קשר בין סוסה לסייח

הדסי222

New member
קשר בין סוסה לסייח

במה מתבטא הקשר בין סוסה לסייח שלה? אחרי שהסייח הופך לסוס בוגר ועצמאי (נגמל מיניקה וכבר רוכבים עליו וכו') אבל נשאר באותה חווה עם האם, האם יש ביניהם עדיין קשר קרוב ושונה מהקשר של שני סוסים אחרים או שהקשר ביניהם הוא כמו של שני סוסים שהקשר ביניהם הוא חברי נטו (למשל סוס שנולד באורווה וסוס שנרכש והגיע לאורווה בתור בוגר והקשר ביניהם יחסית קרוב)?

fliperit

New member
יש אצלנו 2 כאלה

2 סוסות שנולדו אצלנו, היום הן בנות 4 פחות או יותר, והאמהות שלהן גם אצלנו עדיין. בשני המקרים לא נראה שיש קשר מיוחד בין האם לבת. אתמול כל הסוסים היו משוחררים במרעה, והאמהות לא הסתובבו קרוב לבנות דווקא. במהלך החודשים האחרונים כל אחת מהבנות עזבה את החווה לתקופה של כמה שבועות, ולא היה נראה שזה מזיז לאמהות

lions queen

New member
מסכימה, ומעבר לזה

סייח זכר (אחרי שהתבגר כמובן) גם יקפוץ על אמא שלו

jgut

New member
כמו שפליפרית כתבה

אני לא ראיתי קשר חזק בין סוסות לצאצאים שלהם.
זכורים לי לפחות שלוש מקרים שהאמהות דווקא הכי לא אהבו את הצאצאים שלהן (מכל הסוסים בעדר).

jgut

New member
נזכרתי בעוד מקרים

יש אצלנו שתי סוסות אמא ובת שמאוד קשורות אחת לשניה. לדעתי זה בגלל שלא ממש הפרידו בינהן לעולם.
אבל לעומתן בקיצון ההפוך, יש סוסה שממש מפחדת מאמא שלה. הן ממש אויבות והבת תמיד בורחת כשהיא רואה את האמא נניח במגרש.
אנחנו תמיד צוחקים שהיא היתה אמא רעה וחזרה כל ערב שיכורה הביתה. אבל האמת היא שהיא אמא טובה, אבל סוסה מאוד דומיננטית ולא חברותית לסוסים אחרים.

giri

New member
מצטרפת

במקומות שאני ראיתי, לא נראה שיש קשר מיוחד בין אמהות לסייחים אחרי שהסייחים התבגרו.

primetime1

New member
אצלנו בחווה היתה סוסה

שהבת שלה נשארה בחווה, אחרי גמילה הן חזרו לחיות יחד במרעה, והיו בלתי נפרדות, גם שהבת כבר היתה בת 11 (ואז נמכרה לצערי..).

stary1

New member
ממה שאני ראיתי

הסייחים נשארים מאד קשורים לאמהות גם אחרי שנים..
בחווה שהסוס שלי שהה היה סוס בן 15 עם אמא בת 20+ וכשהיא היתה יוצאת לרכיבה בלעדיו הוא היה רץ הלוך ושוב באורווה, צוהל ומשתולל.
במרעה ליד הבית ראיתי תופעה שהסייחים מתאגדים סביב האמא, כך נוצר מצב שסביב כל סוסה משתרכים 3/4 סוסים, שהם בעצם הצאצאים שלה..

stary1

New member
ממה שאני ראיתי

הסייחים נשארים מאד קשורים לאמהות גם אחרי שנים..
בחווה שהסוס שלי שהה היה סוס בן 15 עם אמא בת 20+ וכשהיא היתה יוצאת לרכיבה בלעדיו הוא היה רץ הלוך ושוב באורווה, צוהל ומשתולל.
במרעה ליד הבית ראיתי תופעה שהסייחים מתאגדים סביב האמא, כך נוצר מצב שסביב כל סוסה משתרכים 3/4 סוסים, שהם בעצם הצאצאים שלה..

aleds1

New member
האמת שזה קטע...

נולד לנו סייח קצת לפני חודש, יש לציין שהסוסה שלנו גדלה במקום פרטי שלנו, אבל עם מעקב קבוע של וטרינר.

לפני שבוע החזרנו לסוסה את הפרסות, והיא כבר יצאה לסיבוב קצר..
היום הוצאנו אותה, וגם היא וגם הסייח השתוללו, הסייח הצליח לצאת מהאורווה (השד יודע איך הוא קפץ מעל גדר של 160 ס״מ בלי שיקרה משהו....) והאמא ממש הייתה עצבנית... היה קשה לעבוד איתה, וכשהתקרבנו בחזרה לאורווה זה כמעט ונגמר רע.... היא השתוללה ולא הקשיבה גם עם תגובות מאוד קשות מצידנו...
יש לציין שהוצאנו אותה לסיבוב לא ארוך, וכמובן אחרי התייעצות עם כמה אנשי מקצוע....

אגב, גם היום אם מישהו רק מתקרב לאורווה היא מורידה אוזניים ומאיימת
בטח כשנוגעים בסייח....
בכללי היא סוסה מאוד שקטה נוחה וחברותית..

giri

New member
סייח בן חודש, לא כ"כ מפתיע

זה די מוקדם לדעתי... למרות שאישית אין לי הרבה נסיון עם סייחים.
היא יצאה איתו בעבר?

aleds1

New member
יצאה עם הסייח

יצאה לטיול קצר, המון זהירות וסבלנות...
הסייח עדיין לא הולך בצורה מסודרת...
גם לנו אין נסיון עם סייח, האמא הגיעה בגיל שנה וחודשיים...
הווטרינר אומר שהכל בסדר וצריך טיפה סבלנות...

giri

New member
סבלנות וזהירות

לא למהר לעשות דברים שעלולים להסתיים בפציעה.

primetime1

New member
לא בטוח שקפץ,

יותר הגיוני שעבר בין הצינורות או מלמטה (עם זו גדר רגילה). סייח לא יכול לקפוץ מעל גדר של 1.60....

למעלה