קשרית בבלוטת התריס

קשרית בבלוטת התריס

אובחנו אצלי שתי קשריות ואני באמצע בדיקתם. שאלתי היא כיצד קשריות אילה נוצרות? מה הגורם להיווצרם? האם כמו שהן הופיעו הן גם יכולות להיעלם? תודה.
 
שאלת מיליון הדולרים

שלום לך, למה הן נוצרו, אף אחד לא יודע. יודעים שזה הרבה פעמים משפחתי. יודעים שזה הרבה פעמים קורא באזורים מסויימים, אבל מה בדיוק גורם לכך לא ידוע. היות וכבר נמצאו שתי קשריות, קרוב לוודאי שמה שיש לך הוא זפק רב קשרי. יכולות להיות תנודות בגודל הקשרים, אבל המהלך הטבעי של העסק הזה הוא לכוון גדילה והופעתן של קשריות נוספות. לכן שווה מעקב מסודר, לא היסטרי כי סה,כ זה ממש לא מפחיד, אבל מסודר.
 
האם מומלץ להסיר?

שוב שלום וכמובן תודה על התגובה. האם יש טיפול להעלמת הקשרית? יש לי קשרית אחת בגודל 2.5 ס"מ וזה די מציק. מה הפרוצדורה להסרה והאם מומלץ בכלל? בברכה.
 
בד"כ ללא מסירים אם זה לא סרטני

או לחילופין אם זה לא נורא מכוער. 2.5 ס"מ זה לא כל כך סיפור. בניתוח כורתים את כל האונה. לפעמים עושים זאת אם אונה אחת גדולה ובולטת במיוחד, אבל אם יש קשרים בשתי האונות והם לא בעייתיים, לא שווה לכרות את הבלוטה רק כדי לסלק אותם.
 
למעלה