קשר עין

kuku78

New member
קשר עין

שלום לכולם, לא ככ מאמינה שאני כותבת פה אבל הגיעו מים עד נפש והולכת עם תחושות הבטן שלי... אני אמא טרייה לתינוקות בת שלושה חודשים.
מרגע הלידה הרגשתי שמשהו לא בסדר בה... היתה מאוד לא רגועה עד לפני שבועיים וגם לא ככ התחברתי אליה כמו לבני הבכור... יש לציין כי אפילו הייתי קצת בדיכי מהשינוי להיות אם לשניים ועברתי כמה משברים בחודשיים האחרונים (לא יודעת אם הורמונליים ומוגדרים בנורמה אבל הוצפתי במחשבות שליליות...)
במלאה לגיל חודשיים ושבוע הגעתי לביקורת וציינתי בפני הרופא כי אני מודאגת מכך שהיא לא יוצרת קשר עין ואינה מגיבה לקולי ולקול או פרצופים של בני המשפחה.
ביקש שאחזור כעבור שבועיים לביקורת... והמצב לא ככ השתנה... שלח אותי לכל מיני הפניות לבדיקות שמיעה וראיה ... ואף בדיקות מלחיצות של נוירולוגיה... אולטרסאונד מח וEEG ... חייבת לציין כי מהלך ההריון והלידה היו תקינים ועשינו את כל הבדיקות האפשריות... וכי אין היסטוריה של אוטיזם במשפחה.
בינתיים הלכתי לרופא עיניים שביצע בדיקת עיניים וקבע כי אכן היא אינה עוקבת אך מבנה העין תקין...
אני כבר שבוע בסרטים שאין לתאר... לא ישנה וחסרת תיאבון קוראת המון מידע ברשת על הנושא של התפתחות קשר עין ותחושות הבטן שלי אומרת לי שחבל על הזמן ושיש לפעול מהר...
אשמח לקבל מכם תשובות על פי ניסיון אישי וידע מיקצועי:
האם ניתן לאבחן אוטיזם בגיל הינקות כגילה של ביתי? אם כן היכן ניתן לעשות זאת?...
האם ניתן לטפל ולמנוע התפתחות האוטיזם?
אם כן איזה טיפול ניתן לעשות לתינוקות בני כמה חודשים?

לתשובתכם המהירה אודה
שיהיה שבוע מוצלח ופורה

הי, אין לי הרבה ידע מקצועי, אבל עד כמה שידוע לי לא ניתן לאבחן אוטיזם בגיל כה קטן כמו של ביתך. לדעתי כדאי לך להתמקד בשלב זה בלבדוק רק אם יש בעיה פיזית בריאותית כמו בעיות בראיה או בשמיעה ואם ישללו בעיות פיזיות את יכולה להיות רגועה יותר. אם אכן מדובר באוטיזם, הדבר הכי טוב לדעתי שיכול לעזור לתינוקת להתפתח זו סביבה רגועה ומטפחת מהסוג שכל אמא יכולה לתת, תראי מה היא אוהבת ומה גורם לה להיות רגועה יותר, תנסי כל מיני דברים של תינוקות ותראי למה היא מגיבה טוב ועם זה תמשיכי, אולי מוסיקה, תמונות, קולות של חיות, טיולים או חיבוקים על הידיים, קשקשנים וכו', תדברי אליה, תשירי לה ועוד. יתכן שיש לה מה שנקרא בשפה המקצועית "קשיי ויסות" או "הצפה", זה לא בהכרח אומר אוטיזם זה יכול אוטיזם ויכול להיות כל מיני דברים אחרים כמו התפתחות מעט מאוחרת או רגישות יתר, אבל זה יכול ליצור מצב כמו שאת מתארת, בו קשה לה להתמקד בכם ולהגיב כמו שאתם מצפים. אולי היא רגישה במיוחד לרעשים, למרקמים, לאור, או לריחות? אם כן אפשר להתאים את הסביבה שלה כך שיהיה לה נעים ונוח, עד כמה שידוע לי תינוקות, גם תינוקות בספקטרום האוטיסטי, מתפתחים הכי טוב כשהם רגועים וכשיש להם את הגירויים המתאימים לשלב בו הם נמצאים. אני בטוחה שאת עושה את המיטב רק חבל לדעתי שתהיי לחוצה על טיפולים בשלב זה כי טיפולים אין כל כך לגיל שלה ואם יש קשה לי להאמין שהם יכולים לעזור אולי רק להלחיץ, חוץ אולי מטיפול במים, אם התינוקת אוהבת מים, אולי כדאי לברר על זה. זה כל מה שאני יודעת, מניחה שיענו בהמשך אנשים עם יותר ידע מקצועי ממני ויהיה לך יותר מידע בינתיים שולחת לך חיבוק ומאחלת לך שלא יהיו לך סיבות לדאוג. ואם יהיה לך זמן תוכלי לקרוא כאן, כותבים כאן אוטיסטים בוגרים, אוטיזם זה לא דבר נורא כמו שלמדנו וכמו שמופיע בתקשורת ויש אומרים שאפילו דבר טוב, אני גם כן מתחברת לגישות אלו, גם אוטיסטים יכולים לחיות חיים טובים

