קשר סבתא ----> למייקי...

טשטושה

New member
קשר סבתא ----> למייקי...

סבתא מלכה, היתה אישה נבונה ומתונה... חיה לה שם בין גבול פולין ורוסיה הלבנה הימים של פעם היו ימים קשים וסתבא מלכה - היתה אישה, שלקחת הכל במתינות... תמיד יכול היה להיות יותר גרוע - נימה את עצמה וכך גם הסביבה למדה ממנה את אותה התורה. האיש שחיה איתו - היה איש סוער שמן הסתם הוריש לשבעת ילדיהם את הגן הרושף מן הסתם אם אומר שהיה אדמוני - וכך גם ילדיהם תבינו - שהסבתא... המלכה...חיה בין זהובי ראש ואם לא היתה ... מתונה כמות שהיתה סביר להניח שהיתה מן הסתם משתגעת בין מלחמות ראשים הזהובים וטמפרמנט שמתאים יותר לפחות לשלהי המאה העשרים.. ומדרך הנשים - המוצאות לעצמן ניחומים, מצאה לה גם סבתא מלכה מנוחה - נחמה... ושם - בגינתה הקטנה זו שמרבית הזמן היתה מושלגת היה בור קטן בכניסה - ליד הדלת ובכל פעם שהצליחו שבט האדומים להוציאה משלוותה היתה קושרת קשר - בפקעת חוטים ישנה ומרוטה וטומנת חזרה באדמה... קושרת - וטומנת.. טומנת וקושרת.. ילדיה גדלו - פרעות החלו - כל אירופה סערה, וילדתה אהובתה "חיה" החליטה לברוח עם תנועת ההכשרה לארץ המובטחת - ההיא הזהובה מהחלומות... אבל היות והכל היה סודי.. ולא ידעו - מפאת חסיון ובטחון - מתי "יעלמו".. לא הספיקה סבתא מלכה לתת לביתה ולהסביר לה את אשר רצתה... חיה, הגיעה כבר לארץ המובטחת עוד הספיקה לשלוח מכתב לרשום מילים ראשונות בעברית... עוד הספיקה לספר כי את שלמה הכירה וכנראה שחתונה תהיה עם בוא האביב... מלכה - שצמאה היתה לדעת מה קורה עם ביתה האהובה היתה קושרת בפקעתה רבות....דאגה מאוד ומרוב שהיתה קושרת- כבר מזמן לא טמנה הפקעת.. עד לבוא המכתב... חיה כבר היתה נשואה - הרה ללדת ואירופה..... היתה בבחינת פצצת זמן מתקתקת... אבל המכתב הגיע, וסבתא מלכה קראה וידעה כי ביתה האדמונית, המספרת על שלמה... מתכוונת בכך היא לאמר, שהרה היא כבר וחתונה - תתקים כשפשוט יתאפשר.. מיהרה לארון במזווה שבתחתי הבית הוציאה ממיטב חוטיה, גילגלה וגילגלה... ליטפה את החוטים - כמו היתה לוטפת ראשי נכדים ודמעות יודעות טעם מר - נטפו על החוטים המשובחים והחבילה.....יצאה לדרכה... חודשים לקח עד שהחבילה הקטנה הגיעה לארץ הקודש המיוחלת חיה - כבר היתה הרה בשנית, אמא לילדה זהובת תלתלים - בלונדינית... עבדה קשה במשק ביתה - ושלמה בנה כבישים ובתים והחבילה.... כשהופיעה סוף סוף החבילה שלפה חיה את המכתב המצורף.. היו בו תמונה, תמונת כל בני המשפחה ומכתב בכתב סדור - מתון ושלו , ממש כמו אמה.. שם סיפרה כי המצב רק מחריף -שאינה יודעת מתי יגיע תורם שמותירה בידיה את הפקעת.. פקעת שליטפה ובכתה עת גילגלה... עת ליטפה באצבעותיה את נכדיה שידעה שלא תראה.. ביום המחרת, נודע לחיה כי לא נותר זכר ממשפחתה... כולם - נטווחו בידי הנאצים המרצחים... והיא נותרה עם תמונה-מכתב-ופקעת חוטים... זכרון לימי עבר- ולימים הבאים... שבה הביתה - ואת כאב נפשה קשרה בחוטים - קשרה ובכתה בכתה וקשרה עד ששלותה חזרה אליה... אז - טמנה הפקעת בין ערוגות הכרובים... הירק שאהוב היה על אמא שכבר לא היתה בין החיים.... וכך... התגלגלה לה הפקעת... את הפקעת, העבירה לימים חיה לבנותיה שנולדו..... ובנותיה... שרק שתיים מהן נישאו - העבירו את הפקעת לבנותיהן.... ובימים הקשים - עת ילדי שיהיו לי בריאים מתנדנדים על קצה גבול היכולת האמהית שלי....... אני שולפת את הפקעת שלי... וקושרת...עוד קשר בקשר המיוחד שבין אמא לילדים שבין הנשים שבין המשפחה...... טש

