קשר עין ולקות שפתית

yulilior

New member
קשר עין ולקות שפתית

הילד בן 4.5, נמצא בטיפול של קלינאית כבר שנתיים בגלל עיכוב שפתי. הוא מדבר אבל עם בלבולים בין זכר ונקבה ובאופן כללי השפה שלו קצת דלילה לגילו. הוא נמצא במעקב חצי שנתי של פסיכולוגית ורופא התפתחותי במכון להתפתחות הילד הכוללים איבחונים מלאים. כל פעם מחדש מעלה העניין של קשר עין לא עקבי וכמובן שכל פעם מדברים על בעית תקשורת. כל פעם מחדש זה נשלל כי הילד חברותי, משתף חויות, יוזם קשר ומשחק יפה עם ילדים, אין לו שום בעיה להסתגל בגן רגיל (למעט הבעיה השפתית כמובן) , אין לו שום אובססיות או תנועות מוזרות. אני יודעת שבאמת יש איזשהו חוסר עקביות בקשר עין (שכמובן מחריפה מאוד בזמן איבחונים,) בעיקר בזמן דיבור. הוא מסתכל יפה בעיניים אבל ברגע שהוא צריך לתכנן את המשפט שהוא רוצה לומר , המבט בורח. הקלינאית המטפלת אמרה לי שהיא חושבת שזה בעיה משנית לעיכוב שפתי.
האם יש באמת קשר בין עיכוב שפתי לקשר עין בעיתי? יש לנו גם חשד לבעית קשב, האם יש קשר בין הפרעת קשב לקשרר עין?
האם להתעקש איתו על קשר עין מלא?

למה זה חשוב לך בעצם?

לדעתי, זה ממש לא חשוב ולא צריך להתעקש איתו על זה.

צריך להחליט על מה להתעקש ועל מה להלחם ועל מה לא.

ועל הרוב בחיים אין צורך להתעקש, לדעתי.

ציפולי

New member
זה נראה לי טבעי

שכשמתרכזים מאד במשהו, למשל במאמץ לנסח משפט, אז המבט נודד. השאלה היא, כמובן, אם המבט חוזר אחר כך

אם להתעקש על קשר עין - כמובן, לגמרי.

לגבי ההשפעה של מבט משוטט ו/או בעית קשב להתפתחות שפה - ההשפעה גדולה. יש שפע מאמרים על זה, ובשורה התחתונה שלהם, פחות או יותר, מדובר על כך שכמה שיותר מרוכזים במי שמדבר/מקריא וכו' - כך לומדים יותר שפה.

שאלה: איך הבנת השפה שלו?

yulilior

New member
ההבנה שלו תקינה

הקושי השפתי מתבטא בבלבולי זכר/נקבה , בעיות שליפה ושפה דלילה באופן כללי.
ברור לי שיש קשר בין בעית קשב ובעיות שפה , השאלה היא האם גם יש קשר בין הפרעת קשב וקשר עין?
העניין הוא אם באמת הוא מתקשה לשמור על קשר עין ולדבר אז אולי כדאי "להקריב" את קשר העין למען השפה? גם לא כל כך ברור לי איך אני מתעקשת איתו על קשר עין.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא חושבת שכדאי להתעקש על קשר עין מה חשוב לך יותר: שהוא ירצה לצור קשר, או שכלפי חוץ הוא יראה "תקין" ?
קשר-עין הוא דבר כ"כ חזק, כ"כ אינטימי.
להתעקש עליו עלול להבריח את הילד, עלול להכאיב לו.
קשר-עין, כמו מגע, צריך לבוא באופן טבעי לאדם, במידה ובאופן שמרגיש לו טוב.

ציפולי

New member
טוב, אולי 'להתעקש' זו מילה חזקה

אבל הילד המתואר כבר רוצה בקשר עם ילדים אחרים ונוח לו במחיצתם, כך שיתכן שהאינטימיות של המבט יכולה לבוא לו באופן טבעי יותר.

איך מפתחים קשר עין? בגדול, משלבים ג'סטות ושפת גוף במילים הנאמרות, באופן טבעי וזורם (לא דידקטי מדי :)) , כך שהרווח של הילד מלהסתכל יהיה גדול. כמו כן, משלבים בשיחה תמונות ודברים מוחשיים, למשל מדברים על הציפור ההיא על הענף ההוא תראה איזה זנב יפה יש לה. שימי לב שהוא לא חייב להסתכל עין בעין, מספיק שיסתכל כך שיקלוט מידע רלוונטי בעיניים ויהיה מעורב (joint attention)

ענתנוי

New member
לדבר בעיניים

קשר עין הכרחי לתקשורת בין אנשים שלא מסוגלים לתקשר באמת אחד עם השני.

אנחנו לא מדברים בתמונות. אנחנו מדברים עם הלב והגוף, וכל החושים.

schlomitsmile

Member
מנהל
להזמין תמיד אפשר
כל עוד מקובל על המזמין, והוא גם נותן למוזמן להרגיש כך, שזה בסדר גמור אם המוזמן יבחר לא לקבל את ההזמנה

ok0110

New member
פעם קלינאית תקשורת

יעצה לנו להרגיל אותו לדבר לנקודה מסויימת בפנים,
כדי שיהיה נעים יותר למי שהוא משוחח איתו.
היום הוא כבר יוצר קשר עין לבד...
אולי זה יעזור...

schlomitsmile

Member
מנהל
גם את זה אפשר להציע
שמעתי מא"סים בוגרים שהם נוהגים כך, בלי שלימדו אותם- הם עצמם חשבו על הרעיון.
יש מי שזה עובד בשבילו ויש מי שלא, גם זה בסדר וגם זה

למעלה