קשר משפחתי

bee w hole

New member
קשר משפחתי../images/Emo9.gif

רוצה לנתב את הקשר שיש לי עם המשפחה לאפיקים חיוביים. יש לי משפחה נהדרת ואני אוהבת אותה מאוד. בת 27, נמצאת בקשר זוגי מדהים קרוב לשנה, אני חיה עם ההורים <משיקולים כלכליים>, עובדת בבית. עובדה זו גורמת להרבה קצרים תקשורתיים, למיאוס, ויש הרגשה כללית כזו שמרחפת מעל הכל שאני לא מצליחה להשתלב בבית- יש לי הרגשה מאוד שלילית ממשפחתי. <לכן אני מנסה להימנע מאיזושהי הידברות שתוביל לעוד קצר> זה מתבטא בכך כשקורים לי מצבים חיוביים בני משפחתי יוכיחו את זה כשלילי...מן הסתם אני מייחסת לזה המון משקל כי אני חיה בבית.אז על אחת כמה וכמה כשקורים לי מצבים שליליים... אלו דפוסים שנמשכים ה מ ו ן זמן. אני רוצה לנתב לטוב, האם יש לכם הצעה או כיוון למחשבה שיוכל לכוון אותי ? תודה מראש, והמשך יום נפלא, אני.
נ.ב- ראיתי לנכון לשים את הודעתי כאן, מכיווון שאני רואה את זה כאימון אישי שלי, אני מנסה לקדם המון תחום בחיי מבחינה זוגית קרייריסטית משפחתית, אישית....<. אם לא, אשמח אם תפנו אותי לגורמים אחרים :)>

bridges

New member
משפחה

היי, אני חושב שפנית למקום הנכון. תודה שאת מוכנה להביא נושא כזה לפורום. אני חושב שהוא רלוונטי להרבה אנשים. את אומרת שיש לך משפחה נפלאה, אבל אחרי מספר משפטים את מספרת שאת מרגישה מיאוס ואיזשהו משהו שלילי מהמשפחה. איך זה יכול להיות? האם ההרגשה שיש לך משפחה נפלאה והרגשת המיאוס מתרחשים בו זמנית או שיש מקרים שבהם את מרגישה שהמשפחה נפלאה ויש מקרים שבהם את מרגישה מיאוס מהמשפחה? האם את יכולה לאפיין את המקרים האלה? כלומר מה את עושה/אומרת ומה חברי המשפחה עושים/אומרים? מי מחברי המשפחה בד"כ נמצא במקרה הראשון ומי במקרה השני? רונן

bee w hole

New member
תודה על ההתייחסות, הרי תשובה

בבסיסה, המשפחה שלי היא טובה. יש לה ערכים טובים ופחות טובים, תחושת המיאוס וההרגשה שהמשפחה שלי היא נהדרת, הן סימולטניות. עברנו המון דברים משותפים בחיים בזכותינו ובזכות ההתרחשויות הגענו גם למקות טובים וגם לקשיים בקשר המשפחתי. אני מרגישה המון לחץ מהמשפחה, לחץ כזה שהכל חייב להיות מושלם, אם הוא לא אין לו מקום, הוא שלילי.כך רוב המקרים מתאפיינים. אתן דוגמא סתמית נגיד ושברתי כוס בבית אז קודם כל זה יהיה נורא ואיום. למרות שיש 3000 כוסות ואז כולם ימצאו עילה לכך שיש מקום להעלות את כל העבר שלי ובגלל זה אני כישלון ולא עושה כלום עם החיים שלי. ובדר"כ זה נעשה בפורום של כל בני המשפחה. אמא שלי נמצאת במקום כזה שהיא מתקיפה, אבי מאוכזב והאחים מצטרפים לשצף התקפות מכיוון שזה פורום פתוח לעיני כל, אני משתדלת לא לחשוף פרטים מזהים.דבר שעלול להקשות על ההבנה.