מייקי69

New member
תגידי.....

ככה על הבוקר??? דמעות??? עכשיו אני מבינה למה אמרת לי להצטייד בעוגה
אוף, יופי טופי ואני הכי בעולם אהבתי את סבתא שלי. ונשבעת לך באלוהים - שאם הבית שבו גרה עדיין היה עומד על תילו - הייתי הולכת ובודקת לראות - אם בגינה שלה יש איזה בור נסתר - מלא קשרים.... ויש לי שאלה, בבקשה איפה, לעזאזל, אני אמורה לשים את כל הדמעות שהבאת לי עכשיו, הא?

טשטש היי!! הוצאת קצת את הראש

מהנקיונות והשיפוצים? זקוקה לתמיכה נפשית? זקוקה לתמיכה ממך גם כן... תחזרי כבר לפה אוףףףףףףף

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אוף גם אני,,,,,

כי כשקראתי אתמול בלילה ועיני דמעו אף הן - לא יכולתי להגיב כי רק נזכרתי בה, ונפל לי געגוע,,,, את מבינה, טש, לפני כמה חודשים נפרדתי מסבתא שלי והיא בת 103,,,, ונראה שהייתי נכדה שובבה, פושטקית, קונדסית, פראית, שכן היא לא פסקה מלומר לי בילדותי: "יש לך מזל שאני לא אמא שלך",,,, נראה לי שערימת הפלונטרים שסיפקתי לכדור הקשרים שלה - מילאה את כל הבורות בגינה,,,, ווואלה טש, נגעת לי שם בעומק ,,,,,

ירקרק

New member
לחיות היום את המחר

סיפור מדהים עם מסר עמוק. המשכיות של דורות. לחיות את ההווה למען העתיד לעשות היום למען הדור הבא. בימים של תסמונת, "אכול היום כי מחר נמות" "לחיות היום כאילו אין מחר" מין הראוי להביט אחורה, אל דעתם של בני הדור הקודם, שחיי ההווה שלהם היו שזורים בחיי העתיד. אמא יש רק אחת! סבתא יש שתיים. אין כמו סבתא! תודה לך טושה שהארת את עיניי. ירקרק

אטיוד5

Active member
טוב ויפה.

ולא מבין את המנהלת. למה לקשת אסור ולטש מותר? מצידי, התירי לשתיהן, אני נהנה. רק לא מבין את האיפה ואיפה. מה מותר? מה אסור?

