו שאומרים כל המקתרגים על ישראל.
מי זה אנשים אחרים שאני צריכה לדעת לקבל? כולנו ״אחרים״ פה בפורום ואני חושבת שאנו יכולים להכיל כמעט את כולם. ממש לא חושבת שאני ״לא מקבלת״, אבל זה באמת ויכוח סרק כי נראה שלעולם לא נסכים וזה בסדר.
שתהיה שבת שלום לכולנו.

אני מכירה לא מעט יהודים שומרי מצוות

ולא זכור לי שאף אחד מהם אי פעם ביקש לשלול ממני את הקשר ליהדות, עם או בלי בן זוגי הגוי. זה לא אומר שאין כאלה שיעשו את זה, אבל לא ברור לי למה אמור לעניין אותי במיל מה חושבים אנשים שאני אפילו לא מכירה. גם לא מפריע לי מה מרגישים או לא מרגישים אנשים שאני לא מכירה, אבל אני לא יכולה להמנע מלחשוב שמי שעד כדי כך מתעקש לבעוט במטען התרבותי שלו נמצא מבחינה מנטאלית עמוק בתוך גיל ההתבגרות.

prizman

New member
במילים אחרות,

מי שנולד באיראן וחונך ע"י משמרות המהפכה אמור להחזיק במטען התרבותי הזה.

כל כך לא!!!!

משמרות המהפכה זה רק 33 השנים האחרונות, וזה ממש, אבל ממש, אבל ממש לא המטען התרבותי של איראן.
לינק - חפשו "האסכולה".

למעלה