קשר בין אנשים. שאלה.

חייימון

New member
קשר בין אנשים. שאלה.

אני מקווה שהשאלה שאני מתכוון לשאול קשורה לפורום הזה. מכיוון שניסיתי לחפש פורום מתאים ולא מצאתי. ידידה שלי סיפרה לי שיש תאורייה כזאת, שיש שרשרת של בערך שמונה אנשים בשביל להגיע למישהו לא משנה מי בעולם. אני אסביר. נגיד שאני רוצה למצא את קשר שלי לאיזה חקלאי בסין, אז אני מכיר מישהו והמישהו מכיר מישהו והמישהו מכיר מישהו וככה בערך 8 פעמים למקסימום. האם באמת יש תאורייה כזאת? איך קוראים לה? מי חשב אליה ומתי? תודה.

the YOOK

New member
קודם כל אתה צריך

להגדיר בדיוק למה אתה מתכוון ב"מכיר". אבל כן, גם אי שמעתי על התיאוריה של 6 (ולא 8) דרגות הקירבה.

amitmis

New member
בהחלט! ../images/Emo45.gif

ואכן נושא מעניין, דרך אגב... מעניין איך אני קשור לאיינשטיין...
אגב - אותו אדם חייב להיות חי?

אחמס1

New member
אני דרך שני מסלולים בני 4 שלבים ../images/Emo3.gif

אחד המסלולים האלה עובר דרך מרצה שאני מכיר (לידיה פרס מהחתימה), אבא שלה (אשר פרס הפיזיקאי המפורסם), מנחה שלו (נתן רוזן, מייסד הפקולטה) ומנחה שלו (אלברט אינשטיין). אבל נתן רוזן כנראה הכירו גם עוד מרצים אצלנו, חלקם יכול להיות שאני מכיר (יצא לי ללמוד עם כמה עתיקים), ואז השרשרת מתקצרת בחוליה.

אמִיר

New member
מה שמזכיר לי

השרשרת שלך דיי מרשימה, אבל יש אתר שמראה את השושלת המתמטית של כמעט כל אחד, ותמיד אפשר להגיע שם לשמות מפורסמים. חבל שאין דבר כזה לפיזיקאים.

Eternal Thought

New member
../images/Emo45.gif זה מאוד מגניב,

חיפשתי ככה קשרים בין מרצים בטכניון למתמטיקאים מפורסמים. חוץ מזה גם מעניין לראות שהרבה מתמטיקאים מפורסמים היוו שושלות משל עצמם, וככה אחד היה מורה של האחר. SpyKid.

אחמס1

New member
מה שמעניין הוא שכמעט כל מתמטיקאי

עלום כיום שמופיע במאגר הזה, והשתתף בסקר הקטן שעשיתי - אם הולכים אחורה במוצא שלו תמיד מגיעים לאיזשהו שם ידוע, וכמו שאמרת הידועונים היו סטודנטים של ידועונים אחרים. מעניין אם יש לזה משמעות כלשהי, האם פשוט כל גיבורי החדו"א, האלגברה, הפונקציות המרוכבות והמשוואות הדיפרנציאליות - היו פשוט כל המתמטיקאים באותה תקופה, שזה לא כל כך הרבה? או שאולי היו עוד הרבה שושלות שהתחילו באותה תקופה של המתמטיקה המוקדמת, אבל רק אלו של הנפילים שרדו עד להיום. כשחושבים על זה, כנראה האפשרות הראשונה נכונה אחרי הכל כמה אנשים כבר ידעו מתמטיקה אמיתית בימי ניוטון ולייבניץ?

Alkhimey

New member
../images/Emo3.gifאם כבר 8 ואיזוטריה אז

נסו לקפל דף ניר 8 פעמים (כל קיפול זה קיפול לחצי)

Eternal Thought

New member
מישהי הוכיחה מתמטית (ומעשית)

שאפשר 12 (נדמה לי) כשלפני זה האמינו שאי אפשר לקפל גם 8. גם על זה יש בויקיפדיה.

sagima

New member
אפשר אינסוף (פחות או יותר :p )

מה שהתלמידה הזאת עשתה (אם אני לא טועה היא הייתה תלמידת תיכון באותו זמן) זה למצא את הנוסחה שלפי אורך הדף והעובי שלו אומרת מה מקסימום הפעמים שאפשר לקפל אותו לשתיים. הסיפור והנוסחאות כאן.

22ק ו ס ם

New member
יש תוכנית שנקראת mythbusters

משדרים אותה בארה"ב, והן בוחנים שם כל מיני מיתוסים. לפני חודש הם בחנו בדיוק את המיתוס הזה. הם הלכו לבסיס נאסא, ושמו נייר על שטח ענק בתוך האנגר. הם הצליחו לקפל אותו 11 פעמים ידנית.

22ק ו ס ם

New member
עניין סטטיסטי גרידא

אם אדם מסוים מכיר בממוצע כמה מאות אנשים (גם אם זו היכרות שטחית), אתה יכול להכפיל את זה שוב ושוב עד שתכסה את כל אוכלוסיית העולם. כמובן, שסביר שיש גם אנשים שמשותפים לך ולאדם השני אבל אפשר להעריך את זה. הבעייה שאף פעם לא תדע מי הם אותם 6 או 7 אנשים שיובילו אותך לאדם אחר.

למעלה