קשר בעייתי עם אחי

neptunian

New member
קשר בעייתי עם אחי

שלום יש לי מערכת יחסים מורכבת עם אח שלי שקטן ממני בחמש שנים. יש ביננו סוג של תלות הדדית שאני לא מצליח לפרק. בגדול אני תומך, עוזר ואחי "משתמש" בי כל אימת שהוא זקוק לי אחי מתייעץ איתי ויודע שיש לי תבונה ורגישות שהוא נעזר בה אבל מנגד הוא אינו מפרגן, שיפוטי, ביקורתי ואף מסרס וטורח להזכיר לי שנכשלתי בחיים. אני עובר תקופה משברית שבה אני הפסקתי את שגרת החיים כדי להבין מה אני רוצה באמת לעשות בחיים כך שאני בתקופת חיפוש ולאחי יש הרבה ביקורת על כך. כאשר אני מדבר איתו על הרצונות שלי , על תחומי עיסוק שמעניינים אותי ואשר אני מנסה להיכנס אליהם הוא לועג לי, וטורח להזכיר לי שאין לי כשרון וכו'... גם אם הוא עושה את זה בצחוק. לאחרונה אני שם לב שכל שיחת טלפון או פנים מול פנים הוא משרבב עקיצה או ביקורת או סתם מזכיר לי איזה חסרון שלי. בעבר שמתי לו גבולות על ידי כך שאמרתי שלא נעים לי לדבר איתו והיתה תקופה שלא דיברנו אבל הוא מצא את הדרך ל"חזר" אחריי. הוא מאד זקוק לי בכל הקשור למשל לרכישות שהוא עושה... הוא לא נוהג לקנות דברים בלי חוות דעתי. אפשר לומר שזה נותן לי תחושה של ערך אבל זה גם מכביד. העניינים נעשים מורכבים יותר... אח שלי יודע מזמן על הנטיות המיניות שלי כי יום אחד באתי וסיפרתי לו. הוא לא פירגן ולא מפרגן. אלא שלאחרונה אחי הכיר קולגה ויש להם קשר אינטנסיבי למדיי ואני חושד שהם מנהלים קשר אינטימי. וגם שאר בני המשפחה מרגישים שהוא מסתיר את הקשר הזה אבל איכשהוא מכבדים את הפרטיות שלו. אחי טיפוס הרבה יותר מופנם ודיסקרטי ממני והוא מאד חרד לפרטיות שלו. בקיצור הענין הזה נמצא באויר ואני מרגיש שאח שלי מסתיר ממני משהו אני מרגיש שעובר עליו משהו באינטואיציה שלי אבל הוא לא נפתח בפניי אלא רק כאשר הוא זקוק לי. אגב שנינו רווקים לצורך הענין. נוצר מצב מוזר שלכאורה יש ביננו קשר אמיץ למי שמתבונן מהצד אבל בעצם מי שבוחן לעומק רואה קשר מסובך ומבחינתי בעיקר מעיק ומכביד. מאד מתחשק לי ליצור קצת מרחק ביני לבין אחי אבל לא יודע כיצד. אשמח לשמוע את דעתך. תודה ושנה טובה

גרא.

New member
reptunain,אכן קשר מורכב ומסובך,שאינו יוצא

דופן ושכיח למדי בין בני משפחות לא מעטים.מה שלא ברור כאן,זה הרקע.אתם שניכם רווקים.אתה בן 46,בגיל המשבר הצפוי של גברים,אחיך בסביבות 40 ,עדיין לא במקום הזה.לשניכם אין משפחות. האם המשמעות היא שאתם מתגוררים יחד בבית הוריכם? האם יש איזה אילוץ המחייב אותכם להיות בקשר אינטנסיבי ,אמרת שאתה תומך באחיךם,והוא "משתמש " בך כל אימת שהוא זקוק לך. אם אין אילוץ להיות קרובים פיזית,מרחק פיזי בהרבה מקרים,ממתן,מרגיע מאזן מערכות יחסים משפחתיות. אנא הרבה,סבר יותר את העין שאפשר יהיה להבין יותר לעומק.מדוע אינך מתרחק למשל פיזית מאחיך?

neptunian

New member
סוגיית המרחק

אתה נוגע בנקודה שחשבתי עליה אבל אני לא בטוח שזה ענין של מרחק. אנחנו לא גרים עם ההורים. נוהגים לערוך קניות ביחד ביום שישי ואז נפגשים בארוחת השבת. אולי אתה צודק שיש עליות ומורדות במערכות יחסים במשפחה ופשוט בתקופת משבר האח מכביד עליי... מצד אחד רואה בי אח גדול מצד שני לא רואה בי אח גדול בגלל שאני במשבר. צריך להבין שאנחנו מדברים כל יום בטלפון. יש לנו מן המשותף בעיקר ברמה האינטלקטואלית והתרבותית ביחס לאחים האחרים וגם שנינו לא מרובים בחברים בלשון המעטה. אז כן אני אומר לעצמי שברגע שאהיה בקשר זוגי וכאשר אעבור למקום רחוק מאד הדברים ישתנו אבל כאמור אני בתקופה מבולגנת והעתיד לא ברור עדיין. הייתי בהחלט רוצה להפסיק עם השיחות היומיומיות... בחלקן אני מתפקד במה שנקרא "חבר לפקקים" שבו הוא מתקשר לשרוף איתי זמן.... לא מזמן כאשר לא עניתי לו לטלפון הוא נזף ש"זה לא מתקבל טוב" יש כאן דפוס שאני מנסה לשבור . המוזר הוא שחשבתי שהחבר החדש שנכנס לחייו יוריד קצת את המשקל שלי אבל זה לא קורה. אז כן זה הטבע שלי לתת מעצמי ולהתמסר למי שנמצא בחברתי אבל אין לי כוח למרירות לעוקצנות. המלצתי לו בעבר לנסות ללכת לשיחות ולדבר על מה שעובר עליו. למשל לאחרונה הוא התעורר ומתחיל בפעם הראשונה להאשים את ההורים במצב שלו... דברים שאני עשיתי לפני שנים רבות ואני כבר לא שם...הצעתי לו לנסות ללכת לשיחות ולהבין את המקור לשיים שלו אבל הוא ממש לא מאמין בפסיכולוגים ותמיד אומר לי שלי פסיכולוגים לא עזרו... בקיצור הוא משתמש בי כאוזן קשבת שלו בלי לפרגן. זה לא נעים. אני בטוח שהוא רוצה לראות אותי אחרי המשבר חוזר ליציבות ואולי בעצם שכאשר אחזור לשגרה מן הסתם זה פחות יעסיק אותי אבל כרגע זה מה שיש....

למעלה