קשר בין PDDNOS לחיסונים

להערכתי יש קשר

אבל זו עמדה אישית שלי ואין לי עדין גיבוי במחקרים או בניסיון מצטבר. ולשאלתך החיסון הזה ניתן לילד עם צאתו לאויר העולם, אחרי שעבר טראומה של לידה. האם זו קבלת הפנים שאנחנו רוצים לתת לו? האם לא מגיעה לו קצת מנוחה והסתגלות למצב החדש ?! ועוד דבר-החיסון הזה ניתן למחלה שמועברת דרך יחסי מין או דרך מזרק מזוהם או דרך אם נשאית. אם את יודעת שאינך נשאית אין שום סיבה לחסן כנגד צהבתB בגיל יום. (אלא אם התינוק הולך לקיים יחסי מין בפגיה....) בברכה עירית פרידמן-הומאופתית

השורה התחתונה

היא לחסן באופן מושכל! ז"א לדעת קדם כל נגד מה מחסנים-המחלה והסיכונים הכרוכים בה. אח"כ לדעת מהו החיסון? כמה זמן מחזיק חיסון שאיננו טבעי? ומה הסיכונים? וכשמחליטים לחסן, יש לכך כמה חוקים בסיסיים כמו: לחסן אך ורק ילד בריא במשך 3 חודשים, עדיף בקיץ. לחסן כל פעם כנגד מחלה אחת. לא לחסן סמוך למעברים (מעבר מהנקה, מעבר למטפלת וכו). לא לחסן אם יש במשפחה מקרים של מחלות אוטואימוניות או נזקי חיסון. בברכה עירית פרידמן-הומאופתית

lisadan

New member
צהבת לאחר לידה

לעיתים בימים הראשונים לאחר הלידה, בעיקר אצל פגים ותינוקות קטנים מאוד, הכבד אינו מתפקד באופן מלא ולכן מתפתחת צהבת קלה. הצהבת במקרה זה נגרמת מעודף של חומר בשם בילירובין שהוא תוצר של פירוק כדוריות דם אדומות, פירוק המתרחש בגוף באופן טבעי, כל הזמן. אחד מתפקידיו הרבים של הכבד הוא לפרק את הבילירובין, וכאשר הוא אינו מתמודד היטב עם המשימה (למשל כבד צעיר שרק התחיל לתפקד, או כבד חולה), נוצר עודף של החומר, המתרכז בין היתר מתחת לעור, והוא שנותן את הצבע הצהבהב, האופייני לצהבת. ריכוז גבוה מדי של בילירובין בגוף עלול לגרום לנזקים שונים. הטיפול שניתן לתינוקות צעירים הסובלים מסוג זה של צהבת הוא טיפול באור באורך גל מסויים, המסייע בפירוק הבילירובין המצטבר בסמוך לעור, ובכך מקל על הכבד. מדובר בטיפול פשוט ובטוח, לא פולשני, שאינו מכניס לגוף שום חומרים זרים. רמת הבילירובין, ולפיה ההחלטה על הטיפול המתאים, נקבעת בבדיקת דם פשוטה. לרוב הכבד מגיע לרמת תפקוד גבוהה תוך מספר ימים מהלידה, והצהבת נעלמת באופן טבעי.

LeonardoDV

New member
ממתי לידה זו טראומה?

נראה לי שבמהלך האבולוציה היה מספיק זמן כך שיווצרו מנגנוני הגנה פיסיים ופסיכולוגים, כך שהלידה לא תהיה טראומה, שמותירה צלקות בנפשו של הרך הנולד. לגבי הצהבת ככך שזכור לי לא מדובר במחלת הצהבת אלה בסימפטומים של צהבת עקב תיפקוד הכבד בימים הראשונים לאחר הלידה, ואני לא חושב שיש קשר בינה לבין החיסון.

