קשר בין CRP ואנדו'

רוניה35

New member
קשר בין CRP ואנדו'

עברתי בדיקת דם בשבוע האחרון וה-CRP שלי מעט גבוה (הגבול הוא 0.75 ואצלי 1.32) רציתי לדעת אם למישהי זה מוכר וגם אצלה הCRP גבוה. בדיקת CRP מצביעה על תהליך דלקתי שקורה/לא קורה בגוף.

מוכר מאוד!!!!../images/Emo4.gif

כבר לפני 12 שנה התגלתה אצלי שקיעת דם גבוהה ערכים שנעים בין 50, 70, 80 ופעם אפילו 110 (הנורמה עד 20). שקיעת דם היא בדיקה מקבילה לבדיקת CRP (יש אומרים שה- CRP היא בדיקה יותר אמינה משקיעת דם) ערכי ה- CRP נעים אצלי בין 2-5, ככל שהשקיעה יותר גבוהה כך עולה גם ערך ה- CRP. בזמנו כשהשקיעה התגלתה נערכו לי כל הבדיקות האפשריות, נשלחתי אף לבי"ח לאישפוז יום. כל הבדיקות חזרו תקינות ונאמר לי שיש אנשים שפשוט יש להם שקיעה גבוהה. מיותר לציין שלא "אהבתי" את התשובה שקיבלתי
, מה עוד שהערך אצלי לא עומד בסביבות מספר קבוע אלא עולה ויורד כל הזמן (חודש אחד היה 50 וחודש לאחר מכן 70) והתעקשתי בכל בדיקת דם שיבצעו לי גם שקיעת דם לראות מה המצב. כשהתגלה האנדו מייד שאלתי אם יכול להיות קשר לשקיעה הגבוהה שיש לי, והתשובה שקיבלתי הייתה "בוודאי"
אנדו, הידבקויות קשות כתוצאה מהאנדו גורמות לתהליך דלקתי בגוף. את התשובה הנ"ל קיבלתי מרופאי נשים וגם מהמרפאה בתה"ש. אז בהחלט יכול לנבוע מהאנדו, אבל יכול להיות גם מסיבות אחרות, אפילו מדלקת בשן, דלקת בגרון וכו' או ממחלות אחרות. אם חזרת על הבדיקה שוב ועדיין התקבלה תוצאה גבוהה ונערך לך ברור מקיף והכל תקין בהחלט בהחלט יכול להיות שזה נובע מהאנדו.

רוניה35

New member
אז אצלי השקיעת דם תקינה (לא עברה את הנורמה)

וה-CRP גבוה. בגלל זה הרופאה לא הראתה איזה שהיא דאגה (כי היא ציינה שהשקיעת דם תקינה כך שאין מה לחשוש)

אז אם כך

כנראה שזו סתם חריגה קלה (וגם קטנה) שיכולה לנבוע כמו שציינתי אף מהשיניים או מדלקת קלה או התקררות קלה. פעם הבאה שאת עושה שוב בדיקות דם תבקשי לחזור על הבדיקה.

למעלה