קשרי משפחה

TheGuest123

New member
קשרי משפחה

בתקופה האחרונה נדחקתי לפינה. מידי סופ"ש אני והחבר הולכים לארוחות משפחתיות - ביום שישי אצל הורי החבר וביום שבת אצל הורי. ברור שזה לא משאיר לנו הרבה זמן להיות ביחד. הבעיה היא שכשאנחנו הולכים להורי ביום שבת, אנחנו מגיעים בצהריים ועוזבים רק בערב. החבר שלי לא מרוצה מהעניין בטענה שאין לנו הזדמנות לבלות יחד. כשאנחנו עוזבים קודם, ההורים שלי מתחילים לשאול לאן אנחנו הולכים ולמה דחוף לנו כל כך לעזוב. ברור לי שאין טעם להישאר אצל ההורים כל היום. זה רק פוגע בזוגיות שלנו. אז מה בכל זאת הבעיה? אני צופה את תגובת הורי, שיטענו שהקשר שלי עם משפחתי היה פעם מאוד טוב ועכשיו אני פוגעת בקשר ומתרחקת. אני לא יודעת איך להתמודד עם טענות כאלה... בנוסף, רציתי לשאול איך הקשרים שלכם עם בני המשפחה - איך הייתם מגדירים אותם ובאיזו תדירות אתם מתראים.

michalul

New member
לפי דעתי הנוהג של ארוחות משפחתיות

קבועות הוא נוהג שחונק. זה נחמד לבוא מתי שמתחשק אבל שזה הופך לשגרה זה מתכון לאסון. אצלנו אין את הבעיה הזו מכוון שאנחנו גרים רחוק מהורי והוריו. כרגע, בגלל היותו סטודנט אנחנו רואים את ההורים שלו פעם בכחודשיים, לפעמים זה לשישי שבת ולפעמים רק לשבת. את ההורים שלי אני רואה קצת יותר פעם בחודש וחצי חודשיים היות ולא פעם אני נשארת לבד בבית כי הוא עובד/לומד. אני אף פעם לא הבנתי את המחוייבות הזו לאכול כל סופ"ש אצל ההורים במיוחד שבחיים המטורפים שלנו בהחלט הסופ"ש הוא הזמן היחידי שניתן להנות מזמן איכות מהבוקר ועד הערב.

saritoosh22

New member
מסבירים יפה יפה להורים שאתם מאוד

עסוקים כל השבוע ובקושי מתראים ואתם זקוקים לזמן איכות יחד. מסבירים להורים שהיות ואת כבר בוגרת ויש לך חיים משלך כרגע, הקשר ישנה צורה! את עדיין אוהבת אותם וקרובה אילהם אבל, יש לך בן זוג. ומודיעים להם (לא מתייעצים) שאתם תגיעו לארוחת שבת פעם בשבועיים, בשבוע שאת לא הולכת בשבת, תקפצי בגפך להורים בערב לאיזה שעתיים. במקביל, מודיעים להורי החבר אתם באים פעם בשבועיים וגם הוא מפנה ערב באמצע השבוע לקפוץ בגפו להורים. ואז בשבוע שפיניתם מארוחות משפחתיות, עושים חיים, נכנסים למיטה ולא יוצאים, נמהלים שיחות ארוכות, סתם מסתובבים בבית בלי הצורך להסתרק וכו'.

saritoosh22

New member
וכן, בהתחלה הם לא יאהבו את זה

וילחמו בך בכל הכוח, אבל אם תעמדי איתנה על שלך, הם יתרגלו למצב החדש ולך יהיה גם זמן זוגי איכותי.

תסלחי לי אבל החבר שלך צודק

גם אנחנו בצעירותינו הינו נוהגים כך והיום מצטערים על כל רגע מבוזבז שלא עשינו משהו יחד. הארוחות האלו יגיעו כשיהיו לכם ילדים אז זה כיף ללכת. אבל עכשיו, לכו לבלות!

זה הזמן לעשות שינוי....

ולהרגיל את כ-ו-ל-ם שאתם לא מחוייבים לשיגרת ביקורים. תסבירו להם שאין מה להעלב אבל יש לכם את החיים שלכם ואתם לא יכולים להתחייב. ממש לא מבינה את ההורים שחונקים את הילדים שלהם. טוב שאני מודעת לזה ולעולם לא אעשה את זה לילדי.

למעלה