שושונת2

New member
קשר בין PDDNOS לחיסונים

שלום, בננו בן שנתיים וחצי, יש לו איחור שפתי, והוא כרגע בסימן שאלה לגבי אבחנה של הפרעה תקשורתית ( PDD NOS הועלה כאפשרות). בגיל שנה וחדש-חודשיים הוא אמר מספר מילים והפסיק, ולכן עלה בי החשד של תסמונת שנוצרה מגורם חיצוני (כמו חיסונים), ולא משהו שהוא נולד איתו. את חיסון ה-MMR הוא עשה בגיל שנה, ואילו הפסקת הדיבור היתה בערך בגיל שנה ו-3 חודשים. האם מישהו יודע מה משך הזמן בין החיסון להופעת אוטיזם? האם זה אמור להופיע מיד, או מספר חודשים אחרי כן?

טראומה במובן של-

התמודדות עם מעבר חד בין חיים נוחים חמימים שקטים וחשוכים לעולם קר יותר, רועש יותר ומואר יותר. תסכים איתי שזה מעבר לא קל וצריך "לרפד" אותו ולא להכניס לו מיד חומר זר למחזור הדם. בענין הצהבת כתבתי במפורש שזו הערכה אישית שלי. בברכה עירית פרידמן-הומאופתית

קשר לחסונים

כאשר יש השפעת חיסון זה נראה מיד לאחר החיסון ועד כשבועיים שלושה לאחריו. 3 חודשים זה זמן קצת ארוך. האם היו תופעות נוספות שקרו לפני הפסקת הדיבור? יכול להיות שזה היה תהליך הדרגתי שלא חשת בו בתחילתו. האם לא היה חיסון נוסף סביב שנה וחודשיים? (לא בהכרח MMR). ובכל מקרה אני ממליצה לקחת זאת בחשבון לגבי חיסונים עתידיים. בברכה עירית פרידמן-הומאופתית

יכול להיות- גם אצלנו חלק היה מאוחר

היתה הדרדרות מיידית אחרי החיסון, אך היא המשיכה- והתגברה לאחר זמן מה- צהבת ואנזימי כבד בשמיים, ריור בלתי פוסק, מצב רוח רגשי דכאוני ועייפות עם הקאות ובחילות קשות. אובדן שפה באופן טוטאלי, אובדן תיאבון, הופעה של התנהגות אובססיבית חזרתית, הופעה של חוסר בתקשורת ומעבר אל תקשורת אינסטרומנטלית (מושך ביד מבלי לפנות אלי, כדי שאהיה הכלי=אינסטרומנט שלי להגיע למה שהוא רוצה), גירויים ווסטיבולריים המעוררים צחוק עצמוני (ללא קשר עין), ירידה בקשב משותף. בהמשך גם תופעות של סטימולציות ווסטיבולריות, כמו הסתובבות במקום, ריצה הלוך ושוב, חוסר נכונות לרדת מנדנדה ועוד. הכל התחיל לאחר החיסון וההדרדרות נמשכה לאורך 2-3 חודשים, עד שהפסיקה כשהתחלנו טיפול- הומיאופטי, אמנה וקרניו-סקראל (העובד על זרימת הדם וה-CSF במוח). אגב הרופא שטיפל בו אחרי החיסון שאל מה עשינו לו, כי כל פעילות הזרימה המוחית השתבשה לחלוטין. הוא טיפל בו כמה פעמים לפני החיסון והכיר אותו היטב. הוא היה בשוק כשהוא שמע ש"רק עשינו חיסון..." זהירות מחיסונים
זהירות מחיסונים
אנא הזהרו ושמרו על ילדכם

שושונת2

New member
האם עשיתם לו בדיקת EEG?

אנחנו עשינו והיא יצאה תקינה. כמו כן לא זכורה לי אף אחת מהתופעות שציינת - אני לא זוכרת היום תופעה פיסית חריגה לאחר מתן החיסון (כאמור - פרט להעלמות הדרגתית של דיבור, שגם כך כלל רק כ-10-15 מילים). לכן עדיין אני תוהה אם ייתכן קשר לחיסון, על אף שלא ניתקלנו בתופעות אלו.

למעלה