אימון אישי

ערב טוב, יש לי הצעה אפקטיבית: במקום לנסות ולראות איפה כשלת בקשרים שלך עם משפחתך, נסי לחשוב על מצב כלשהוא שאליו את רוצה להגיע. חשבי על התוצאה המכוונת הזאת ככלי מניע במערכות היחסים שלך. במילים אחרות - במקום לשאול איפה את טועה או איפה המשפחה לא בסדר, נסי לדמיין מצב בו מערכת היחסים נפלאה. כעת, גזרי מתוך הסיטואציה הזאת תוצאה קרובה יותר, שהשגתה תקרב אותך לחזון הזה.ההתמודדות עם הצותאה הרצוייה הרבה יותר יעילה ובריאה מול הניסיון לפתור את הבעייה. אשמח לעזור לך באופן פרטי. בברכה, דודי צמח, MBA Reflection - המרכז לאימון אישי ועסקי מנכ"ל ומאמן בכיר [email protected] www.reflection.co.il

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בבקשה לא להציע שירותים אישיים

דודי, תודה על תשובתך המעניינת. הגולשים יכולים לראות אם תשובתך מעניינת אותם ולבדוק איתך אישית. יש לכם הצעה אישית לגולש - השתמשו במסר. אנא שים את פרטיך בחתימה. בהמשך אמחוק הודעות עם הצעות לפניה פרטית.

אוריק3

New member
מציאות משפחתית

אני חושב שאת צריכה להמשיך את חייך מחוץ לבית. מגיע שלב שאנשים בתוך משפחה הכי אוהבת שבעולם מתחילים קצת לטפס אחד לשני על העצבים. אז נכון שתשמעי את כל האופציות ה"טיפוליות". חבה"ז. ההרגשה אצל הסביבה הקרובה בעיקר ההורים שגם הם רוצים קצת את הקן לעצמם , ואין זה פוגם כהוא זה באהבתם אלייך... עניין שן מינון.

bee w hole

New member
תשובה ושאלה בגופה.

אני נמצאת בתוך סיטואציה שכזו, מתוך מודעות-הבנה והכרה של כל המתרחש! להתעלם מזה אני לא יכולה כי זה מצב שנמשך כל הזמן, זה יחס ואווירה ששוררת <אין פה ענין של נבירה בעבר או חיפוש אשמים> אני בת 27, רוצה גם לבנות לעצמי קן משלי אבל זה לא מתאפשר בינתיים בגלל מגבלות כלכלייות...כל הצדדים מודעים לכך. השאלה איך מנתבים לכיוונים טובים את כל המתח. ושאלה נוספת, האם מעבר פותר בעיות תקשורתיות???? <יכול להיות שהוא יתן יותר מרחב ויתן פיתרון זמני אך לא יפתור בעיה אלא יהווה הקלה> אני העלתי את השאלה הזו לא מתוך מטרה של רחמים עצמיים או כפיות טובה, של ילדה בת 27 נצלנית, אלא בתור בת למשפחה שאכפת לה מהמשפחה ורוצה לקדם את היחסים איתם.

אוריק3

New member
עניין של השקפה

הצדדים אכן מודעים לסיטואציה וברור שהמניעים לגיטימיים אבל ישנם גורמים אחרים המשפיעים על ההתנהגות הסובבים שחלקם גם אגואיסטיים וחלקם נגרמים בהשפעת הסביבה..למשל את עשויה להתפס על ידי חלקם כ "בתולה הזקנה שלא מצאה את דרכה ונתקעה כאן לעולמים" לעיתים זה נתפס כחוסר הצלחה שלך להסתדר בחיים ואז החשש שאת עשויה כאילו להיות נטל על צווארם ואף לקיצוניות שהם עשויים לראות חוסר הצלחה שלך כראי המשליך לחוסר הצלחה שלהם בעבר. שיוחת עומק עם כל אחד בנפרד עשויות להסיט את העוינות.בכך תתחילי להפעיל לובי אוהד, ומחנה אמפטי שילך ויגבר ובכך העויינות והמתח יעלמו .בעיות התקשורת נובעות מהמתחים ומאי הוודאות שלהם לכוונותייך וליכולת שלך אכן לצאת לחיים עצמאיים משלך . התגובות שלהם חלקם לפחות באים ללא מודעות הכרתית לסיבת העויינות, מה שמוסיף למתח.