אטיוד - צא לי מהורידים ../images/Emo46.gif

ממש לא חסרות לי השטויות שלך בימים אלה!!! נמאס לי! אני המנהלת ובא לי לעשות איפה ואיפה! לא טוב לך???
EXIT ויש עוד יציאה שם
נמאססססססססססססססס

אטיוד5

Active member
סליחה

יש מספיק יתושים בגוש דן, ולא התכוונתי להתווסף לאוסף. לא התכוונתי לעקוץ בכלל. אני שואל באמת ובתמים - מה מותר? מה אסור? ובמקום להראות לי את כיוון היציאה, אולי תעני לי על השאלה. ההתבטאות האחרונה שלך בנושא היתה לפני זמן לא רב. שינית את המדיניות?

אני "משנה את המדיניות" כל הזמן..

הכל בהתאם לרוח הפורום. הפורום הזה הוא אקטיבי מאוד, דינמי ואין ברירה אלא להתגמש בהתאם. התווספו כאן המון אנשים שחלקם יצירתיים מאוד. אין לי בעיה עם כתיבת שיר או סיפור מידי פעם אבל לא כשזה הופך לחלק מרכזי בפורום וממלא דפים שלמים. הסיפור של קשת ושיר של משתתף נוסף נמחקו משום שבאותם ימים הפורום היה מלא בהכל מלבד מה שצריך להיות בו! תמיכה! החברה החדשים מתגמשים בהתאם לכללי הפורום אבל מידי פעם המפלצת הזו שמנהלת את הפורום מוחקת כדי לאזן דברים. כדי שלא לתת להודעות שכאלה להיסחף. הדף בחזית הפורום היה מלא כאב, דמעות ורצינות בימים האחרונים ואני מאמינה שקצת גמישות בתחום היצירתי לא תזיק. אתה מבין? זו הסיבה שאני מנהלת והחברה כאן בוטחים בהחלטות שלי. אולי הגיע הזמן שגם אתה תעשה זאת ותסמוך על האינסטינקטים שלי.. אולי הגיע הזמן שתפסיק לנסות ולמתוח ביקורת "תמימה" בכל פעם שהחלטה זו או אחרת אינה נראית לך. אולי תאמץ לך את אופציית המסרים כדי לשאול את אותה השאלה.. הנוהג הזה למתוח ביקורת פומבית בכל הזדמנות נראית כאילו אתה מנסה לסכסך, מנסה לחרחר ריב, מנסה לגרום לקרע בין המשתתפים לביני. אתה היחידי שמותח ביקרות בסגנון זה בפומבי. לשאר המשתתפים יש את ההבנה הבסיסית לעשות זאת, לשאול שאלות, לנסות להבין - בדרך אישית ופרטית. תיבת המסרים שלי פתוחה במפני כולם.

בונהם

New member
גובה-לפסי

מי זה מתעסק עם המנהלת?.. תגיד לי אתה בסדר אתה שפוי?.. אחי זה מסוכן ולא בריא ..!!!!

האלי

New member
תגובה - ודווקא כאן!

כמנהלת הפורום את עושה עבודה נפלאה. אין לי מושג מה את עושה ואיך את עושה את זה, אבל העובדה שזה מקום שכל כך נעים להיות בו היא ההוכחה שאת עושה עבודה נפלאה. שלך, האלי.

piter pan

New member
may I third you - halley ../images/Emo45.gif

Pit פסי - איך להגיד לך את זה ... ממממ ..... את בעלת חמידות בלתי נלאית. כן... זה מתאים

אטיוד5

Active member
טוב כתבת "נראה כאילו"

כי לרבים אחרים זה לא נראה כאילו. ולרגים זה גם נראה ביקורת תמימה ולא ביקורת "תמימה". לא מנסה לסכסך, לא מנסה לחרחר, תוציאי לך את זה כבר מהראש. הגיע הזמן. אין לי שום בעיה, בין תמחקי או לא תמחקי. שאלתי רק מתי ומי וכמה. שאלה עיניינית לגמרי שנוגעת לכולנו, כי כולנו היינו רוצים מדי פעם להכניס משהו מפירות עטינו, ולכן השאלה היתה בכללי ולא במסר אישי. וענית. ותודה.

למעלה