קשר משפחתי

isaacm

New member
אולי זה לא כל כך, לא ממש

משנה איך אנחנו מביאים את הרעיונות שלמדנו לידי ביטוי. כי גם אמת יחסית וגם אמת מוחלטת אינם מושגים שנולדנו איתם. וכיוון שבדיון הזה מתקיים כבר הרבה שנים בכל מני מסגרות, בודאי שיש גם לך, אורי, על מה להסתמך ללא ספק. ניסיתי, ואודה ולא אבוש, לא הצלחתי. אולי תהיה מוכן לעזור לי. רציתי להבין, האם אתה מבקש אימון או מציע תמיכה או אולי משהו אחר שלא חשבתי עליו? תבין מתוך הכתיבה שלי, גם בהודעות אחרות כאן בפורום, אני לא רוצה להקניט אותך, פשוט מאד סקרן להבין. אשמח לקרא את תשובתך איציק

אוריק3

New member
אנסה בקיצור

אין מושג כזה אמת יחסית, כמו שאין עצירה מוחלטת או עצירה חלקית. אמת היא מוחלטת וסופית אחרת לא יהיה לך קנה מידה לבדוק היכן אתה מצוי. אם לא הבנת מה אני עושה אז פנה אלי באופן פרטי ואסביר לך . ולא, אני לא זקוק לאימון...תודה.

האלי

New member
תודה. ((-:

תודה שפתחת נושא שהעסיק ומעסיק אותי כל כך הרבה זמן וכל כך לעומק. ה א מ ת . אין ספק שהאמת היא אחת. כבר אריסטו טען שאם א' הוא א' הרי שהוא איננו ב'. דא עקא, מי יכול לדעת מה היא האמת העירומה? בוא נדבר למשל על אהבה. האם אתה יכול לומר לי מה זו אהבה? לא איך היא מרגישה, לא למה היא דומה, לא שום דבר אודות האהבה. אתה יכול לומר לי מה זו אהבה? אתה יכול לומר לי מה זה חם? לא מה היא טמפרטורה גבוהה, מה זה חם? אל תנסה להגיד לי לגעת בתנור דולק. אני מבקש שתגיד לי מה זה חם? ואם תצליח באלו שאלה אחת נוספת לי ברשותך. שנינו יודעים שהדשא הוא ירוק. זו אמת שאין עליה עוררין נכון? איך תוכל להוכיח לי שאתה ואני רואים את הצבע "ירוק" אותו דבר? איך תסביר לעיוור מלידה שהדשא ירוק? אתה מבין אוריק, את אותה "אמת אחת" כל אחד תופס ויכול לתפוס רק על בסיס אוצר ההתנסויות הקודמות שלו. ולכן, אם לחזור לתחילת השיחה שלנו, אין לדעתי טעם להשיא עצות משום שעצות מביאות את האופן שבו אתה תופס את האמת. עדיף (לדעתי) לשאול שאלות שיביאו את מי שאתה משוחח איתו לתפוס את "האמת" על סמך מאגר החוויות האישי שלו. אתה חושב אחרת?

אוריק3

New member
אני בהחלט חושב אחרת יקירי..

אהבה..מהלך אבולוציוני של המוח שנועד לגרום לזכר ונקבה להיות יחד כדיי שברוב טובם יואילו לעמיד את הדור הבא. ממש לא מעבר לכך (במקרי הנשואין כאשר מוצה עניין הצאצאיים בדרך כלל נגמרת האהבה, הזיווג יוותר עם נוצרה חברות בין בני הזוג). חם..הוא מצב פיזיקלי יחסי של חומר בתנאים מסויימים. כל אחד ברמות מסויימות ירגיש במצב זה אחרת נוח יותר או פחות. מעל מידת חום מסויימת לא ישרוד האורגניזם. ירוק.... תדר אלקטרומגנטי של פליטת פוטונים בספקטרום הנראה. מכיוון שכך ניתן להגדירו במדוייק. מכיוון שמבנה העין האנושית והליך עיבוד התמונה במוח שונה במעט בן אדם לאדם "יראה" כל אדם ירוק קצת אחר.-לכן בתעשיות הדורשות דיוק צבע ישמשו במסר להגדרתו. עיוור מלידה..אתה לא יכול להסביר לו כי אין לו מושג על מה אתה מדבר (גם לך אין אגב...)אתה יודע מה זה רפשול? אמת היא עדיין אחת והבינו זאת כבר קודמינו. ולכן פתחו את ה"צדק" אמת איננה ברת פרשנות או דיון. היא מוסכמת על הכל כמו מים למשל ?. עצות..אייך למדת כל חייך אם לא על ידיי עצות? מה הוא לימוד אם לא מערכת של עצות... אתה קצת עצבני תנוח דעתך יקירי ותואיל להבדיל בן מה שאתה מבין למה שאתה חושב שאתה מבין.

אוריק3

New member
שני דברים שונים

מבלי להכנס עכשיו לדקארט ורעיוניתיו. המציאות היא הגדרה יותר פילוסופית אישית של מה מתאר את התודעה הרגעית של מצב קיים. והיא נושא לוויכוח פילוסופי עתיק יומין.לכאורה המציאות נקשרת לאמת בדרך של זיקה אך האמת עומדת בפני עצמה משום מוחלטיותה. (וזה לא תחום הפורום...)

למעלה