isaacm

New member
תראי, את יכולה

לנהוג כך, ואולי גם כך, אני במקומך הייתי נוהג כך, ואם זה לא היה עובד הייתי מנסה כך. אפילו לי זה נשמע כמו שזה נקרא לך. אז תרשי לי, למרות שאת בפירוש מבקשת עצה, להתעניין בכוונות שלך קודם. מה היית רוצה לראות במקום מה שיש היום? את העצה שאת מבקשת, מה את רוצה שהיא תתן לך? איזה שינוי? תנסי לדמיין לרגע (אולי לשניים - לפי הצורך) שקיבלת את ההצעה הטובה ביותר, כזו שמדברת אלייך ישר לבטן. מה את חושבת שהעצה הזו יכולה הייתה להיות? ועוד סדרה: בכמה מקומות את מעוניינת להפעיל את העצה? כלומר, לדעתך - את מתעסקת עם פתרון אחד כולל או שיש כאן מספר מטרות להשגה? מה אומרת?

bee w hole

New member
תשובות ל isaacm ולי.

1. מה הייתי רוצה לראות במקום מה שיש היום?- אני רוצה חיזוקים חיוביים וחום. הייתי רוצה פחות לחץ-שארגיש מעורבת ולא מיותרת. הייתי רוצה באופן הכי פשוט לבוא ולחבק את המשפחה שלי, בלי חשש להתקפה. הייתי רוצה לשאול כל מיני דברים יומיומיים כמו "איך עבר עליך היום?" הייתי רוצה שיעריכו אותי ולא ארגיש נטע זר <הרגשת הנטל קיימת מעבר לעובדה שאני גרה איתם> שלא ארגיש כאילו עושים לי טובה שאני נמצאת וקיימת ושכל החיים אני אצטרך לגמול על זה. <אני לא מחפשת לזכות באוסקר ואני גם לא מצפה שירדפו אחריי וייתנו לי חיזוקים חיוביים או שיעשו לי פוצ'י מוצ'י כל הזמן.פשוט אני מרגישה כמו נטל בייחוד עכשיו.> <אני אפילו מרגישה אשמה על כך שאני 'נשמעת' קוטרית.> 2. מה אני רוצה שהעצה,שאני מבקשת, תתן לי?מה השינוי?-חופש אישי מכיוון שאני ניזונה מיחסים אלה, אני מרגישה שאם אוכל להגיע למקום חיובי זה ייתן לי מנוף בהרגשתי האישית. השינוי הוא פחות עומס רגשי ופחות רגשי אשם.. אוכל לתת מעצמי ביחסים בלי להרגיש שיתקפו אותי,או בלי שארגיש חייבת. אוכל לנוע קדימה עם דברים אחרים כי זה תוקע אותי. 3. מה העצה יכולה להיות?- מינון של שיתוף , לסנן למה להתיחס ולמה לא<פרופרציות, מכיוון שזה סוג של התניה, בגלל שאני מתרגשת מתגובות הם ממשיכים להזין בתגובות שליליות>, להראות יותר תוצאות מעשיות <אולי כך לא יהיה רושם שאני לא עושה כלום ואדישה> אני רוצה להאמין שהעצה יכולה להיות: להיות יותר מעורבת במעשים-מטלות הבית,עזרה כספית, או לעבור בית.או להראות תוצאות...מלבד מעבר בית את הדברים האלה יישמתי , אך זה לא משנה את העובדה שאני נמצאת במעמד של חולשה. יכול להיות שיש משהו באלמנט של מעבר דירה- בכך שיש מרחב ואני משדרת שאני עצמאית וגם במרחב או מרחק אין אפשרות לדעת כל כך הרבה- אז אולי אני אמעט בכמויות שאני משתפת אותם, יש לנו יחסים מאוד פתוחים ואני משתפת אותם כמעט בהכל, אולי העובדה הזו גורמת גם לדאגה יתרה ורצון לגונן עוד יותר. בעבר כדי להתמודד עם עמדת החולשה פעלתי כך: 1. דיברתי עם כל אחד מבני המשפחה והסברתי את רגשותי. 2. התעלמתי מיחס שלילי והיתי אדישה. 3. עשיתי שיקוף- אמרתי בדיוק מה שהם אמרו ובאותו טון שאמרו, הם מאוד נפגעו אך זה עבר אחרי זמן קצר.. 4. האם יש פתרון אחד כולל או כמה מטרות להשגה? ישנן כמה מטרות להשגה- עבודה שלי עם עצמי- יש לי ביטחון עצמי טוב, עם הביטחון העצמי הזה עלי לבחור מה להכיל האם להיפגע או לא, האם לשתף מעצמי או לא. עבודה כזו עוזרת להאמין שאני בזכות עצמי ולא תלותית בהם. שאני זו שבוחרת אם לחייך או לא ... אני זו שבוחרת להניע את חיי... בזכות עצמי. מבחינה מעשית- להראות שיתוף להראות שדברים זזים ואני לא שאננה. להיות עיקבית עם מה שאני עושה. עם המשפחה- ליזום שיהיה חום אפילו שיש מתח. כמו שמחייכים אליך אפילו שמצב הרוח דיי קראפי אתה מחייך חזרה. אם אראה חום ולא פחד זה יכול לדרבן ליחסים חיוביים.אפילו שזה נורא מאולץ.. תודה רבה, מאוד כיוונן! *התשובות מחולקות כך לתימצות ,הרחבה וביאור של רגשות ומחשבות.

