קשר עין

קשר עין

בוקר טוב.
אני אמא לתאומים בני שנה וחודש (10 חודשים מתוקן), נולדו בשבוע 26, קצת פחות מקילו.
בהתפתחות הילד אבחנה הרופאה "קשר עין לא ממושך" אצל התאום הקטן, משהו שהיא עוקבת אחריו כבר הרבה זמן.
לטענתה חל שיפור ניכר מהבדיקות האחרונות, אך עדיין קשר העין אינו איכותי לעומת התאום.
בדיקת ראייה תקינה.
רמזה לבעיה תקשורתית...
אני מרגישה שהוא יוצר הרבה יותר קשר עין בחודשים האחרונים, אכן קצת מתקשה אם מתבוננים בו מקרוב.
האם שם קוד לחשד לאוטיזם? האם משהו שנתקלתם וחלף?
אודה לכל תשובה.

תמרה שלום...

ראשית אנחנו לא רופאים כאן, וכדאי תמיד לשאול את הרופאים, במיוחד את אלה שמטפלים בילדים.
אין לי ניסיון עם נושא קשר העין,
אבל מקווה שאותה רופאה, או חוות דעת נוספת יוכלו לתת לך תשובות והרגעות.

מאחלת לכם הרבה בריאות ורק טוב!

קשר עין

שלום תמרה, אני לא מכירה את המקרה וסומכת על חוות דעת של רופאה התפתחותית.
בגילאים אלו לא נותנים אבחנות של אוטיזם וכו' כי מאד מוקדם ולא רלוונטי. לקשר עין לא ממושך יכולות להיות כמה סיבות: קושי תקשורתי, קושי בויסות תחושה חזותית - הכוונה שגירוי חזק לעיניים לא נעים ולכן מסיטים מבט (אופייני לפגים), קושי רגשי - מרגישים מוצפים מבדיקה רפואית והתפתחותית שקשה להם ולכן מסיטים מבט (גם אופייני לפגים) ועוד. בכל מקרה, מקווה שמלבד הרופאה יש צוות התפתחותי רב תחומי שכולל פיזיו וקלינאית תקשורת/מרפאה בעיסוק שמלווים אתכם. מניסיון, זה מוקדם לקבוע בעיית תקשורת כי תקשורת היא הרבה יותר מקשר עין בלבד... וכפי שאת רואה המצב משתפר עם טיפול נכון. בהצלחה!

הגר181

New member
יכול מאד להיות שאני טועה

אבל אני ממליצה לך רק מניסיון אישי לבקש מרופא עיניים לשלול optic atrophy.

גם שירה לא עקבה ולאחר שציינתי זאת בפני הרופא הוא בדק ומצא שזו הבעיה שיש לה (פגיעה בעצב הראייה).

למעלה