קשרי גומלין

tamirvs

New member
קשרי גומלין

טוב, אני חדש בתחום ה MySQL וראיתי שאפשר ליצור קשרי גומלין אם מגדירים בטבלה PRIMARY אבל לא הבנתי איך בדיוק זה מקשר אותם... למשל: נגיד יש לי 2 טבלאות ובכל טבלה שני טורים, אחד מהם הוא id שאני מגדיר אותו בכל אחת מהטבלאות כ primary. בטבלה מספר 1 הטור השני הוא title בטבלה מספר 2 הטור השני הוא content עכשיו איך אני עושה פעולות שיפעלו על אותה שורה של id שאני נותן בשתי הטבלאות? לדוגמא: הצגה/מחיקת שורה

WebKiller

New member
אז ככה..

זה פשוט מאוד אבל צריך להבין את העיקרון, יוצרים מפתח ראשי (primary key) בטבלה מסויימת, ובטבלה השניה יוצים שדה באותו שם של השדה שהו מפתח ראשי בראשונה, ואז מבצעים פעולות גומליין. קיימות שתי דרכים, אחת מהן היא טבלה מקשרת, שבזה לא השקעתי זמן בלימודיי אבל תחפש במדריכים ל SQL reference חוץ מזה, יש דרך נוספת לפי שתי סריקות כמובדוגמה הבאה:
create table tb1 ( title char(100) not null, id int not null auto_increment, primary key(id) ); create table tb2 ( id int, postid int not null auto_increment, post text, primay key(postid) ); select id from tb1 where title='forum'; # השורה הבאה תתן לך ערך ותזין אותה למשנה כמו $id select * from tb2 where id='$id';​

למעלה