bee w hole

New member
אשמח לתגובות על מה שכתבתי.../images/Emo9.gif

אני חדשה פה, ובהחלט נתתם לי דלק למחשבה :)

isaacm

New member
מבטיח להגיב, לכולם ../images/Emo9.gif

עוד הערב. יש לי שיעור מ - 8:00 עד 10:30. אחרי זה במטיח להתייחס (פשוט לא מעוניין להגיב בלי לחשוב, מקווה שזה מקובל עלייך). אז, עוד הערב . . . איציק

isaacm

New member
ידעת שאת מדהימה?

לפני שאתייחס לתשובות שנתת לשאלות שלי, ואני מרגיש צורך לבטא את ההתפעלות שלי מהעבודה שלך, אני מעוניין להתייחס למה שכתבת. נסיתי קצת לאסוף את הדברים. אספתי את כל מה שכתבת לפני התשובות לשאלות שלי בשירשור הזה. עשיתי קצת עריכה. ממש שום דבר משמעותי - רק "העתק הדבק". מה שאת רואה זה מה שיצא לי. בת 27, נמצאת בקשר זוגי מדהים קרוב לשנה, אני חיה עם ההורים <משיקולים כלכליים>, עובדת בבית. אני בת 27, רוצה גם לבנות לעצמי קן משלי אבל זה לא מתאפשר בינתיים בגלל מגבלות כלכלייות...כל הצדדים מודעים לכך. יש לי משפחה נהדרת ואני אוהבת אותה מאוד. בבסיסה, המשפחה שלי היא טובה. יש לה ערכים טובים ופחות טובים. עברנו המון דברים משותפים בחיים בזכותינו ובזכות ההתרחשויות הגענו גם למקות טובים וגם לקשיים בקשר המשפחתי. יש לי הרגשה מאוד שלילית ממשפחתי. עובדה זו[המגורים ביחד; איציק] גורמת להרבה קצרים תקשורתיים, למיאוס, ויש הרגשה כללית כזו שמרחפת מעל הכל שאני לא מצליחה להשתלב בבית. <לכן אני מנסה להימנע מאיזושהי הידברות שתוביל לעוד קצר>. תחושת המיאוס וההרגשה שהמשפחה שלי היא נהדרת, הן סימולטניות. זה מתבטא בכך כשקורים לי מצבים חיוביים בני משפחתי יוכיחו את זה כשלילי...מן הסתם אני מייחסת לזה המון משקל כי אני חיה בבית.אז על אחת כמה וכמה כשקורים לי מצבים שליליים... אני מרגישה המון לחץ מהמשפחה, לחץ כזה שהכל חייב להיות מושלם, אם הוא לא אין לו מקום, הוא שלילי.כך רוב המקרים מתאפיינים. אתן דוגמא סתמית נגיד ושברתי כוס בבית אז קודם כל זה יהיה נורא ואיום. למרות שיש 3000 כוסות ואז כולם ימצאו עילה לכך שיש מקום להעלות את כל העבר שלי ובגלל זה אני כישלון ולא עושה כלום עם החיים שלי. ובדר"כ זה נעשה בפורום של כל בני המשפחה. אמא שלי נמצאת במקום כזה שהיא מתקיפה, אבי מאוכזב והאחים מצטרפים לשצף התקפות אני נמצאת בתוך סיטואציה שכזו, מתוך מודעות-הבנה והכרה של כל המתרחש! להתעלם מזה אני לא יכולה כי זה מצב שנמשך כל הזמן, זה יחס ואווירה ששוררת <אין פה ענין של נבירה בעבר או חיפוש אשמים> מכיוון שזה פורום פתוח לעיני כל, אני משתדלת לא לחשוף פרטים מזהים.