לא דבר טוב אלה מפליא ומדהים

עם כל הקשים יש כל כך הרבה יתרונות : בתתור אוטיסט אני אומר את זה אבל חבל שבני האדם הרגילים לא
רואים את זה, אבל לאט לאט הם יראו (במיוחד המשפחה) .

arana1

New member
המשפחה תמיד תהיה האחרונה לראות

מסיבות מאוד מעניינות דווקא בני המשפחה הקרובים ביותר יהיו תמיד האחרונים לזהות ולהרגיש ולחוש את מה שטוב ביקירם

זה מרגיז אבל קשור מי

קשור איזה הורים וכולי אתה לא חושב ? ,כי אני מכיר או שמעתי על הורים מאוד מכילים למשל אני הבנתי שאתה
הורה מכיל /ומבין לא ? אז למה שהורים אחרים לא היו ? אולי לא הרוב אבל אין קבוצה קטנה של הורים שכן ? מהי
דעתך ?

arana1

New member
כל העניין שאיני יודע, וגם לא משלה את עצמי שאני יודע

מה שנדמה לי זה שמהמון סיבות הכי עמוקות בעולם לאנשים אין יכולת לראות ולחוש את הקרוב
משער שגם אני לוקה בזה במידה שאינה ידועה לי לחלוטין

אני הורה יותר מכיל ומבין מהורי, זה בטוח, אני לא מתעקש עם ביתי על כלום, ולא משנה איפה וכמה, זאת אומרת שאני מאפשר לה לממש את התנועות הנחוצות לקיום הזיקה בין נפשה לגופה כמיטב יכולתי, גם כשזה לא מסתדר עם הציפיות והמבט החברתי, עד עכשיו זה עובד לא רע, אבל זה ממש לא אומר שאני יודע אותה על בורייה,
ובכלל,
לדעתי פוטנציאל של בן אדם זה הדבר הכי רגיש בעולם
רגע אחד הוא קיים ורגע אחר לו,
ולכן גם קשה לי כל כך עם הנפיחות המקובעת והיהירה שמקיימת את כל מערכת האבחון הטמאה.

אופק הכשרון והיכולת של הילדים תלויים במידה מאוד רבה בתגובות שלנו למה שהם עושים עכשיו, לדברים הקטנים, ולכן אני לא מעסיק את עצמי בכמה היא גאונה ומדהימה ומוכשרת או במה שהיא יכולה להיות אלא יותר מרוכז במה היא צריכה עכשיו,
אצל הרבה הורים זה הפוך
הילד שלהם נתפש כשלט שלהם
כמי שאמור להוציא לפועל ולבטא את גאוותם בעצמם
משהו לנפנף בו לשכנים
ועובדה זאת מביאה אותם לדכא בילד בדיוק את מה שיאפשר לו להתפתח לגאון שהוא

אבל כל עוד שהיא לא מסכנת את עצמה נכון ?

אתה לא תתן לה לעשות הכל נכון ? יש גבולות ? אני לא מפנה עליך ביקורת אלה פשוט שאול שלא תבין אותי לא נכון .
באמת שאלה תמימה.
&nbsp
אשמח לתשובה .

בקשר לגאונות ולחסור שחצנות

זה מאפיין את הורי , אמי לא השוויצה ביכולות שלי ( שהחשיבו למפליאים ) היא לא רצתה ששליחו אותי למבחן
לאיתור מחוננות , ולא רק זה היא לא סיפרה לשכנים / לאנשים זרים על היכולות שלי בתור ילד רק הורי ומשפחה קרובה מאוד ידע..

היא לא הכריחה אותי להצליח בתור צייר , אמרתי לה שאני לא רוצה ללכת לתחרויות- וזהו היא כיבדה אותי ולא
אמרה דבר שלא רציתי ללמוד ,אבי ההפך הוא סילק אותי מביתי ולא נתן לי לחזור עד שלא אחוזר והיה שוב תלמיד
מצטיין והיה יורד עלי שלא הצלחתי להביא הכל מאה : וקרא לי עצלן או שאני לא רוצה להשקיע : וזה גרם לי לשנוא את הלימודים.

אחר כך : והפסקתי ללמוד ולא עזר לו ולסבי כלום ( לא משנה כמה כסף ומתנות הציע סבי לא חזרתי ) : וזה הותיר
רושם על סבי מאוד והוא התחיל להעריך אותי ,מה שאבי עד היום לא עושה ואומר את המשפט הידוע " תראה בשטח מה אתה שווה ואל תדבר איתי על העבר אלה על הווה "

ו וככה גם אחי ,זה פוגע אבל זאת המנטליות שלו וחשיבה פרימיטיבית אבל שגורה גם באנשים שנחשבים לשכלתנים ולנאורים אתה לא חושב ? , כולל המערכת עצמה זוהי דעתי .

dina199

New member
מוקדם מדי לחשוד באוטיזם.