דבר שעלול להקשות על ההבנה. רוצה לנתב את הקשר שיש לי עם המשפחה לאפיקים חיוביים. אלו דפוסים שנמשכים ה מ ו ן זמן. אני רוצה לנתב לטוב, האם יש לכם הצעה או כיוון למחשבה שיוכל לכוון אותי ? השאלה איך מנתבים לכיוונים טובים את כל המתח. ושאלה נוספת, האם מעבר פותר בעיות תקשורתיות???? <יכול להיות שהוא יתן יותר מרחב ויתן פיתרון זמני אך לא יפתור בעיה אלא יהווה הקלה> אני העלתי את השאלה הזו לא מתוך מטרה של רחמים עצמיים או כפיות טובה, של ילדה בת 27 נצלנית, אלא בתור בת למשפחה שאכפת לה מהמשפחה ורוצה לקדם את היחסים איתם. מה דעתך? האם את רואה כאן דברים כלשהם שיתכן שלא ראית בעבר? אציג לך מה אני קורא ובואי נתקדם עם זה: בת 27. גרה עם ההורים והאחים קשר זוגי מדהים בן כשנה. ואתם גרים יחד? אצל ההורים? רוצה לבנות קן משלך. עד כמה את רוצה את זה? מה את מוכנה להשקיע כדי שזה יהיה? לא מתאפשר לך לבנות קן משלך בגלל מגבלות כלכליות. האמנם? כל הצדדים מודעים לכך. (אני מבין שאת מתכוונת לכך שיש לך מגבלות כלכליות) והם גם מוכנים לכך? יש לך תחושות מאד אמביוולנטיות לגבי המשפחה שלך יש לי הרגשה שיושב כאן ניגוד משמעותי בתחושות שלך. תנסי להתייחס לזה. נראה לי מאד משמעותי. את מעוניינת לנתב את הקשר עם המשפחה לאפיקים חיובייםאני מעוניין להבין את המשפט הזה קצת יותר. תהיי מוכנה להסביר למה את מתכוונת כשאת אומרת אפיק חיובי (אני יודע, זה נשמע טריביאלי לחלוטין, אבל בכל זאת, תנסי) איך מנתבים לכיוונים טובים את כל המתח? שוב, תעזרי לי להבין למה את מתכוונת בכיוונים טובים. מאד סקרן לקרא את התובנות שלך, עכשיו זה יהיה כאילו את מסתכלת מהצד על מה שקורה. מעניין. לפני שאת עונה לי, אני מזמין אותך לעשות מעשה. אם נראה לך. תנסי לתפוס את האבא לשיחה לבד. קחי איתך בלוק של נייר, שיהיה ברור שזו שיחה רצינית (גם לך וגם לו). תסבירי לו שאת רוצה להבין מה הוא מרגיש. ותעשי בדיוק את זה. תשאלי אותו שאלות. שאלות שמחפשות להבין את התחושות שלו. שאלות שמדברות עליו ועלייך ומנסות להבין את מקור האכזבה שלו. שאלות שתאפשרנה לך לדעת שאת מבינה בדיוק, ללא שום הנחות מצידך, מה הוא מרגיש - כי הוא אמר לך. תקפידי לרשום את מה שאת מבינה והכי חשוב, לא להתגונן בשום פנים. לא להצדיק את עצמך בשום פנים. אפילו לא לענות לשאלות שהוא שואל. רק להבין את מה שעובר עליו. את מה שהוא מרגיש. אם תבחרי לעשות את המעשה הזה, ואני בכוונה מכנה אותו מעשה, אין צורך שתשתפי אותנו במה שתלמדי. חשוב שתשתפי אותנו בעובדה שבחרת לעשות את המעשה (או שלא). אחרי השיחה, אם בחרת לקיים אותה, אשמח לקרא את ההתייחסות שלך להערות שלי כאן. (מבטיח להגיע גם למה שכתבת ב"מכתב התשובות" ולהתייחס) אשמח לגלות מה בחרת לעשות ולקרא את ההתייחסות שלך לדברים איציק

Shani Couching

New member
העלית הרבה פרטים...על קצה המזלג

לפני שאענה , צריך קצת הבהרות. האם אי פעם מערכת היחסים שלך עם משפחתך היתה כהגדרתך "חיובית". ? האם היחס שונה רק בגלל שאת גרה עימם (גרת מיחוץ לבית ההורים?!) ? אלו מספר שאלות שקפצו לי תוך כדי שאני קוראת את שאלתך ... מה זה מערכת יחסים "חיובית" ריאלית עבורך במסגרת הנתונים? את טוענת שאת מייחסת לדיבריהם המון משקל... למה?! את מרגישה שאת נטל/נטע זר כך טענת. למה את מרגישה שאת נטל? אמרו לך? התייחסו אלייך ככזו? אולי אפשר לפרש את התנהגותם אחרת? יש לזה בסיס?! אם זה נכון. איך אפשר לתקן תחושה זו ? או מה צריך לעשות בכדי לא להיות נטל . האם יש אפשרות תיאורתית לגור שם ולא "להרגיש חייבת". ? האם כאשר ירד האלמנט של תחושת ה"נטל" (נניח על ידי עזרה ושיתוף...אולי) האם מערכת היחסים תהייה יותר טובה בינכם? האם הלחץ יקטן? אם כן... חשבי על הפעולות שעלייך לנקוט ..מה אפשר לעשות אחרת? אם היית גרה בחוץ ובאה לבקר והיה נשבר כוס, עדיין היית היית "כשלון" לדעתם? מה המשמעות של הדברים?! את בעינייך "כשלון"?... במה את מוצלחת? מה צריך לעשות בכדי להיות מעורבת? מה יקרה אם הם "כאלו" קוטרים ולא ישתנו...לעולם, מה אז? עדיין יש רווח בלגור אצליהם ? יש הרבה דברים לבחון.. העליתי על קצה המזלג שאלות ראויות... קצת קשה כשאין אינטרקציה, אבל מקווה שתבחני לעומק. ותגיעי לתובנות הנכונות. האחריות להרגשה שלך, היא שלך בלבד. בהצלחה יקירה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
וגם לא לתת עיצות