תעשו בדיקות של שמיעה וראויה כדי לבדוק שאין בעיות פיזיולוגיות. ואם אין בעיות כאלה עדיין מוקדם להתעסק מאוטיזם. אוטיזם מאבנים רק מגיל שנה וחצי.

שמעי

שאלתי את אימי ( לא יודע עד כמה היא בר - סמכא ) : אבל שאני הייתי בגיל של ביתך היה לי קשר עין והיא אמרה שכן.
ואני אוטיסט למהדרין : לכן אפילו יכול להיות שהיא תינוקת רגילה ובריאה שיש קצת עיכוב ( לא מבין בהתפתחות של
תינוקות ). אבל הבנתי שבגיל 3 חודשים אמור להיווצר קשר עין אבל זה לא אומר בגלל שאין בגיל 3 חודשים אז הילדה
אוטיסטית : אלה שאולי יש עיכוב זה מה שיש לי לומר .

arana1

New member
אולי זה הרבה יותר פשוט

אם את לא מתחברת אליה היא לא מתחברת אלייך
ככה זה
תינוקות הם מאוד רגישים
וכיוון שהיא מרגישה את הרתיעה שלך ואת הדכאון שלך כתוצאה מנוכחותה היא לא יוצרת איתך קשר, עין או אחר
זה לא אומר שאת אשמה
ככה זה החיים
לפעמים מאוד קשים

אראנה האם ידעת שהפסיכלוגיה

חלק ממנה אמרה שלתינוקות אין רגשות או שאין להם נשמה ? ועשו בהם ניסוים ? כי מה שברור לך ולי לא היה
ברור לחלק מהרוצחים האלו , ואני שאני מכיר את מעללים ואת רשעותם לא אשקר שמעתי על כך לראשונה הזדעזעתי.
אני יודע שזה לא קשור אבל באותה רגע שכתבת חשבתי על זה , אז כתבתי מצטער שאני מסיט את נושא הדיון זאת לא
כוונתי אלה פשוט מחשבה עברה בראשי ורציתי לשתף בה .

גיל שלושה חודשים הוא מוקדם מידי

וחבל שאת דואגת כל כך, אולי בכלל בלי סיבה.

בגיל שלושה חודשים בערך תינוקות מתחילים לעקוב במבט. ואם תינוק טיפה מאחר - זה לא אומר כלום. אבל גם עד גיל ארבעה חודשים אם לא עוקב במבט זה סביר
[URL]http://laledet.co.il/%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7-%D7%91%D7%9F-3-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/[/URL]

לדעתי, כדאי לך לקרוא על התפתחות התינוק בגילאים האלה וללמוד איך לפתח את הילד.

לא מן הנמנע, שכפי שציין אראנה, התינוקת חשה את היחס שלך אליה והיא מגיבה כך.

תינוקות רגישים מאוד לרגשות אנשים לידם.
[URL]http://www.mako.co.il/ninemonth-pampers/Article-30bc51fb03baa31006.htm[/URL]

אני לא יכולה לדעת באופן ברור לגבי התינוקת שלך.
אני רק יודעת שהרבה פעמים תינוקות בוכים יותר כשהם נמצאים למשל על ידיים של בנאדם (כולל ההורה שלהם!) שמפחד ולא יודע איך לנהוג בתינוק, מאשר על ידיים של אדם מנוסה בגידול ילדים, גם אם זה לא ההורה שלהם.
זה מדהים, אבל ראיתי את זה כמה פעמים בכמה הזדמנויות עם תינוקות שונים.

תינקות הם מיוחדים ומפלאים

אני לא אשקר אני לא מחובבי הילדים ,אבל שאני רואה תינוק אני ממש נמס יש בניהם כאלו שהם מפלאים ממש.
לא רק ביופי שלהם - אלה פשוט הם כאלו חמודים שבא לך באותו שנייה לאכול אותם : נתקלתי בכאלו ( כולל באחותי
שאותה לא זכיתי לראות גדלה ) : אז זכור לי בתור אח מזה תינוק היא הייתה רגישה מאוד והם רגישים מאוד מאוד.
זה נכון .

טובללכת

New member
בכל מקרה דברי איתה ושירי לה..

ספקי לה המון גירויים (צעצועים, מוסיקה) כדי למשוך את תשומת ליבה לסביבה.
כמובן הכל באופן נעים ומתון, לא ברעש או בלחץ.
אוטיזם אי אפשר למנוע אבל אפשר לעזור להתפתחות טובה ותקינה.
וכמובן לעקוב.

למעלה