פורום אימון אישי עוסק במתן תשובות אימוניות לשאלות. עצה כמו המשיכי את חייך מחוץ לבית יכולה להיות עיצה מצויינת, אבל היא לא אימונית, ולא בשביל זה אנחנו כאן. אפשר להציע לה לבדוק אופציות אחרות ולברר מה הנכון בשבילה.

האלי

New member
ברשותך ענבל?

אני רוצה לנסות לענות לך אוריק . הנסיון שלי מלמד שגם אם אני יודע מה נכון למישהו אחר, אם אתן לו את התשובה לא יהיה לה ערך בשבילו. לכל אחד יש את האמת שלה'ו. גם אם אשתמש באותן המילים עצמן שהוא (או היא) ת/ישתמש, המילים שלי מתארות את האמת שלי. המילים שלה/ו מתארות את האמת שלה/ו ולכן תמיד אעדיף להנחות את המאומנ/ת לגלות את האמת שלה/ו במקום לתת לה/ו את האמת שלי. מה דעתך (ודעתה/ו של כל אחד מהקוראים) על הרעיון שלכל אחד יש את האמת שלה/ו והאמת שלי אף פעם איננה האמת של מי שמולי?

bee w hole

New member
תשובה להאלי

נכון שמטרת אימון אישי זה להנחות ולמצוא עפ"י ההנחיה את האמת שלך. אני מסכימה עם מה שכתבת. כי לכל אחד יש את האמת הפנימית שלו. אבל, אני טוענת שאפילו שהאמת שלך היא אף פעם אינה האמת של מי שמולך זוהי גם שפה להשתמש בה. לפעמים עוזר לשמוע כמה אמיתות שונות, זה עושה סדר בראש וגם כי אנחנו ניזונים מזה בחיי היום יום, זה נותן פידבקים אם אני הייתי רוצה לשמוע את האמת שלי בלבד לא הייתי ניגשת לפורום. בעזרת האמיתות של כל אחד, מתוך התובנות של העולם שלנו, מתוך ההגדרות ניתן למצוא שפה משותפת ולצמוח מזה. כלומר, גם בהנחיה והשאילת שאלות נמצאת אמת שונה שיכולה להאיר בדרך אחרת או בניסוח אחר. אני רוצה לתת דוגמא מפעילה- מה אומרת לך/לכם המילה כיסא?

אוריק3

New member
האלי יקר

הרשה לי להסתייג מהמונח אמת אישית..לעניות דעתי אין דבר כזה. האמת היא מוחלטת עבור כולם והיא סמן ימני. אין עוררין על אמת ואין פקפוק בקיומה. אחרת אין לנו אבן בוחן ליצור השוואה או קנה מידה. כוונתך אולי לפרשנות האישית של הסיטואציה או מציאות בעייני המתבונן וכפי שהוא/היא תופס אותה. לזאת בדיוק נוצרה המילה או הקונספציה צדק. צדק להבנתי היא תפיסה חברתית ו/או אישית של אמת מדומה. ("אמת" אישית)היא אישית ואף ציבורת/חברתית. ומטרתה מבחינה חברתית לאפשר לנו להגדיר את החיים בצוותא מבלי לאכול אחד את השני ומאידך כפרט לבחון את הראיה שלנו לעצמנו וכלפי החיים. לכן הרב גוניות של תפיסת "האמת". החריג הוא בעצם מי שלא שלא יודע או שאינו מצליח "לזרום" עם החיים ומוצא את עצמו מדשדש או מתוסכל או חסר אונים. וכאן המאמנים לסוגיהם בעצם נכנסים לתמונה.

למעלה